شناسهٔ خبر: 69878409 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: رادیو فردا | لینک خبر

پوتین می‌گوید روسیه از موشک جدید باز هم در «شرایط جنگی» استفاده خواهد کرد

صاحب‌خبر -

یک روز پس از حمله روسیه به اوکراین با استفاده از یک موشک جدید، رئیس جمهور روسیه گفت باز هم از این موشک «در شرایط جنگی» استفاده خواهد شد.

ولادیمیر پوتین روز جمعه دوم آذر در دیدار با مقام‌های نظامی روسیه گفت: «ما به این آزمایش‌ها ادامه خواهیم داد؛ از جمله در شرایط جنگی و بسته به وضعیت و ماهیت تهدیدات امنیتی که برای روسیه ایجاد می‌شود».

رهبر کرملین که با مقام‌های وزارت دفاع و مدیران مجتمع نظامی-صنعتی روسیه سخن می‌گفت همچنین خواستار آغاز تولید انبوه موشک جدید شد.

روسیه نام موشک جدید را که روز پنجشنبه در حمله هوایی به شهر دنیپرو در شرق اوکراین استفاده کرد «اورشنیک» اعلام کرده است.

ولادیمیر پوتین پس از حمله روز پنجشنبه با استفاده از موشک جدید، آن را بخشی از پاسخ مسکو به حملات اوکراین با موشک‌های دوربرد آمریکایی و بریتانیایی خواند.

او در سخنان جدید خود در روز جمعه مدعی شد که موشک هایپرسونیک اورشنیک با سرعت ۱۰ ماخ بر ثانیه حرکت می‌کند و «در حال حاضر هیچ راهی برای مقابله با این سلاح وجود ندارد».

اورشنیک

ولادیمیر پوتین در سخنان روز جمعه خود گفت اورشنیک یک سلاح جدید است و ارتقا یافته تسلیحات قبلی دوران شوروی نیست.

با این حال ایالات متحده اعلام کرده است که موشک جدید روسیه «تجربی»، و بر اساس موشک بالستیک قاره‌پیمای «آر.اس-۲۶ روبژ» است.

پیش از این یک مقام آمریکایی به رسانه‌ها گفت که روسیه احتمالا فقط چند فروند اورشنیک ذخیره دارد؛ به گفته اطلاعات نظامی اوکراین، این رقم حداکثر ۱۰ فروند است.

به گفته یک کارشناس موشکی، استفاده از اورشنیک «پیش از هر چیز یک نوع پیام‌رسانی و قدرت‌نمایی است».

تام کاراکو، کارشناس دفاع موشکی در مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی در واشینگتن، به رادیو اروپای آزاد / رادیو آزادی گفت: «این سیستم پیام‌رسانی ارزان نیست و این سلاح هم از نوعی نیست که برای میدان جنگ باشد».

این کارشناس نظامی افزود که این موشک احتمالا برای سلاح‌های راهبردی طراحی شده است «و نه برای استفاده در یک جنگ متعارف مانند جنگ با اوکراین».

پس از حمله پنجشنبه روسیه به دنیپرو، اوکراین ابتدا گفته بود که مسکو از موشک قار‌پیما استفاده کرده است؛ از موشک‌های قاره‌پیما هرگز در جنگ استفاده نشده است.

روسیه در طول تهاجم نظامی خود علیه اوکراین تاکنون از موشک‌های متعددی استفاده کرده است؛ از جمله موشک‌های اسکندر (بالستیک زمین‌پرتاب کوتاه‌برد)، کینژال (بالستیک هواپرتاب میان‌برد) و همچنین انواع مختلف موشک‌های کروز.

واکنش زلنسکی

در همین حال ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، گفت که کشورش در حال کار بر روی توسعه انواع جدیدی از پدافند هوایی برای مقابله با «خطرات جدید» است؛ عبارتی که به موشک‌هایی مانند اورشنیک اشاره دارد.

او در پیام ویدئویی شبانه خود آزمایش یک سلاح جدید با هدف «تروریستی» در کشور دیگر را «جنایت بین‌المللی» خواند و خواستار پاسخ جدی جهانی برای جلوگیری از گسترش جنگ توسط روسیه شد.

رئیس جمهور اوکراین گفت: «وقتی کسی شروع به استفاده از کشورهای دیگر نه تنها برای ترور، بلکه برای آزمایش موشک‌های جدید خود از طریق اقدامات تروریستی می‌کند، این جنایت بین‌المللی است».

کمبود و نقص پدافند هوایی یکی از نقاط ضعف اصلی اوکراین در جنگ ۳۳ ماهه بوده و ولودیمیر زلنسکی از نخستین روزهای تهاجم نظامی روسیه تاکنون، همواره خواستار دریافت تعداد بیشتری سامانه‌های دفاع هوایی از غرب بوده است.

دیگر خواسته قدیمی او مبنی بر اجازه استفاده از موشک‌های دوربرد آمریکایی و بریتانیایی برای هدف قرار دادن عمق خاک روسیه به تازگی اجابت شد.

حملات هوایی روسیه به شرق اوکراین روز جمعه نیز ادامه یافت اما استفاده از موشک اورشنیک به همان یک بار حمله پنجشنبه منحصر ماند.

شهر کی‌یف نیز چند روز گذشته را با نگرانی از حملات شدید روسیه سپری کرده و روز جمعه جلسه پارلمان اوکراین به دلیل هشدارها درباره حمله احتمالی موشکی لغو شد.

تحولات اخیر در حالی روی می‌دهد که روزهای اخیر مصادف با هزارمین روز تهاجم تمام‌عیار روسیه به اوکراین بود.