ایسنا: «ایهود باراک» ادعا کرد، غیر قابل تصور نیست که ذهنیت انزواطلبانه دولت جدید ترامپ، آمریکا را به یک توافق بسیار گسترده با ایران و روسیه سوق دهد.
«ایهود باراک» نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی ادعا کرد که «ایران در آستانه تبدیل شدن به یک کشور هستهای است و تنها چند روز یا چند هفته تا توانایی بهکار گیری کلاهک هستهای و ۹ ماه تا یک سال تا سلاحسازی آن فاصله دارد.»
نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی طی مصاحبهای اختصاصی با نشریه پالتیکو گفت: «اگر این مسیری که ایران انتخاب کرده ادامه یابد، هیچ حملات هوایی اساسی چه توسط اسرائیل یا ایالات متحده آن را بهطور قابل توجهی به تاخیر نخواهد انداخت.»
این نشریه آمریکایی مینویسد فرضیههای ایهود باراک سوالی را مطرح میکند که آیا این شرایط کنونی در صورتی که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا همچنان خواستار خاتمه جنگها باشد، میتواند به توافقی میان ایران و آمریکا منجر شود؟
پالتیکو با اشاره به افرادی که ترامپ طی روزهای اخیر برای دولت جدید خود معرفی کرده، در این خصوص گمانهزنی میکند که «چنین توافقی بعید خواهد بود» و در ادامه به افرادی نظیر «مارکو روبیو» گزینه پیشنهادی ترامپ برای تصدی وزارت امور خارجه ایالات متحده اشاره میکند که موضع خصمانه و جنگطلبانهای علیه ایران دارد.
«مایکل والتز» گزینه پیشنهادی ترامپ برای مشاور امنیت ملی کاخ سفید همچنین جمهوریخواه دیگری است که مانع چنین توافقی خواهد شد و او پیشتر هم در ماه اکتبر از «جو بایدن» رئیسجمهور فعلی آمریکا انتقاد کرد که چرا از رژیم صهیونیستی خواسته تا موضع نرمتری در پیش بگیرد زیرا به ادعا و درخواست او «اسرائیل باید تاسیسات نفتی ایران در جزیره خارک و هستهای در نطنز را هدف قرار میداد».
این رسانه آمریکایی گزارش داد که ترامپ در دوره اول ریاست خود سیاستی خصمانه علیه ایران داشت و از توافق هستهای موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خارج شد. او همچنین اخیرا مسیر خود را از بایدن در جنایات رژیم صهیونیستی در غرب آسیا و اینکه این رژیم باید چه بایدها و نبایدهایی را دنبال کند، تغییر داده است. اما با این حال، ترامپ به توافق با ایران نیز فکر کرده است.
ترامپ در ماه گذشته میلادی در پادکستی با اشاره به توانایی جمهوری اسلامی ایران اذعان کرد: «ما نمیتوانیم حکومت ایران را تغییر دهیم. من میخواهم ایران کشوری موفق باشد اما اجازه دسترسی به تسلیحات هستهای را نمیدهم.»
«ایهود باراک» در ادامه این مصاحبه استدلال کرد: نخستوزیر اسرائیل احتمالا وسوسه شود که علیه ایران یا تاسیسات نفتی این کشور حمله کند؛ مسئلهای که جو بایدن، نخستوزیر اسرائیل را از انجام آن منصرف کرد. از طرفی شک دارم که ترامپ تمایلی به این کار نشان دهد و حدس میزنم جواب ترامپ این باشد که «الان این کار را نکن».
وی افزود: «شما بهتر از من میدانید که ترامپ غیرقابل پیشبینیترین رئیسجمهور در کاخ سفید نیست. اما بهرغم جنگطلبانی که او در تیم امنیت ملی انتصاب کرده، ترامپ خودش شخصی خواهد بود که مسیر را انتخاب خواهد کرد و آنها با وفاداری از او تبعیت میکنند.»
نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی گفت: «غیر قابل تصور نیست که بهرغم ظاهر بسیار تندرو در قبال ایران، ذهنیت انزواطلبانه دولت جدید ترامپ آنها را به یک توافق بسیار گستردهتر سوق دهد.»
او در این رابطه عنوان کرد: «این توافق بزرگ میتواند شامل گفتوگوهای به هم پیوسته با مسکو در مورد اوکراین باشد، و در حین این مذاکرات، ترامپ بخواهد رئیسجمهور روسیه را تشویق کند تا ایران اقدامات گروههای نیابتیاش در منطقه و فعالیتها علیه عربستان سعودی، امارات و اسرائیل را متوقف کند و فرمولی برای یافتن زندگی در کنار یکدیگر بیابد. این احتمالا شامل یک توافق هستهای جدید با حمایت بینالمللی با ایران میشود.»
انتهای پیام