شناسهٔ خبر: 69878710 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

وزیر اسرائیلی ممنوع‌الورود شد

ایرنا : دولت استرالیا از اعطای روادید به «آیلت شاکد» وزیر دادگستری سابق رژیم صهیونیستی برای شرکت در کنفرانس امنیتی در کانبرا و سایر رویدادهای سازماندهی شده توسط شورای امور استرالیا - اسرائیل و یهودیان (AIJAC) خودداری کرده است.

صاحب‌خبر -

 رسانه‌های استرالیایی گزارش داده اند که شاکد طبق بخشی از قانون مهاجرت استرالیا از دریافت روادید محروم شده است. این بخش به دولت استرالیا اجازه می دهد در صورتی که متقاضی بر بخشی از جامعه این کشور تاثیر منفی بگذارد یا در جامعه استرالیا اختلاف ایجاد کند، از ارائه روادید خودداری کند.

شاکد که پیشتر سمت وزیر داخلی را برعهده داشته، طی مصاحبه های خود خواستار اخراج کامل فلسطینی ها از نوار غزه شده بود و با انتشار یک پیام ویدئویی در شبکه های اجتماعی به دولت استرالیا به دلیل «ضد اسرائیل» بودن و «یهودستیز بودن» حمله کرده بود.

در حالیکه استرالیا به عنوان متحد نزدیک آمریکا، از زمان حوادث ۷ اکتبر به طور گسترده از رژیم صهیونیستی حمایت کرده است، به نظر می رسد موضع این کشور در هفته های اخیر تغییر کرده است.

دولت استرالیا درحال بررسی ۶۶ مجوز صادرات دفاعی به اسرائیل است، این کشور اخیراً به قطعنامه سازمان ملل متحد رای مثبت داد که «حاکمیت دائمی» فلسطینیان بر منابع طبیعی آنها را به رسمیت می شناسد و پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا از اعتراض به دادگاه لاهه پس از صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی خودداری کرده است.

 سازمان ملل متحد اعلام کرد با شروع فصل سرما، بحران انسانی در غزه وخیم تر شده و رژیم اسرائیل طی هفته گذشته، تنها با یک سوم از عملیات های بشردوستانه برنامه ریزی شده در غزه موافقت کرده است.

استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل متحد روز جمعه به وقت محلی اعلام کرد دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (OCHA) گزارش داد که از ۱۲۹ عملیات برنامه ریزی شده، تنها حدود یک سوم توسط مقامات اسرائیلی تایید شده است.

اسرائیل به دلیل جنگ مرگبار خود علیه غزه با یک پرونده نسل کشی در دادگاه بین المللی دادگستری مواجه است.

دیوان کیفری بین‌المللی که مقر آن در لاهه هلند است، ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴ برابر با اول آذر ماه ۱۴۰۳ دستور بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و یوآو گالانت وزیر جنگ سابق رژیم اسرائیل را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و استفاده از گرسنگی (گرسنه سازی مردم غزه) به عنوان یک سلاح صادر کرد. این برای اولین بار است که دیوان لاهه دستور بازداشت دو مقام ارشد اسرائیلی را صادر می‌‎کند.

وزارت بهداشت غزه نیز در آخرین اطلاع رسانی خود اعلام کرده است که تعداد شهدای غزه از آغاز جنگ علیه نوار غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون به ۴۴ هزار و ۵۶ نفر و تعداد زخمی‌ها نیز به ۱۰۴ هزار و ۲۶۸ نفر رسید.

رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) در پی ناکامی در عملیات طوفان الاقصی از سوی گروههای مقاومت فلسطینی به رهبری حماس، جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است؛ طی این مدت بخش اعظم منازل و زیرساخت‌های نوار غزه در این جنگ به شدت تخریب شده‌اند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بی‌سابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید می‌کند.

حملات اسرائیل تنها به نوار غزه محدود نشده است و رژیم اشغالگر قدس، جنگ طلبی خود را در کرانه باختری، لبنان و دیگر مناطق خاورمیانه با حمایت های همه جانبه آمریکا و متحدانش گسترش داده است.

با وجود همه این جنایت‌ها، رژیم اشغالگر قدس اعتراف کرده که هنوز نتوانسته است به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسرای خود از نوار غزه برسد.