محمد حسین زاده روز پنجشنبه در نشست «نوآوری در نشر و چالش های میراث مکتوب» در مشهد افزود: در این خصوص اعتراضات زیادی از سوی ناشران استان گزارش شده است و اعتراضات که بیشتر باشد برخورد ما نیز برای حل این معضل محکمتر و با پیگیری بیشتری خواهد بود.
وی اضافه کرد: اقتصاد نشر و تولید و فروش کتاب در ایران وضعیت بسامانی ندارد، می توان با ورود جدی به عرصه نوآوری و خلاقیت و حمایت های دولت و نهادهای فرهنگی از این مهم جانی تازه به کالبد اقتصاد نشر و کتاب داد.
حسین زاده ادامه داد: حوزه کتاب دچار تحولات بزرگی شده است امروز می توان کتابخانه ای را در یک اپلیکیشن رصد کرد و به منابع مختلف و محتوای آن دسترسی آنی داشت.
وی گفت: کتاب ها دیگر فقط دیداری نیستند می توان در فضاهای مجازی و اپ ها به صورت صوتی به محتوا دسترسی پیدا کرد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: اگر در حوزه نوآوری در نشر، توزیع و ترویج کتاب، برنامه نو و خلاقانه ای مناسب با نیازها و فناوریهای روز نداشته باشیم به طور قطع دچار چالش می شویم.
حسینزاده اضافه کرد: وقتی در حوزه توزیع و ترویج، عملکرد خوبی داشته باشیم، به همان اندازه در حوزه نشر کتاب به نتیجه مطلوبی خواهیم رسید.
وی اظهار کرد: از اصلاح قوانین و فرصتی که در اختیار نمایندگان مجلس است غافل هستیم در حالی که در مشهد چند نماینده شاخص در مجلس شورای اسلامی داریم که میتوانند بر قوانین اثرگذار باشند، باید نیاز را احصا کنیم و با این نمایندگان جلسه بگذاریم و قانعشان کنیم که درباره طرح ها در مجلس قوانین را اصلاح کنند.
به گزارش ایرنا، طی ۶ ماهه نخست امسال سه هزار و ۱۳۱ مجوز نشر کتاب صادر شده، در حالی که تعداد مجوزهای صادره این بخش در مدت مشابه سال گذشته ۲ هزار و ۷۵۹ مجوز بوده است.