ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران روز پنجشنبه اول آذر از صدور حکم ۷ سال زندان برای بهراد آذرگان، شهروند بهائی ساکن تهران، خبر داد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، این حکم توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران صادر شده است. پیشتر در مرحله بدوی، این مدرس موسیقی به ۱۱ سال حبس، ضبط اموال توقیفی و دو سال ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی و خروج از کشور محکوم شده بود.
بر اساس این گزارش، شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی، وی را به اتهام «فعالیت آموزشی یا تبلیغی مغایر با شرع اسلام» به ۵ سال حبس، «عضویت در گروههای مخالف نظام» به ۴ سال حبس و «نشر اکاذیب» به ۲ سال حبس محکوم کرده بود.
همچنین بر اساس حکم این دادگاه، اموالی که در زمان تفتیش منزل این شهروند بهائی به دست مأموران امنیتی جمهوری اسلامی توقیف شده بود، به نفع دولت ضبط خواهد شد و وی به مدت ۲ سال نیز از فعالیت در فضای مجازی و خروج از کشور منع شده است.
منزل بهراد آذرگان در روز ۱۲ تیر سال جاری به دست مأموران امنیتی تفتیش شد و شماری از وسایل شخصی از جمله تلفن همراه و لپتاپ او ضبط شد.
او سپس روز ۱۳ مرداد بازداشت و سپس با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد.
کمپین حقوق بشر ایران و جامعه جهانی بهائی روز پنجشنبه ۱۷ آبان در بیانیه مشترکی از جمهوری اسلامی برای «سرکوب جامعه بهائی» از طریق بازداشتهای بیشتر بهائیان، به ویژه زنان بهائی، انتقاد کردند.
در این بیانیه آمده است: حکومت ایران از چند دهه پیش تاکنون اعضای جامعه بهائی را تحت آزار و اذیت دائمی قرار داده، رهبران آنها را دستگیر و زندانی کرده و آنها را از تحصیل، مشاغل و کسب و کار منع کرده است.
هادی قائمی، مدیر کمپین حقوق بشر ایران، گفت: «حمله همهجانبه دولت ایران به جامعه بهائی توجه جهانی بسیار بیشتری را میطلبد و اشاره کرد که جمهوری اسلامی به شدت تلاش میکند تا «کل جامعه بهائی را فقط به خاطر تمایل به عمل به ایمان خود محو کند».
پیشتر قوه قضاییه جمهوری اسلامی در روز ۳۰ مهر سال جاری، ۱۰ زن بهائی را در اصفهان با اتهاماتی از جمله «فعالیت تبلیغی آموزشی» در مجموع به ۹۰ سال حبس، جریمههای نقدی، و مجازاتهای دیگر محکوم کرد.
بر اساس آمار منابع غیررسمی، بیش از ۳۰۰ هزار بهائی در ایران زندگی میکنند، اما قانون اساسی جمهوری اسلامی مذهب بهائیان را نه تنها بهرسمیت نمیشناسد، بلکه با آن برخورد میکنند.
مقامات قضایی جمهوری اسلامی دههها است شهروندان بهائی را از حقوق شهروندی، از جمله حق تحصیل محروم میکنند و آموزشهای خارج از چارچوب حکومتی برای آنها را در اتهامات وارده با عباراتی از جمله «انحرافی» توصیف میکنند.
نهادهای حقوق بشری میگویند حقوق بهائیان در ایران طی سالهای گذشته همواره بهصورت نظاممند نقض شده و فشارهای حکومتی بر آنها در ماههای گذشته افزایش نیز یافته است.
∎