شناسهٔ خبر: 69853410 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

آیت الله فاضل لنکرانی: حوزه‌های علمیه تفسیر المیزان را روشن‌تر بیان کنند/ علامه طباطبایی، حیاتی در تفسیر و دین به وجود آورد

صاحب‌خبر -

خبرگزاری بین المللی شیعیان (شفقنا) – رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) گفت: باید حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها و نهادهای فرهنگی تفسیر المیزان را به صورت روشن‌تر بیان کنند و در اختیار مردم به خصوص جوانان قرار دهید.

به گزارش شفقنا به نقل از ایسنا، آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی در همایش نکوداشت مقام علامه سید محمدحسین طباطبایی، بزرگداشت هفته کتاب و روز حکمت و فلسفه در تبریز، اظهار کرد: علامه طباطبایی در طول تاریخ روحانیت، دارای شخصیتی است که در دنیا کم‌نظیر و در مسائلی هم منحصربه‌فرد و بی‌نظیر شناخته می‌شود.

وی افزود: انسان هرچه قدر به شخصیت علمی علامه توجه می‌کند، به این نتیجه می‌رسد که مرحوم علامه طباطبایی در تاریخ روحانیت، افتخاری برای جمعیت روحانی، نقطه عطفی در تاریخ علمی دین و استثنایی در دنیا بوده که این افتخاری برای خطه آذربایجان است.

وی با اشاره به اینکه شاهکارهای علامه در المیزان مشاهده می‌شود، مطرح کرد: علامه در علم تفسیر دگرگونی و تحول بزرگی را به وجود آورد.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) اذعان کرد: اگر بخواهیم روحانیت را معرفی کنیم باید به همانند علامه طباطبایی‌ها اشاره کنیم، چون آن‌ها حقایقی از معارف دین را به صحنه وارد کردند.

وی خاطرنشان کرد: اگر علامه طباطبایی نبود امروزه نمی‌توانستیم از این همه معارف و مطالب عمیقی که در المیزان موج می‌زند، بهره‌مند شویم.

وی همچنین اضافه کرد: علامه طباطبایی اعتقاد عمیقی به عصمت، معصومین و امامت داشتند.

وی با بیان اینکه مرحوم علامه گرچه گام بزرگی برداشت اما به پایان نرسید و نخواهد رسید، مطرح کرد: علامه طباطبایی، حیاتی در تفسیر و دین به وجود آورد که معتقدم اگر کسی این روش را دنبال نکند، نمی‌توان او را به دینداری و دین‌شناسی شناخت.

آیت الله فاضل لنکرانی در پایان سخنان خود اعلام کرد: باید حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها و نهادهای فرهنگی تفسیر المیزان را به صورت روشن‌تر بیان کنند و در اختیار مردم به خصوص جوانان قرار دهید.

علما در طول تاریخ، پاسداران سنگرهای عقیدتی، اعتقادی و دینی هستند

نماینده مردم آذربایجان‌شرقی در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه مراغه نیز در این مراسم با بیان اینکه علما در طول تاریخ، پاسداران سنگرهای عقیدتی، اعتقادی و دینی هستند، گفت: دانشمندان و علمای شیعه ث محافظ مرزهای عقیدتی در سنگرهای اعتقادی هستند تا دشمنان نتوانند به دین مردم نفوذ کنند و جوانان را به انحراف بکشانند.

وی بزرگداشت علامه طباطبایی، روز حکمت و فلسفه و هفته کتاب را گرامی داشت و اظهار کرد: در دوران غیبت حضرت حجت، اگر علامه‌هایی همچون علامه طباطبایی‌ها نباشند، محافظانی برای مرزهای اعتقادی و عقیدتی وجود ندارد.

آیت الله محمدتقی پورمحمدی بیان کرد: وجود عالمانی همچون علامه طباطبایی مانع سلطه دشمنان به شیعیان ما هستند.