شناسهٔ خبر: 69868155 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

رئیس‌جمهور در گردهمایی مسئولان بسیج دانشجویی:

دشمن هر روز بر طبل جنگ می‌کوبد تا ما را از رفتن و ساختن بازدارد / برای رفع مشکل مردم راهی به‌جز نگاه بسیجی نداریم

رئیس‌جمهور در گردهمایی مسئولان بسیج دانشجویی: دشمن هر روز بر طبل جنگ می‌کوبد تا ما را از رفتن و ساختن بازدارد.ما بهترینیم به این شرط که در عمل خود را نشان دهیم نه در حرف. امروزه در کشور با مشکلاتی مواجه هستیم اما باید بتوانیم مشکلات را حل کنیم و پاسخگو باشیم.

صاحب‌خبر -

رئیس جمهور با بیان اینکه امروز با انواع و اقسام مشکلات مواجه هستیم و ناترازی‌هایی زیادی در آب، برق، گاز داریم، گفت: جز نگاه بسیجی برای حل مشکلات، هیچ راهی برای ساختن مملکت و از بین بردن بی‌عدالتی وجود ندارد.

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور صبح امروز در گردهمایی سراسری مسئولان بسیج دانشجویی و طلاب بسیجی در حرم امام خمینی(ره) حضور یافت.

روایت پزشکیان از جهاد دانشجویان در دفاع مقدس برای آبادانی کشور

پزشکیان در ابتدای سخنان خود گفت: در ابتدای انقلاب که ما دانشجو بودیم، تمام فکر و ذکر ما این بود که باید کشوری توام با سربلندی، عدالت، به دور از تبعیض، ظلم و ستم و الگویی برای منطقه بسازیم و با رفتار و کردار خود به دیگران بگوییم که اعتقاد، مسیر و راه ما بهترین مسیر است.

وی افزود: اوایل انقلاب، دشمنان جنگ را به ما تحمیل کردند، در آن زمان موضوع جهاد سازندگی مطرح بود که دانشجویان با پول خود به کمک مردم می شتافتند و ما نیز از دانشگاه تبریز به شهرهای استان کردستان و شهرهای آذربایجان غربی در مناطق دورافتاده و در کوه‌ها می‌رفتیم و هر کاری که از دستمان ساخته بود، برای رفع مشکلات مردم انجام می‌دادیم.

رئیس دولت چهاردهم با بیان اینکه نگاه دانشجویان در آن زمان ساخت کشور بدون هیچ ادعایی بود، خاطرنشان کرد: هر کدام از دانشجویان در بخش‌های تخصصی خود مانند صنعت، کشاورزی، پزشکی، مسائل مختلف با ماشینی که از جهاد سازندگی گرفته بودند برای کار در روستاها و مناطق محروم منطقه چندین روز می‌ماندند و به مردم خدمت می‌کردند.

وی ادامه داد: با پول توجیبی خودمان بازگشته و پیگیر دروس دانشگاهیمان بودیم و در دانشگاه نیز باور ما این بود که باید تخصصی داشته باشیم که بتوانیم در آینده پاسخگوی نیاز جامعه شویم.

پزشکیان با اشاره به آغاز جنگ تحمیلی گفت: در این زمان که هنوز سپاه و سایر ارگان‌ها با ساختار حمایت پزشک و بهداشتی از رزمندگان شکل نگرفته بود، همه عملیات‌ها را تیم بهداشت و درمان دانشگاه ها و دانشجویان آن زمان پشتیبانی می‌کردند. دانشجویان پزشکی دانشگاه در تمامی عملیات های لشکر عاشورا حضور داشتند و پشتیبان بهداشت و درمان مجروحان جنگی بودند، این رویه در پشت جبهه هم وجود داشت.

رئیس جمهور با اشاره به عملیات والفجر مقدماتی که دانشجویان برای اعزام به جبهه آماده شده بودند، گفت: حدود ۱۲۰ نفر فقط از دانشگاه پزشکی برای عزیمت به جبهه اعلام آمادگی کرده بود، البته در عملیات والفجر مقدماتی مشخص شد نیازی به حضور این افراد در جبهه نیست. بر همین اساس چهار اتوبوس از دانشجویان اعزامی بازگشت و فقط یک اتوبوس از دانشجویان که از دانشگاه اعزام شده بودند برای عملیات احتمالی در منطقه ماندند.

