طبق گزارشها ۳۳ مصوبه با مشارکت هفت دستگاه ملی و تأمین اعتباری افزون بر 5/4همت در سفر رئیس جمهور به زاهدان برای تکمیل برخی پروژههای مختلف آورده این حضور بود و همچنین مصوب شد برای محرومیتزدایی از این استان ۱۲۴ هزار میلیارد تومان طرح اجرا شود.
تشریح جزئیات سفر پزشکیان به زاهدان
مسعود پزشکیان شامگاه پنجشنبه در گفتوگویی با شبکه تلویزیونی سیستان و بلوچستان در تشریح نتایج سفر یکروزه خود به این استان گفت: ما جلساتی برگزار کردیم و از مشکلات و مسائل باخبر شدیم. در این سفر ۳۴همت برای پروژههایی که امسال و سال آینده اجرا خواهند شد، تخصیص داده شد و ۲۴ همت نیز برای خطآهن چابهار به زاهدان اختصاص یافت. همچنین بانکها ۲۰همت تعهد دادهاند که در این استان به پروژهها اختصاص یابد و نهادهای اقتصادی هم ۷۰ همت در این استان سرمایهگذاری خواهند کرد؛ یعنی ۱۲۴ هزار میلیارد تومان امسال و سال آینده در این استان کار انجام میشود.
بازدید از پارک علم و فناوری زاهدان، دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران، نشست با فعالان اقتصادی، سران طوایف، فرهیختگان، نخبگان و اقشار مختلف از مهمترین برنامههای نخستین سفر پزشکیان به سیستان و بلوچستان بود. رئیسجمهور در دیدار با جمعی از علمای شیعه و اهل سنت و همچنین سران طوایف استان اظهار کرد: برنامهریزی و تلاش برای رفع ناعدالتیها، تبعیضها و محرومیتها از چهره استان از دستور کارهای مهم دولت است. بنای دولت رفع مشکلات استان، رفتار با مردم بر اساس حق و عدالت و جلب رضایتمندی آنهاست. پزشکیان در جمع فعالان اقتصادی و تجاری سیستان و بلوچستان هم با بیان اینکه برازنده ما نیست ایران با این چشمانداز، عقب ماندهتر از سایر کشورها باشد، گفت: هفتهای نیست درباره مکران، خلیج فارس، مازندران و کریدورها جلسه نداشته باشم. گفتنی است تفاهمنامه ۳۹ طرح اقتصادی به ارزش ۷۰ همت در نشست فعالان اقتصادی استان با رئیس جمهور به امضا رسید.
آغاز عملیات ریلگذاری راهآهن چابهار – زاهدان
اما همزمان با حضور پزشکیان در زاهدان، عملیات ریلگذاری راهآهن چابهار - زاهدان محدوده خاش تا ایرانشهر با حضور فرزانه مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی در راستای تکمیل کریدور ریلی شرق کشور و بهرهمندی از مزایای ترانزیت ریلی با اتصال بندر شهید بهشتی چابهار به شبکه ریلی به طول ۴۶۶کیلومتر آغاز شد. همچنین وزیر آموزش و پرورش درباره نتایج سفر رئیس جمهور به استان گفت: به دستور رئیس جمهور ۲۲۷ مدرسه کانکسی سیستان و بلوچستان در راستای ایجاد محیط آموزشی استاندارد تا پایان سال ۱۴۰۳ جمعآوری و مدارس ایمن جایگزین آن میشود.گفتنی است سیستان و بلوچستان با ساحل ۳۷۰ کیلومتری ظرفیتهای مهمی در حوزه اقتصاد دریا، گردشگری، علم و فناوری و صادرات دارد. انتخاب دیار نخل و آفتاب به عنوان نخستین مقصد سفر پزشکیان بیانگر اهتمام دولت به این مسئله به ویژه آبادی سواحل مکران است که مورد تأکید ویژه رهبر معظم انقلاب نیز است. این حضور همچنین تبلور شعارهای دولت چهاردهم بود، از وفاق ملی گرفته تا شنیدن صدای بیصدایان و رفع تبعیض که مورد تأکید ویژه رئیس دستگاه اجرایی است.
خبرنگار: هدایت جاوید