شناسهٔ خبر: 69857390 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آناتولی | لینک خبر

سانسور محتوای مرتبط با فلسطین؛ «بی‌طرفی» شبکه‌های اجتماعی را دوباره زیر سؤال برد

رئیس دانشکنده ارتباطات دانشگاه مدی‌پول استانبول به تسلیم شدن شبکه‌های اجتماعی در برابر فشارهای اسرائیل اشاره کرد.

صاحب‌خبر -

استانبول/خبرگزاری آنادولو

پرفسور علی بویوک‌آصلان، رئیس دانشکنده ارتباطات دانشگاه مدی‌پول استانبول درباره سانسور اعمال شده توسط شبکه‌های اجتماعی برای پست‌های طرفدار فلسطین، گفت: شبکه اجتماعی ایکس که در اولین روزهای طوفان الاقصی که در 7 اکتبر شروع شد، یک محیط اشتراک نسبتاً آزاد را ارائه می‌داد، پس از سفر ایلان ماسک به تل آویو و فشار صهیونیستی بر وی حتی نوشتن شعار «از نهر تا بحر، فلسطین آزاد می‌شود» نیز در این شبکه اجتماعی ممنوع شده است.

بویوک‌آصلان با بیان اینکه تاثیر دیجیتالی شدن و ارتباطات سیار با شبکه‌های اجتماعی بیشتر از تاثیر رسانه‌های سنتی بر مردم است، گفت: ارتباطات موبایلی دیگر تنها یک ابزار ارتباطی ساده نیست، بلکه به محیطی برای تعامل، و در بسیاری موارد، تعاملی یک‌طرفه تبدیل شده است. این فناوری با مدیریت ادراکات ما و ایجاد نوعی «سازوکارهای جدید درک»، در تلاش است تا نوع جدیدی از انسان را شکل دهد.

وی با بیان اینکه شبکه‌های اجتماعی "دستورالعمل‌های جامعه" خود را به عنوان یک الزام برای همه کاربران تحمیل می‌کنند، تصریح کرد: در صورت لزوم، شبکه‌های اجتماعی می‌توانند با پناه بردن به «دستورالعمل‌های جامعه» کلیه مطالب و پست‌هایی را که ممکن است مزاحم آنها یا متحدانشان باشد حذف کنند. به همین دلیل، بدیهی است که تسلط سرمایه «یهودیان صهیونیست» در رسانه‌ها یک واقعیت غیرقابل انکار است.

وی همچنین با بیان اینکه نتفلیکس تنها به تولید محتوای طرفدار اسرائیل بسنده نمی‌کند، گفت که برعکس، مبارزه آزادی فلسطین و غزه را "تروریسم" توصیف می‌کند.

بویوک‌آصلان تأکید کرد که این در حالی است که نتفیلیکس پ‌.ک‌.ک و گروه‌های تروریستی مشابه آن را که تمام جهان آنها را تروریست می‌بیند، به نوعی به‌عنوان «جنگجویان آزادی» معرفی می‌کند.