اتحادیه اروپا با تصویب تحریمهای جدیدی، علاوه بر لحن خود، سیاستهای عملی خود را نیز در قبال جمهوری اسلامی تغییر داده و مواضع سختتری اتخاذ میکند. با پایان ماموریت جوزپ بورل مقام ارشد سیاست خارجی و امنیت اتحادیه اروپا، و انتخاب کایا کالاس نخستوزیر سابق استونی در این سمت، حدس زده میشود که این نهاد اروپائی مواضع شدیدتری را در ارتباط با جمهوری اسلامی اتخاذ کند. کایا کالاس در سخنرانی اخیر خود در پارلمان اروپا خواهان سیاستهای قاطع و سختگیرانه در رابطه با رژیم ایران شد. این چرخش در سیاست خارجی اتحادیه اروپا در قبال رژیم ایران در آستانه بازگشت ترامپ به کاخ سفید پیامی است برای سران نظام که دوران سکوت و مماشات بسر آمده است.
جمهوری اسلامی که بر سر دوراهی «مسیر خودکشی یا مسیر مرگ»، پیوسته از وقوع چنین تحولاتی وحشت دارد، اکنون نیز بهدست پا افتاده و شروع به فریبکاری و وعدههای دروغین از یکسو و تهدیدهای بیدنده و ترمز از سوی دیگر کرده است. از یکطرف به رافائل گروسی (مدیرکل آژانس اتمی) وعده میدهد که اورانیوم ۶۰درصدی را بیشتر از میزانی که هست انبار نکند! از طرف دیگر تهدید میکند که دکترین اتمیش را عوض میکند و سراغ بمبسازی میرود!
در این میان برخی رسانه های داخلی از جمله روزنامهٔ ستارهٔ صبح نگرانی های نظام را این چنین بیان می کنند: اروپاییها بهکمک آمریکا قصد دارند قطعنامهای را در شورای حکام تصویب و احتمالا پرونده را به شورای امنیت ارجاع دهند. اگر این اتفاق بیفتد برای ایران و اقتصاد اتفاق خوبی نخواهد بود زیرا بر اساس قطعنامهٔ ۲۲۳۱ اگر ۳ کشور اروپایی مکانیزم ماشه را فعال کنند، آثار شش قطعنامه قبلی برمیگردد و تحریمها در کشور افزوده میشود. در این شرایط لازم است نظام یک چرخش معنادار در روابط خارجی، دکترین هستهای و فاصله گرفتن از روسیه در جنگ اوکراین اتخاذ کند.
فیلم زیر: احمد رأفت (کیهان لندن) با مجید گلپور مشاور نهادهای اروپائی در بروکسل گفتگوئی انجام داده است