شناسهٔ خبر: 69852648 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفا آنلاین | لینک خبر

شایع‌ترین جراحی زیبایی در ایران؛ از بینی تا پلک

عضو هیئت مدیره انجمن علمی راینولوژی ایران گفت: بیشترین تقاضا در حوزه اعمال جراحی زیبایی در کشور به جراحی بینی اختصاص دارد، سپس عمل‌های جراحی پلک، لیفت صورت و...، اختصاص دارد.

صاحب‌خبر - شفاآنلاین: سلامت > عضو هیئت مدیره انجمن علمی راینولوژی ایران در هشتمین کنگره بین المللی انجمن راینولوژی ایران، با بیان اینکه شاهد برپایی بزرگ‌ترین رویداد علمی و بین المللی در این حوزه تخصصی و فوق تخصصی هستیم، افزود: این همایش مورد تأیید آکادمی‌های جراحان پلاستیک اروپا و آسیا قرار گرفته است و اولین کنگره در سطح کشور با این ارزش و جایگاه علمی در دنیا محسوب می‌شود.

به گزارش  شفا آنلاین : دبیرکل آکادمی جراحان پلاستیک کشورهای آسیایی گفت: در این گردهمایی سه روزه شاهد سخنرانی بیش از هفتاد جراح و متخصص تراز اول از سراسر نقاط دنیا نیز هستیم که صورت حضوری، آنلاین (برخط) و آفلاین در این همایش همراهی دارند.

مصباحی افزود: استادان صاحب نام از ۲۷ کشور دنیا شامل آلمان، کانادا، انگلستان، تایوان، فرانسه، ترکیه، امارات، هند، ایتالیا، آمریکا، یونان، کلمبیا، برزیل، بلژیک، کره جنوبی، لبنان، اردن، کویت، اسپانیا، مالزی، پرتغال، هنگ کنگ، سوئیس، مجارستان، سنگاپور، اتریش، فیلیپین سخنرانی خواهند داشت.

رئیس هشتمین کنگره بین المللی انجمن راینولوژی ایران با اشاره به اینکه در این برنامه علمی کم نظیر بالغ بر ۲۰۰ سخنرانی، ۱۹ پنل آموزشی و میزگرد پرسش و پاسخ، همچنین پنج کارگاه عملی برگزار خواهد شد، افزود: استادان و متخصصان سرشناس و توانمند ایرانی از سراسر کشور در اجرای این برنامه‌های علمی و آموزشی همکاری شایسته ای خواهند داشت؛ پانزده امتیاز بازآموزی در نظر گرفته شده و برنامه‌ها به طور مستمر در صبح و عصر تا دوم آذر ادامه دارد.

وی گفت: با توجه به برنامه ریزی های انجام شده و استقبال همکاران، انتظار داریم که یک همایش علمی خاص و منحصر به فرد با هدف تبادل نظر استادان داخلی و بین المللی برگزار شود که دستاوردهای آن برای درمان و رسیدگی هر چه بهتر به بیماران خواهد بود.

نماینده بین الملل آکادمی جراحان پلاستیک صورت اروپا، افزود: محورهای سخنرانی در زمینه‌های درمانی و زیبایی، اعمال جراحی بینی و سینوس و جراحی‌های پلاستیک صورت است، همچنین به تمام مشکلات خواب (آپنه های تنفسی) نیز توجه می‌شود.

مصباحی گفت: طی این روزها مشکلات و معضلات در حوزه اعمال جراحی پلاستیک و زیبایی صورت و بینی، تمامی روش‌های نوین جراحی صورت و درمان بیماری‌های بینی و سینوس، در چهار سالن به طور همزمان مطرح و مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

وی در خصوص بیشترین معضل موجود که به چالش و دغدغه‌های مختلفی در حوزه جراحی‌های بینی، زیبایی و پلاستیک تبدیل شده است، گفت: انجام عمل‌های جراحی بدون لزوم و غیر استاندارد علمی، انجام عمل‌های جراحی در مراکز غیرمجاز، توقعات غیر منطقی بیماران، خواسته‌های عجیب غریب مراجعان که آنان ر ا به چهره‌هایی غیر زیبا تبدیل می‌کند، فاجعه‌ای غیر قابل تصور محسوب می‌شود.

