شناسهٔ خبر: 69855501 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

وزیر کار در جمع فعالان دانشجویی:

به دنبال اقدامات عوام فریبانه نیستیم/ عدالت به معنای برابری و کارآمدی است، نه توزیع فقر

وزیر کار در جمع فعالان دانشجویی: وزیر کار با جمعی از فعالان دانشجویی بسیجی دیدار کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست گفتگوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تعدادی از فعالان تشکلات دانشجویی تهران درباره مسائل حوزه کار و تامین اجتماعی و رفاه صبح امروز در سالن همایش سازمان بهزیستی به مناسب هفته بسیج مستضعفین برگزار شد.

در ابتدای این نشست، احمد میدری (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) اظهار کرد: ما چند گروه اقتصاددان داریم‌. گروهی فکر می‌کنند که اگر افراد آزادانه عمل کنند، مسائل حل می‌شود و مشکل موانع آزادی است. اما گروهی دیگر هم هستند که به دنبال آن هستند که چطور منافع فرد و جمع را همسو کنند.

وی افزود: رهبر انقلاب فرهنگ بسیج را فرهنگ جهادی بیان کردند و این فرهنگ تا زانو در گل رفتن برای نجات مردم از سیل و فرهنگ منتظر نماندن است. ما کلید نجات خود از ناترازی‌ها را همین تفکر می‌دانیم. ما به دنبال مقصر ناترازی‌ها نمی‌گردیم اما بسیاری از مسئولان به جای منافع ملی، منافع انتخاباتی را درنظر گرفته و موجب ناترازی‌های اساسی شدند.

میدری اضافه کرد: ما در زمان جنگ به شکلی عجیب این روحیه را داشتیم. بنده ۱۵ ساله بودم که فضای کشور انقلابی شد. اولین کتابی که تاثیرگذار بر من بود، کتاب مرحوم شریعتی به نام حسن و محبوبه بود. داستان زوج دانشجویی که دنبال خدمت در یک روستا بوده و در پایان شهید می‌شوند. گام دوم انقلابی شدن نسل ما در مسجد بود. تحت رهبری امام خمینی این روح انقلابی گسترش یافت.‌

وزیر کار تصریح کرد: بهزیستی هم مانند بسیج باید یک تفکر انقلابی را نمایندگی کند. این نهادها مانند بسیج پر از گروه‌های مردمی است. بسیاری از خیرین در جامعه وجود دارند که با بهزیستی کار می‌کنند. ما باید در ترویج روحیه بسیجی در نهادهای مختلف بکوشیم.

وی با اشاره به ضرورت عدالت شغلی و اداری گفت: ما با همان الگوی بسیجی می‌خواهیم «بهزیستی محله محور» داشته باشیم و در محلات شبکه‌های مردمی را تقویت می‌کنیم. امروزه اگر بهزیستی و نهادهای مشابه کار نکنند، سرمایه اجتماعی در کشور از بین می‌رود.

عضو هیات وزیران دولت چهاردهم بیان کرد: قصد نداریم گزارش اقدامات سه ماهه بدهیم چون نتایج اقدامات دیر خود را بروز می‌دهد اما تاکید می‌کنم که ما با فرهنگ جهادی و بسیجی می‌توانیم بسیاری از بن‌بست‌ها را بشکنیم.

میدری تاکید کرد: در آلمان دوره قبل از هیتلر تورم روزانه ۳۰۰ درصدی وجود داشت که برای حل آن به سراغ هیتلر رفتند که ضربه آن را آلمان و کل دنیا دید. اما مسیر سوئد یک مسیر صنعتی متفاوت و دارای تداوم بوده است. ما نیز تصمیمات خود را باید عاقلانه بگیریم.

وزیر کار افزود: عدالت از نظر ما برابری به همراه کارایی است. ما توزیعی که به رکود تولید بیانجامد را قبول نداریم و بالعکس توسعه تولیدی که نابرابری را تشدید کند، قبول نداریم. ما به همین خاطر به سراغ ایده وفاق ملی به عنوان راهبرد اجتماعی رفته‌ایم.

میدری تاکید کرد: ما برای اصلاح نظام اداری باید راه را برای نیروی تحول خواه باز کنیم. صرف انتخابات نمی‌توانیم امید به تغییر داشته باشیم.

وزیر کار گفت: مساله حادثه طبس که بحرانی عجیب برای ما ایجاد کرد، حاصل از هزاران خلا و مشکل انباشته است. بدترین شکل کار برای معدنچیان است. ما یک درصد از معادن زغالسنگ مان مدرن بودند و مابقی سنتی بودند. اغلب معادن بخاطر شیوه بهره‌برداری و تقسیم معادن کوچک مقیاس، سنتی کار می‌کنند. ما هفت معدن که وضع بدتری داشتند را بسته‌ایم زیرا کار در آنها خیلی خطرناک‌تر است.

وی ادامه داد: ما در اقتصاد ایران جراح نمی‌خواهیم که یک دفعه مشکل را حل کند. ما در اقتصاد ایران فیزیوتراپ می‌خواهیم که به مرور با کمک خود بیمار مشکل را حل کند. مسئولان مقصر هستند اما باید دید آیا همه از جمله همین دانشجویان انقلابی پای کار می‌ایستند تا وضعیت معدن ها اصلاح شود؟ امروز خود کارگران بخاطر تعطیل کردن معادن به ما معترض هستند. این درحالی است که برای افزایش حقوق کارگران معدن تلاشی جدی کردیم.

میدری تصریح کرد: ما می‌توانیم حقوق کارگران را ۷۰ درصد افزایش دهیم اما این یک اقدام عوام فریبانه است و بیکاری و بحران پس از آن گریبان خود کارگران و کشور را می‌گیرد.

وزیر کار تاکید کرد: مبارزه با فساد حل کننده همه مشکلات کشور نیست. این یک مجموعه اوهام است که تصور شود اگر تمام موارد فساد هم جمع شود، با آن بتوان جاده‌های کشور را بهسازی و بروزسازی کرد تا سالانه این حجم از کشته و معلول در کشور ندهیم.

وی خاطرنشان کرد: وفاق ملی یعنی اینکه مثلا در آمریکا می‌بینیم که بین نامزدها اختلافات اساسی در مدیریت سیاست خارجی، امنیتی و اقتصادی نیست و اختلافات در جزئیات راهبردهای فرهنگی و اجتماعی است. در ایران اما اختلاف دقیقا از مسائل کلان راهبرد اقتصادی و سیاست خارجی شروع می‌شود. این مسائل سیاسی باید حل شود و وفاق ایجاد شود. جریان عدالتخواه ما هم باید برابری و کمک به مظلوم و شور حسینی لازم دارد و هم باید به کارآمدی و کارایی باید فکر کند.

 

 

انتهای پیام/