به گزارش صراط به نقل از خبرآنلاین،هر فصل دارای میوههای مخصوص به خود است که هر کدام خواص و ویژگیهای مختلفی دارند و میتوانند برای تعدادی از افراد مفید باشند و برای افرادی دیگر منع مصرف داشته باشند.
میزان در خبری نوشت:از این رو لازم است در هر فصل نسبت به میوههای خاص آن فصل و به ویژه خواص و موارد منع مصرفشان آگاهی کسب کنیم.
برای آگاهی از میوههای فصل سرما و به ویژه خواص و موارد منع مصرفشان به گفتوگو با منصور رضایی، متخصص و دکتری تغذیه پرداختیم.
میوههای فصل سرما که برای کودکان منع مصرف دارند
رضایی به بیان توصیههایی برای مصرف میوههای فصل سرما پرداخت و گفت: بخش عمدهای از میوههای فصل سرما مرکبات شامل پرتقال، نارنگی، لیموشیرین و گریپ فروت هستند که با وجود خواص بسیارشان برای مصرف این میوهها در کودکان زیر یک سال محدودیتهایی وجود دارد چرا که یکی از مواد غذایی بسیار آلرژی زا مرکبات است و از این رو بهتر است به کودکان زیر یک سال در فصل سرما بیشتر میوههایی نظیر سیب و گلابی داده شود. از بین مرکبات نیز اولین میوهای که میتوانیم به کودکان بدهیم لیموشیرین است.
وی ضمن اشاره به اینکه افرادی که دچار ریفلاکس هستند نیز در مصرف مرکبات محدودیت دارند، ادامه داد: مصرف خرمالو که دیگر میوه فصل سرما است در کودکان زیر ۳ سال باید با احتیاط انجام شود چرا که از آنجایی که این میوه نرم است کودکان آن را میبلعند و احتمال انسداد در رودهها وجود دارد. خرمالو باید به خوبی جویده شود که کودکان نمیتوانند و در نتیجه پدر و مادر باید خرمالو را به خوبی ریز کنند و حداکثر یک خرمالو را آن هم به صورت پوره شده به کودکان بدهند.
افراط در مصرف انار میتواند موجب بروز یبوست شود
این متخصص تعذیه افزود: انار مانند آلبالو و گیلاس است و احتمال پریدنش در ریه و مجاری تنفسی کودکان وجود دارد به ویژه هنگامی که کودکان هنگام میوه خوردن در حال حرف زدن و بازی کردن باشند. از این رو با وجود همه خواصی این میوه والدین باید حواسشان به این مسئله باشد. همچنین افراط در مصرف انار میتواند موجب بروز یبوست شود.
آب میوه و کمپوت باید در مبتلایان به دیابت و افراد دارای اضافه وزن با احتیاط مصرف شود
رضایی با بیان اینکه در رابطه با مبتلایان به دیابت چندان نگران مصرف میوهها نیستیم چرا که میوهها حاوی فیبر هستند، توضیح داد: آنچه در رابطه با این افراد موجب نگرانی است مصرف آب میوهها و کمپوت حتی از نوع طبیعی است چرا که برای تهیه آب میوه، آب مقادیر زیادی میوه گرفته میشود که شاید خوردنشان چند روز طول بکشد، اما نوشیدن آب میوه طی چند دقیقه انجام میشود و حجم زیادی از قند را وارد بدن میکند. حتی آب میوه طبیعی نیز مقدار زیادی قند دارد و میتواند برای مبتلایان به دیابت و افراد دارای اضافه وزن ایجاد مشکل کند. کمپوت نیز میوهای است که مقدار زیادی قند به آن اضافه شده و باید در مبتلایان به دیابت و افراد دارای اضافه وزن با احتیاط مصرف شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از ویژگیهای میوههای فصل سرما پوست ضخیمشان است، بیان کرد: میوههای فصل سرما سرشار از ویتامین C هستند که نقش بسزایی در تقویت سیتسم ایمنی دارد و افراد را در برابر بیماریهای عفونی این فصل نظیر آنفلوآنزا و سرماخوردگی مقاوم میکند. همه میوههای سرما حاوی آب فراوان، آنتی اکسیدان، ویتامین، املاح و فیبر هستند که برای بیرون ریختن مواد مضر از جمله آلودگیها و سمومی که وارد بدن میشود، مفید است و با توجه به آلودگی هوا که با آن مواجه هستیم میوههای فصلی کمک بسیاری به ما میکنند و توصیه میشود به جای میوههای انباری فصل تابستان از این میوهها استفاده شود.