به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت اللّه سید محمد سعیدی در خطبههای این هفته نمازجمعه قم که در مصلای قدس برگزار شد در تفسیر آیه 107 سوره توبه و 3 آیه بعد از آن که مربوط به ساخت مسجد ضرار است، اظهار داشت: مسجد ضرار به دست منافقین برای اهداف شوم و با بهانههای عوامفریبانهای بنا شد درحالیکه منافق اصلاً اهل نماز نیستند و نماز را برای ریا و با کسالت میخواندند.
وی با تأکید بر اینکه هدف منافقان از ساخت مسجد ضرار براندازی نظام اسلامی از طریق خود نظام اسلامی و نابودی مساجد از طریق خود مساجد بود، افزود: مسجد محل اجتماع مؤمنین بر اساس تقوا و محل نفع رساندن به مؤمنین است درحالیکه مسجد ضرار بر پایه دورویی و نفاق و بری آسیبرساندن و ترویج کفر و تفرقهافکنی در میان مسلمین ساخته شد.
امامجمعه قم با بیان اینکه خداوند در 4 آیه از سوره توبه از حیله منافقان پرده برداشته است، گفت: منافقان برای مشروعیتبخشیدن به مسجد ضرار حیلهگرانه از پیامبر (ص) خواستند در مراسم افتتاح این مسجد حاضر شوند؛ ولی پیامبر بعد از جنگ تبوک از طرح شوم منافقان پرده برداشتند و فرمودند هدف ساخت این مسجد بیرونق ساختن مسجد قبا، ترویج کفر به خدا و رسول خدا، ازبینبردن وحدت و انسجام مسلمانان و ایجاد تفرقه بین مؤمنین و تبدیلکردن این مسجد به قرارگاهی برای ابو عامر راهب که رهبر سیاسی و معنوی منافقان بود است.
خطر اختلاف در جامعه مؤمنین مانند خطر کفر است
وی با تأکید بر اینکه خطر اختلاف بین مؤمنین مانند خطر کفر است و لذا در آیه 107 سوره توبه در کنار هم بیان شده است، افزود: منافقان در پی این بودند که با قسم دروغ خود را از تیررس اتهام برهانند؛ اما خداوند به پیامبر یادآور میشود که اینها قطعاً دروغگو هستند.
بسیج یک فرهنگ است که به اقصینقاط جهان صادر شده است
آیتالله سعیدی در خطبه دوم با بیان اینکه 5 آذر سالروز تشکیل بسیج مستضعفین است، گفت: بسیج بیش از آنکه یک سازمان باشد یک فرهنگ و تفکر است و همه کسانی که این فرهنگ را پذیرفتند بسیجی محسوب میشوند هرچند داخل این سازمان نباشند.
وی رسالت یک بسیجی را صادرکردن این فرهنگ به دیگران دانست و خاطرنشان کرد: ما امروز نمونه صدور این فرهنگ را در جبهه مقاومت مشاهده میکنیم؛ به صورتی که یکی از دستاوردهای بزرگ طوفان الاقصی تجمعهای باشکوهی است که در جهان در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و در محکومت جنایات رژیم صهیونیستی شکلگرفته است و صحنههای اعجابآوری را از بسیج مردم در دنیا رقم زده که صهیونیستها فکرش را هم نمیکردند.
جنگ فلسطین و اسرائیل جنگ شرافت انسانی با خباثت شیطانی است
امامجمعه قم با بیان اینکه جنگ با رژیم صهیونیستی نه فقط جنگ مقاومت و اسرائیل و کفر و اسلام بلکه جنگ شرافت انسانی با خباثت و رذالت شیطانی است، افزود: جنود شیطان هر چه دارند برای حمایت از رژیم رذل و پست صهیونیستی به صحنه آوردند؛ ولی نیروهای حماس جز خدا کسی را ندارند و این یعنی همه چیز دارند و به فضل الهی خداوند چنان نصرتی را نصیب رزمندگان مقاومت خواهد کرد که شیرینی آن تمام تلخیها را از بین خواهد برد.
وی وعده نصرت الهی را قطعی دانست و گفت: برخلاف محاسبات و چشم ظاهربین بسیاری از مردم نصرت خدا نه زودهنگام و نه دیرهنگام است؛ بلکه به هنگام و در جای خود رقم خواهد خورد.
آیتالله سعیدی با بیان اینکه 7 آذرماه روز نیروی دریایی است، گفت: نیروی دلاور دریایی جمهوری اسلامی ایران در این روز با حداقل امکانات ضربه مهلکی به رژیم بعثی وارد کردند و جان خود را در این راه نثار کردند و با افتخار به درجه شهادت نائل آمدند.
وی در ادامه با اشاره به ویژگیهای شهر مقدس قم گفت: شهر قم دارای 4 ویژگی مهم است؛ اولین ویژگی قم این است که حرم اهلبیت (ع) است، ویژگی دوم این است که مرکز حوزه علمیه و حضور مراجع تقلید است، ویژگی سوم اینکه خاستگاه و مرکز انقلاب اسلامی است و ویژگی چهارم هم این است که مسجد مقدس جمکران بهعنوان میعادگاه عاشقان حضرت ولیعصر (عج) در این شهر قرار دارد.
امامجمعه قم تصریح کرد: این ویژگیها حرمت شهر قم را نسبت به شهرهای دیگر چندبرابر کرده و همه مدیران، مسئولان، حوزههای علمیه، کسبه و اصناف، ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر، قرارگاه 19 دی، ستاد نمازجمعه و همه کسانی که در راستای عمل به دو فریضه امربهمعروف و نهیازمنکر عمل میکنند باید بدانند که این ویژگیها نیاز به مراقبت و محافظت دارد.
با هنجارشکنان حوزه عفاف و حجاب با قاطعیت برخورد شود
وی ادامه داد: در حوزه عفاف و حجاب که ظاهر قم را تشکیل میدهد همه باید به طور ویژه کار کنند و با جهاد تبیین برای حفظ این ارزش اسلامی و انسانی و حفظ ظاهر شهر مقدس قم قیام کنند و با هنجارشکنان که این واجب الهی را برنمیتابند با قاطعیت برخورد مؤثر کنند.
آیتالله سعیدی در ادامه به دیدار رهبر معظم انقلاب با جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعه الزهرا (س) اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری اشاره کردند که حوزه علمیه بخش جداییناپذیر حاکمیت دینی در جامعه است و حوزههای علمیه باید برای مسائل مهم جامعه نظر داشته باشند.
وی افزود: ایشان همچنین بر اهمیت بالای تربیت بانوان فاضله برای اثرگذاری دینی و در جامعه توسط جامعه الزهرا (س) تأکید کردند و امیدواریم که با مجاهدت عزیزانمان در این نهاد برآمده از انقلاب شاهد تحقق اهداف رهبر انقلاب باشیم و این نهاد به سیر تکاملی خود در جامعه بیفزاید.
انتهای پیام/
∎