به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، پس از انقلاب در زمینه آموزش و پرورش یک انقلاب و دگرگونی و پیشرفت همه جانبه با کمک همه عناصر فرهنگی اتفاق افتاد و به تعبیری دیگر یک «نهضت علمی» به وقوع پیوست که نتایج آن در کشور، منطقه و جهان در همه عرصهها قابل مشاهده است.
در سال 57 حدود 187 هزار مترمربع فضای آموزشی در استان وجود داشت و اکنون به برکت انقلاب به یک میلیون و 830 هزار مترمربع رسیده و در واقع 91 درصد مدارس موجود بعد از انقلاب ساخته شده است.
اکنون در تمام نقاط استان با وجود دو دانشآموز مدرسه وجود دارد. دولت در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده اما از سال 74 و شروع فعالیت خیران مدرسهساز به این مدرسهسازی کمک شایانی شد.
بعد از زلزله آبان ماه 96 یکی از مهمترین زیرساختها که آسیب دیده بود مدارس بود و خیران 240 میلیارد تومان برای بازسازی مدارس کمک کردند. این کمکها به همراه اعتبارات دولتی سبب شد سرانه فضای آموزشی از 5.7 به 6.4 مترمربع افزایش یابد.
با توجه به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و تأکید بر عدالت آموزشی و توسعه فضاهای آموزشی با مرزبان نظری مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمانشاه در راستای اقدامات این اداره کل و تعهدات آن در استان گفتگو کردیم که مشروح آن در ادامه آمده است.
تسنیم: درباره وظایف و تعهدات اداره کل نوسازی و مدارس بفرمایید.
اداره کل نوسازی مدارس استان کرمانشاه وظیفه ساخت، تعمیر و تجهیز مدارس در استان را بر عهده دارد که براساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و عدالت آموزشی وظایفی که در قبال دانشآموزان دارد انجام میدهد.
تسنیم: سفر مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه برای اداره کل نوسازی و مدارس نیز برکات و مصوباتی داشت. وضعیت این پروژهها در استان چگونه است؟
در سفر بابرکت مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه 46 ردیف پروژه در قالب 6 ردیف اعتباری داشتیم و اداره کل نوسازی مدارس از دستگاههایی بود که در کمترین زمان ممکن این پروژهها را به بهرهبرداری رساند و در سال 94 تمام پروژههای مصوب سفر مقام معظم رهبری به بهرهبرداری رسید.
افزایش سرانه فضای آموزشی کرمانشاه به 4.2 مترمربع
تسنیم: درباره شاخصهای ارتقا یافته در حوزه نوسازی و مدارس در طی سه سال گذشته بفرمایید.
در گذشته میانگین سرانه آموزشی کشور 5.2 و در استان 5.7 مترمربع بود که با تلاش انجام شده و بازسازی مارس و اضافه شدن زیربناها این عدد در استان به 6.2 مترمربع رسید و این میزان افزایش نشان دهنده توجه دولت به مدرسه سازی و کمک خیران بود.
در طول سه سال گذشته 193 مدرسه با 600 کلاس درس در استان به بهرهبرداری رسیده است. در مهر ماه امسال نیز 40 مدرسه با 155 کلاس درس به بهرهبرداری رسید.
هیچ مدرسهای در کرمانشاه بخاری نفتی ندارد
تسنیم: در گذشته استفاده از وسایل گرمایشی نفتی مشکلات بسیاری را در مدارس ایجاد کرده بود. وضعیت مدارس استان از این نظر چگونه است؟
در زمینه استانداردسازی سیستمهای گرمایشی تمام مدارس استان مجهز و ایمن هستند به طوری که هیچ مدرسهای وجود ندارد که بخاری نفتی داشته باشد و در مدارس کانکسی نیز از رادیاتورهای برقی استفاده میشود.
در طول سه سال گذشته حدود 55 میلیارد تومان برای اصلاح سیستمهای گرمایشی مدارس هزینه شده است. امسال نیز حدود 34 میلیارد تومان صرف اصلاح سیستمهای گرمایشی مدارس استان شده است.
طرح شهید عرب با هدف استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس در کرمانشاه همزمان با سراسر کشور اجرا شد.
از ابتدای طرح استاندارد سازی سیستم گرمایشی مدارس یعنی از سال 1392 تا سال 1401 تعداد 2162 مدرسه با 6451 کلاس درس و با اعتبار بالغ بر 100 میلیارد تومان استانداردسازی شده است. که در مجموع از ابتدای طرح تاکنون 145 میلیارد تومان هزینه شده است.
