جهان صنعت نیوز، اولیانوف در این بیانیه با استقبال از تداوم تعاملات ایران و آژانس اتمی اظهار کرد: «فراهم کردن امکان بازدید مدیرکل آژانس از تاسیسات غنیسازی در فردو و نطنز نشاندهنده آمادگی تهران برای اتخاذ گامهای داوطلبانه است.»
وی اظهار کرد: «به نظر میرسید که در این فضای مثبت، همه اعضای شورای حکام از تلاشهای مدیرکل و ایران استقبال کرده و به طرفین اجازه دهند که تعامل خود را بهصورت آرام و حرفهای ادامه دهند. با این حال، برخی کشورها، از جمله انگلیس، آلمان، فرانسه و آمریکا عمدا مسیر تشدید تنش را انتخاب کردند.»
اولیانوف تاکید کرد: «این کشورها پیشنویس قطعنامههایی را ارائه میدهند که میتواند پیشرفتهای ایجادشده در کار ایران و آژانس را خنثی کرده و تهران را به اقدامات تقابلی سختگیرانه وادار کئند که تقریبا بهطور قطع، قربانی آن همکاری تهران با آژانس خواهد بود. به نظر میرسد این کشورها از اشتباهات خود درس نمیگیرند و مکررا همان اشتباهات را تکرار میکنند.»
نماینده روسیه در وین ادامه داد: «این موضوع در حالی رخ میدهد که ایران عملا آمادگی خود برای همکاری با آژانس و مذاکرات بینالمللی درباره برنامه هستهای خود را نشان داده است. به نظر میرسد که تمام این جنبهها برای کشورهای غربی اهمیتی ندارد.»
وی افزود: «هیات آمریکایی در جلسه ماه ژوئن تاکید کرد که چنین قطعنامههایی باید به «استراتژی گستردهتری» متصل شوند. حال میپرسیم آیا اکنون چنین استراتژی وجود دارد؟ ما متأسفانه هیچ استراتژی روشنی نمیبینیم. به نظر میرسد که دولت بایدن – که وعده بازگشت به برجام را داده بود اما به دلیل کمبود اراده سیاسی این کار را نکرد – اکنون قصد دارد «هدیهای» به رئیسجمهور منتخب ترامپ بدهد.»
اولیانوف تاکید کرد: «این نشاندهنده آن است که کشورهای غربی عملا از سال ۲۰۲۲ تلاشهای دیپلماتیک را کنار گذاشتهاند و وضعیت را به بنبست رساندهاند. خروج از این شرایط بسیار دشوار خواهد بود و شورای حکام در سال آینده احتمالا باید تلاشهای جدی برای جلوگیری از تشدید تنشهای غیرقابل کنترل انجام دهد.
نماینده روسیه همچنین در شبکه اجتماعی خود در «ایکس» در واکنش به پاسخ ایران به قطعنامه ضدایرانی شورای حکام نوشت: «این مسئله جای غافلگیری ندارد. ما در خصوص پیامدهای غیرقابل اجتناب ابتکار ضدایرانی به حامیان این قطعنامه هشدار داده بودیم. این قطعنامه اساسا بیمعنی و به شدت زیانبار بوده است.»
منبع: ایسنا
∎