پیشنویس قطعنامه «وضعیت حقوق بشر در ایران» که در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شده، افزایش نگرانکننده مجازات اعدام در ایران از جمله براساس اعترافات اجباری و بدون طی شدن فرآیندهای عادلانه قضایی را محکوم میکند. این قطعنامه که در مرحله بعد باید در مجمع عمومی به رای گذاشته شود با ۷۷ رای موافق در مقابل ۲۸ رای مخالف و ۶۶ ممتنع تصویب شد.
این قطعنامه همچنین با ابراز نگرانی نسبت به ادامه اجرای مجازات اعدام برای کودکان زیر سن قانونی، از جمهوری اسلامی خواسته است تا به استفاده "گسترده و نظاممند" از دستگیریها و بازداشتهای خودسرانه پایان دهد.
نماینده کانادا در سازمان ملل که پیشنویس این قطعنامه را معرفی کرد، با اشاره به صدور فزاینده مجازات اعدام برای جرائم غیرجدی گفت: وضعیت حقوق بشر در ایران بدتر شده است.
این دیپلمات ارشد کانادايی رژیم تهران را به بیاعتنایی آشکار به جان انسانها متهم کرده و افزود جمهوری اسلامی از مجازات اعدام علیه افرادی استفاده میکند که از حق خود برای آزادی بیان، عقیده و تجمع مسالمتآمیز استفاده میکنند.
از سوی دیگر تشکیلات مسخره ای موسوم به "ستاد حقوق بشر قوه قضائیه" جمهوری اسلامی در واکنش به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا گفته: بار دیگر رژیم نژادپرست کانادا که کارنامه تاریکی در زمینه حقوق بشر داشته و به نقض گسترده حقوق بشر به ویژه در رابطه با حقوق زنان و دختران، بومیان و مهاجران می پردازد، با همراهی برخی کشورهای مدعی دیگر قطعنامهای علیه جمهوری اسلامی به تصویب رساندند.
ایرنا نوشت: بیانیه ستاد حقوق بشر تصریح میکند: پرواضح است از کشورهایی که تنها از پشت عینک استعماری، سلطه جویانه و منفعت گرایانه به جهان و کشورهای مستقل مینگرند و حتی در نقض گسترده حقوق شهروندانشان و سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز دانشجویی هیچ تردیدی به خود راه نمیدهند، نمیتوان انتظاری برای نگرش منصفانه به حقوق بشر داشت.
این بیانیه میافزاید: صرفاً کافی است وضعیت زنان در کشور کانادا را بررسی کنیم تا به واهی بودن ادعاهای این کشور در حوزه حقوق بشر پی ببریم: اکثریت قریب به اتفاق قربانیان کشف شده قاچاق انسان در کانادا، زنان و دختران هستند که ۲۵ درصد آنها زیر ۱۸ سال سن دارند. از هر ۱۰۰ تجاوز جنسی، صرفاً ۶ مورد به پلیس گزارش میشود. ۱۱ درصد از زنان، صدمات جسمی ناشی از تجاوز جنسی را تجربه کردند و ۶۰ درصد قربانیان تجاوز زیر ۱۷ سال سن دارند. ۸۳ درصد از زنان معلول در طول زندگی خود مورد تجاوز یا آزار جنسی قرار میگیرند و ۵۷ درصد از زنان بومی نیز مورد آزار جنسی قرار گرفتهاند. بین اکتبر ۲۰۲۰ و آوریل ۲۰۲۱، نزدیک ۱۰ درصد از ۴۹۰۰ کارگری که در یک نظرسنجی شرکت کردند، گفتهاند حداقل یک شکل از آزار و اذیت جنسی و خشونت را در حین کار تجربه کردهاند و ۷۰ درصد آنان نیز مجبور شدهاند کار خود را ترک کنند. در سال ۲۰۲۱ بیش از ۳۴۲۰۰ تجاوز جنسی در کانادا گزارش شده است که ۱۸ درصد رشد نسبت به سال قبل از آن را نشان میدهد!