تسنیم: وضعیت مدارس کانکسی در استان چگونه است و چه تعداد مدرسه کانکسی در استان وجود دارد؟
این مدارس دغدغه بزرگی برای ما، دانشآموزان و اولیا بود. تعداد دانشآموزان 107 مدرسه کانکسی در استان بیش از 10 نفر بود که خوشبختانه در مدت سه سال گذشته جمعآوری شدهاند.
حدود 145 مدرسه در استان کانکسی هستند که تعداد دانشآموزان آنها محدود است و ساخت مدرسه به جای آنها به صرفه و صلاح نیست.
تسنیم: در زمینه شادابسازی مدارس با کمک دانشآموزان طرحی با عنوان شهید عجمیان اجرا شد. درباره پیشرفت این طرح در استان کرمانشاه بفرمایید.
طرح شهید عجمیان با هدف بهسازی و شاداب سازی فضای مدارس کم برخوردار و مناطق محروم در زمینههای رنگآمیزی، زیباسازی، آسفالت مدارس، اصلاح سیستمهای گرمایشی، ایزوبام مدارس و استفاده بهینه از امکانات موجود با استفاده از ظرفیت نیروهای جهادی و دانشآموزان انجام میشود.
در سال گذشته 1500 کلاس درس در استان شاداب سازی شد و در تابستان امسال هدف ما 3000 کلاس با اعتباری بیش از 40 میلیارد ریال بود که محقق شد.
در مجموع برنامه ما برقراری عدالت آموزشی در استان است که توجه ویژهای به مناطق محروم داشته باشیم.
خریداری 153 میلیارد تومان تجهیزات برای مدارس کرمانشاه
تسنیم: توسعه تجهیزات هنرستانها یکی از موارد تأکید شده در سند تحول بنیادین است. استان کرمانشاه چه اقداماتی در این راستا انجام داده است؟
در زمینه تجهیزات مدارس در طول سه سال گذشته حدود 153 میلیارد تومان تجهیزات خریداری و تحویل اموزش و پرورش شده است.
از ابتدای امسال تجهیزات آموزشی، پرورشی، ورزشی و هنرستانی با اعتباری بالغ بر 640 میلیارد ریال خریداری شد که این تجهیزات در قالب بیش از 20 کامیون از محل انبار اداره کل نوسازی مدارس استان در قالب کاروان تجهیزات آموزشی، پرورشی، ورزشی و هنرستانی به مناطق مختلف استان به ویژه مناطق محروم ارسال شد.
تسنیم: چه تعداد خیر مدرسه ساز در استان کرمانشاه فعال است؟
در استان کرمانشاه 440 خیر حقیقی و حقوقی وجود دارد و در سه سال گذشته کمک خیران حدود پنج برابر افزایش یافته است و تفاهم نامه 190 مدرسه با خیران منعقد شده و بیش از 150 میلیارد تومان در کنار اعتبارات دولتی کمک کردهاند.
سال گذشته مشارکت 73 میلیارد تومانی خیرین در بحث مدرسهسازی را داشتیم و امسال پیشبینی کمک 120 میلیارد تومانی را با مشارکت خیرین داریم.
تسنیم: چه اقداماتی در زمینه نوسازی و بهسازی اسفالت و سرویسهای بهداشتی مدارس انجام شده است؟
در زمینه آسفالت و ایزوبام مدارس حدود 630 هزار مترمربع با اعتباری بیش از 96 میلیارد تومان در سه سال گذشته انجام شده که سبب ایمن سازی حیاط و سقف مدارس شده است.
امسال نیز 330 هزار مترمربع از فضاهای آموزشی با اعتبار 35 میلیارد تومان آسفالت و ایزوگام شده است.
در سه سال گذشته 450 چشمه سرویس بهداشتی با اعتبار 25 میلیارد تومان احداث یا تعمیر شده است.
تسنیم: در رابطه با رتبههای نوسازی مدارس استان کرمانشاه در طول چند سال گذشته بفرمایید.
بعد از وقوع زلزله سال 1396 در سرپلذهاب، اداره کل نوسازی مدارس به عنوان دستگاه برتر که پروژههای آن کمتر دچار آسیب شد، جایزه دادمان چهره ماندگار راه و شهرسازی کشور را دریافت کرد و مورد تقدیر ستاد اجرایی فرمان امام(ره) قرار گرفت و چندین مورد رتبه در جشنواره شهید رجایی را نیز دریافت کرده است.
تسنیم: مهمترین پروژه نوسازی مدارس امسال چه پروژهای بوده است؟
با توجه به اینکه نزدیک به 80 نفر دانشآموز اوتیسمی در شهر کرمانشاه سکونت دارند امسال مدرسه ویژه این افراد با کمک خیر مدرسهساز در شهرک دولتآباد و با امکانات روز مختص این کودکان راهاندازی شد که از نظر امکانات و فضاهای مورد نیاز دانشاموزان در کشور بینظیر است.
انتهای پیام/
∎