پزشکیان با بیان اینکه نگاه دانشگاه و دانشجو در آن زمان دفاع از کشور بود، خاطرنشان کرد: در آن زمان مستقل از اینکه دانشجو چپ و راست است، برای دفاع از کشور با هم در رقابت بودند و این موضوع مختص یک عده و یک گروه نبود. در عملیات والفجر (۴) هم که لشکر نجف و عاشورا در حال عملیات بودند، لشکر نجف نتوانست تیم لازم برای بخش بهداشت و درمان را همراه خود به منطقه بیاورد که ما ابتدا به لشکر نجف کمک کردیم و در عملیات بعدی کمک حال رزمندگان در لشکر عاشورا شدیم.

دانشجویان بسیجی پس از جنگ با ادامه تحصیل در پی حل مشکلات جامعه بودند

وی با بیان اینکه جبهه را در ابتدای جنگ دانشجویان با تشکیل تیم‌های اضطرای اداره کردند، افزود: در ادامه سپاه و ارتش در کنار یکدیگر توانستند مقابل دشمن ایستادگی کنند. اما بعد از جنگ به این باور رسیدیم که باید دانشگاهی بسازیم که پاسخگوی نیاز مردم باشد و همان دانشجویان تلاش کردند، در رشته‌های مختلف درس خواندند تا مشکل جامعه را حل کنند که این اتفاق رخ داد و ما هم رئیس بیمارستان و رئیس دانشگاه شدیم.

بیش از ۶۰۰ خانه بهداشت را بدون اعتبار دولتی در ۶ ماه ساختیم

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در این زمان هم باید همان راه زمان جنگ را برای رفع مشکلات پیش گرفت، تصریح کرد: در زمان ریاست دانشگاه دیدیم که روستاهای منطقه از خانه بهداشت محروم هستند و جایگاه استان مقام بیست و هشتم از این منظر است. از طرفی بودجه‌ دولت برای ساخت خانه بهداشت ناکافی نبود و اگر برای دریافت منابع مالی دولت صبر می‌کردیم، قطعا زمان را از دست داده بودیم.

وی با اشاره به تصمیم ساخت ۵۰۰ خانه بهداشت در مدت ۲ ماه، گفت: کارمندان و مدیران می‌گفتند بدون اعتبار نمی‌توان حتی یک دستگیره خرید. اما ما راه را ادامه دادیم و  تصمیم گرفتیم ۵۰۰ خانه بهداشت را به اسم ۵۰۰ شهید بسازیم و به رغم اینکه همه ما را مسخره می‌کردند، حدود ۶۱۵ خانه بهداشت را بدون اعتبار دولتی در ۶ ماه ساختیم.

پزشکیان ادامه داد: سال بعد نیز ۵۰ مرکز بهداشتی بدون اعتبار  و بر اساس باور و اعتقادی که داشتیم، ساختیم و تصور می‌کنم برای ساختن کشور، از بین بردن بی عدالتی، برای خدمت به مردم و ایران، هیچ راهی جز آن نگاه بسیجی نداریم که باید بیاییم و بسازیم. البته این موضوع در جهاد تبیین، جهاد علمی و دانشگاهی و غیره می‌تواند خودش را نشان دهد.

می‌توان با نگاه بسیج بی‌عدالتی را از بین برد

پزشکیان گفت: من تصور می‌کنم با نگاه بسیج برای ساختن مملکت می‌توان برای از بین بردن بی‌عدالتی و برای خدمت به مردم اقدام کرد و برای عزت کشور و ایرانمان، هیچ راهی جز آن نگاه بسیجی نیست، لذا باید بیاییم و کشور را بسازیم.

وی با اشاره به موضوع جهاد تبیین، اظهار کرد: در جهاد تبیین و نیز در بحث‌های علمی و دانشگاهی هم باید ارتقا یافته و بالا بیاییم. باید توجه کنیم آگاهی رساندن و تبیین و اینکه راه و باور ما برتر و بهتر و سازنده‌تر است و این را فقط در عمل می‌توان ثابت نه در حرف و دعوا و درگیری بسیار اهمیت دارد.

