به گزارش بولتن نیوز به نقل از ایسنا، عصر جمعه ـ دوم آذرماه مراسم نکوداشت علیاکبر صادقی، هنرمند نقاش که به سبک نقاشی سورئال گرایش دارد، برگزار شد.
علیاکبر صادقی از جمله نقاشان حرفهای سبک سورئال است و آثار متفاوت او در عرصه هنرهای تجسمی خاص شناخته می شود. آثار صادقی در موزههای معتبر از جمله موزه هنرهای معاصر تهران نگهداری می شود.
صادقی قصه میسراید
ابراهیم حقیقی، هنرمند طراح و کارگردان سینما از جمله حاضران این مراسم بود. او طی سخنانی اظهار کرد: علی اکبر صادقی تداوم نقاشان قهوه خانه است، با شیوهای نوین و درک آکادمیک نقاشی معاصر؛ او همچون نقاشان سنتی قهوه خانه قصه سرایی می کند؛ قصه پهلوانان و رزم و بزم آدمیان.
او افزود: تابلوهای استاد صادقی پر از آدم هایی است که کنار هم چیده شده اند تا روزگاری را به سر برند که برایشان چیده شده است. از شعف و شادی گرفته تا جنگ و سرکشی همه آدمیان در مقامی برابر، بر صفحه رمزآلود نقاشی او چیده شده اند تا گردش زمانه چه تدبیر کند، هریک مشغول به کاری یا اجرای نقشی که نقاش ازل، یا سرنوشت تاریخی بر ایشان مهیا کرده است.
حقیقی در ادامه تأکید کرد: علی اکبر صادقی در نقاشی هایش زمان را به هم می ریزد؛ چنان که زمانه را از آدم و حوای رانده از بهشت تا پیشینه کهن ایران زمین گرفته، تا دوران قرون وسطی یا معاصر اروپا. صادقی مثل یک قلمزنِ نقره کار با ظرافت و حوصله و صبوری قلم می زند، نقش می کشد، رنگ می کند، جلا می دهد تا جهان رمزآلود خود را در قصه های مصورش سامان دهد؛ سامانی دلپذیر و زیبا.
در ادامه این آیین نادره رضایی، معاون هنری سخنرانی کرد. او در ابتدای سخنان خود گفت: بعضی از نام ها بی نیاز از صفت و معرفی اند؛ آن ها به قدری وسیع و عمیق اند که فقط باید در عمق وجود و آثار آن ها غوطه ور شویم. از این دست نام ها در تاریخ ایران و جهان کم نداریم. وقتی نام «کمال الملک» را می شنویم، دیگر نیازی به توصیف او نداریم. وقتی نام «سهراب سپهری» را می شنویم با او در دنیای شعر و نقاشی زندگی می کنیم و بسیاری دیگر که فهرست کردن آنها به ساعت ها فرصت نیاز دارد، حال وقتی که نامی سترگی را می شنویم که از قضا با او هم نَفَس هستیم و در یک عصر با او زیسته ایم به خودمان می بالیم؛ علیاکبر صادقی.
رضایی ادامه داد: شما هر صفتی را برای استاد صادقی و در کنار نام او بگذارید، به واقع بر آن صفتها ارج نهاده اید، نه بر صاحب نام. علی اکبر صادقیِ نقاش، علی اکبر صادقیِ فیلم ساز، علی اکبر صادقیِ تصویرگر، علی اکبر صادقیِ گرافیست و علی اکبر علی صادقیِ پویانما، همین و بس.
معاون هنریِ تأکید کرد: شاید تنها صفتی که در نام علی اکبر صادقی برازنده است، واژه هنرمند است. در معرفی او باید بگوییم: هنرمند، همین و بس.
رضایی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: صادقی یک جریان است، یک فرهنگ و زیست هنرمندانه؛ از کارهای او حرفی نمی زنم که همه شما بر آن آگاهید و می دانید. آن قدر که اگر در یک گوشه از دنیا اثری را ببینید ناگهان می ایستید و می گویید من صاحب این اثر را می شناسم؛ صادقی! این امضا داشتن و این شخصیت مستقلِ اثر هنری را، من به اصالت و اعتبار معنی می کنم.
∎