رئیس جمهور با بیان آن که ما بهترین هستیم اما به شرطی که در عمل خود را نشان دهیم، گفت: ما در کشور مشکل داریم و اینکه کشورمان با انواع مشکلات مواجه است. این در حالیست که منابعی که داریم معلوم [و محدود] است. ناترازی‌ها مشخص است. در برق، آب، گاز و محیط زیست با ناترازی مواجه هستیم. ناترازی‌هایی که گاهی در لب پرتگاه قرار دارند و با روند اداره دولتی، [رفع آنها] امکان‌پذیر نیست زیرا پول ما مشخص است و تحریم هم شده‌ایم و هر روز بر طبل جنگ می‌زنند که تا از ساختن کشور جلوگیری کنند اما برای حل مشکل مردم جز با آن نگاهی که در اوایل انقلاب همه دست به دست هم دادند و به میدان آمدند هیچ راهی وجود ندارد.

وی با اشاره به مشکلات موجود در آموزش و پرورش گفت: با آموزش و پرورش که صحبت می‌کردیم، تصمیم گرفتیم تمام مدارس کشور را که کپری است و امکانات ندارد را با همان نگاه انقلابی و بسیجی بسازیم البته خواهیم ساخت و شما به عنوان بسیج می‌توانید به ما کمک کنید.

دست به دست هم بدهیم قادر خواهیم بود، مشکلات را حل کنیم

پزشکیان بیان کرد: قابل قبول نیست بعد ۴۵ سال فضای آموزش برای آموزش فرزندانمان نداشته یا کافی نباشد. هر چند پول نداریم و مقدار پولی که داریم معلوم است ولی کارها را با اراده و باور و انسان‌هایی که داریم، می‌توانیم پیش ببریم.

وی ادامه داد: اگر دست به دست هم بدهیم قادر خواهیم بود، این مشکلات را حل کنیم و باید مشکلات را حل کنیم. در جلسه‌ای که داشتیم قرار شده است تا در یک سال تمام کمبودهای مدارس را از بین ببریم و حل کنیم. به دور از نگاه سیستم اداری این کار را خواهیم کرد.

رئیس‌جمهور ضمن تاکید بر اصلاح روند آموزش در کشور تصریح کرد: باید روش آموزش و کلاس‌هایی را که ساختار آن نادرست است را اصلاح کنیم. نمی‌شود گروهی که تنها پول و امکانات دارند در مدارس رده بالا با امکانات بالا به فرزندانشان آموزش می‌دهند و قابل قبول نیست در مناطق محروم و دور افتاده فضای مناسب برای آموزش وجود نداشته باشد، لذا اکثر آنهایی که در دانشگاه قبول می‌شوند در مدارس غیرانتفاعی درس می‌خوانند چون پول دارند و در نتیجه می‌توانند وارد دانشگاه شوند، لذا چنین روندی قابل قبول نیست.

وی افزود: ما برنامه گذاشتیم تا هم برای ساختن به لحاظ سخت افزاری و هم برای آنکه چگونه بتوانیم در این کلاس‌ها آموزشی دهیم، تا این بچه‌ها بتوانند رقابت کنند و سهم خودشان برای رفتن و ارتقا یافتن گرفته و بهره ببرند و این اتفاق بیفتد. این راه بسیج و نگاه بسیجی را می‌طلبد که کمکمان کند.

پزشکیان تاکید کرد: عدالت باور و اعتقاد ما است و آنچه که مشخص است این است که در آموزش، عدالت نداریم و روز به روز این شکاف و فاصله عمیق و عمیق‌تر می‌شود، لذا چه کسی باید این‌ها را درست کند؟

باید جوانانی را تربیت کنیم که بگوید در کشورم می‌مانم و آن‌را درست خواهم کرد

وی ادامه داد: روندی که تاکنون رفتیم همین است که برای‌ آن که در تهران فرزندان مثلاً در کلاس اول دوم درس بخوانند در سال ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون پول می‌گیرند درحالی‌که چنین پولی در طول یک سال درآمد یک خانواده محروم هم نیست، بنابراین این ما هستیم که این مسئله را باید حل کنیم و این جز با رفتار و با نگاه بسیجی امکان‌پذیر نیست، لذا امیدوارم بتوانیم به کمک شما دست‌به‌دست هم دهیم و در سخت‌افزار و نرم‌افزار افرادی را تربیت کنیم که بتوانند الگو و نمونه باشند و با باور و اعتقاد برای ساختن مملکت تربیت شوند.

رئیس جمهور با اشاره به مشکل مهاجرت در نسل جوان خاطرنشان کرد: من نمی‌توانم باور کنم وقتی از دانشجوی و نخبگان ما در مدارس سوال می‌پرسیم، نزدیک ۷۰ تا 80 درصد آن‌ها می‌خواهند به خارج بروند. باید آموزشی در دانشگاه‌ها مدارس داده شود حتی اگر این دانشجو را بزنید هم حاضر نباشد مملکت و آب و خاک خود را رها کند و بگوید به خارج می‌روم بلکه بگوید در کشورم می‌مانم و آن‌را درست خواهم کرد؛ همه موانع و مشکلات را با علم و دانایی و آگاهی حل خواهم کرد.

وی ادامه داد: باید یک چنین جوانانی را تربیت کنیم که بدانند، بتوانند و بخواهند که سرزمین خود را درست کنند؛ باید به آن فکر کنیم کسانی را در مملکت آموزش دهیم که به با هم کار کردن و حل مسئله ایمان و باور داشته باشند و ساختن مملکت را در وجودشان نهادینه کنیم.

پزشکیان تاکید کرد: مملکت برای ما و برای همه ایرانیان است و راهی که ما داریم از نظر اعتقادی بهترین راه و عادلانه‌ترین و منصفانه‌ترین مسیری است که می‌توان با آن به قله‌های بلند عزت و سربلندی رسید.

همه برای حل مشکلات به میدان بیایند

وی‌افزود: این هیچ راهی ندارد، جز آنکه در عمل نشان دهیم و این عمل در دانشگاه و رفتار هیات علمی، طب، اتاق عمل، بیمارستان و رفتار من پرستار و پزشک و دانشجو، در میدان عمل و در فرهنگ و نوع برخورد ما است. 

رئیس جمهور با اشاره به بیاناتی از حضرت علی علیه السلام گفت: حضرت علی علیه السلام در بیانات زیبایی که دارد و از آن بیگانه‌ایم. از طرفی آن قدر هم که آشنا هستیم بیگانه در عمل هستیم، می‌فرمایند، کسی که می‌خواهد الگو و جلودار و رهبری یک جریانی را به عهده بگیرد و به آن عمل کند اول و قبل از آنکه به دیگران آموزش دهد باید خودش را آموزش دهد و آموزشی که به خودش می‌دهد باید قبل از اینکه در گفتارش تجلی یابد، در رفتارش تجلی پیدا کند.

وی ادامه داد: اینکه آدم خودش را تربیت کند و نشان دهد و در عمل الگو شود، خیلی با ارزش‌تر و مهم‌تر از این است که در زبان و گفتارش هدایتگر باشد.

پزشکیان عنوان کرد: امیدوارم که دست به دست هم دهیم مشکلاتی که در کشور مواجه هستیم را حل کنیم، زیرا اگر نتوانیم در آینده با گرفتاری‌های بزرگی مواجه خواهیم شد، لذا برادران خواهران و روحانیت همه به میدان بیایید تا گره‌های کشور را برطرف کنیم.

وی در پایان افزود: اگر بتوانیم مشکلات جامعه را برطرف کنیم خود به خود رفتار و گفتار کسانی که می‌خواهند در این مملکت توطئه کنند، زمین گیر و ساکت خواهد شد ولی اگر نتوانیم مشکلاتمان را حل کنیم، با گفتن و حرف زدن و ادعا کردن و دعوا کردن مشکلات حل نخواهد شد، لذا امیدوارم دست به دست هم دهیم و همه مشکلات موجود در کشور را حل کنیم./ فارس