رئیس هشتمین کنگره بین المللی انجمن راینولوژی ایران، تاکید کرد: معضل بسیار مهم در این زمینه تبلیغات عمومی بدون هیچ گونه نظارت است به گونه‌ای که ما شاهدیم صفحات تبلیغاتی در فضای مجازی راه اندازی می‌شود که حاوی عکس‌ها و فیلم‌های دستکاری یا فتوشاپ هستیم و کلیپ‌های غیر واقعی می‌بینیم که متأسفانه فریبنده است و مردم را مجذوب خود می‌کند.

دبیرکل آکادمی جراحان پلاستیک کشورهای آسیایی و نماینده بین الملل آکادمی جراحان پلاستیک صورت اروپا، افزود: مردم باید دقت کنند تا فریب این تصاویر را نخورند چراکه در صورت بروز هر گونه عارضه شاید دیگر نتوان کمکی برای رفع آن انجام داد.

مصباحی با بیان اینکه چالش و نگرانی مهم دیگر، کاهش سن تقاضا برای عمل‌های جراحی زیبایی در کشور به زیر سنین مجاز و توصیه شده است، افزود: بر اساس اصول علمی انجام عمل‌های جراحی زیبایی بینی برای دختران و پسران زیر سنین ۱۷ تا ۱۸ سالگی توصیه نمی‌شود؛ اگر چه برخی همکاران برای متقاضیان کمتر از این سنین نیز جراحی زیبایی انجام می‌دهند که باید گفت این اقدام غیر علمی و غیر اخلاقی است چون در کوتاه مدت و دراز مدت قطعاً مشکلاتی به وجود خواهد آورد.

رئیس هشتمین کنگره بین المللی انجمن علمی راینولوژی ایران تاکید کرد: دانستن سن شناسنامه‌ای از جهت وضعیت صفحات رشد و غضروف‌ها، بسیار برای ما اهمیت دارد و در هیچ نقطه از دنیا نیز افراد جهت انجام جراحی‌های زیبایی بینی بر اساس ظاهر، قد، وزن و تمایل فردی انتخاب نمی‌شوند.

مصباحی گفت: هموطنان اگر در انتخاب پزشک معالج خود دقت کنند و به افراد متعهد و متخصص کشور مراجعه شود، بی شک همکاران با اخلاق ما به هیچ عنوان زیر بار انجام جراحی‌های غیر منطقی زیبایی و خارج از زمان مناسب نمی‌روند.

وی با تاکید بر اینکه فضای مجازی نقش مهمی در القا کاذب نیاز به اعمال جراحی زیبایی ایفا می‌کند، افزود: برخی از مردم می‌پرسند اگر جراحی زیبایی انجام دهند، آیا فرزندان آینده آنان نیز شبیه به آنان می‌شود، که در پاسخ می‌گوئیم این یک باور غلط است، چون ظاهر و زیبایی و ساختار چهره هر فرد به ژن و ساختار وراثتی وی بستگی دارد و عمل جراحی زیبایی هر یک از والدین ارتباطی به نسل بعدی نخواهد داشت.

عضو هیئت مدیره انجمن علمی راینولوژی ایران گفت: بیشترین تقاضا در حوزه اعمال جراحی زیبایی در کشور به جراحی بینی اختصاص دارد، سپس عمل‌های جراحی پلک، لیفت (کشیدن) صورت، جراحی‌های زیبایی گوش و گردن در رده‌های بعدی هستند.

وی با بیان اینکه رشته جراحی پلاستیک صورت در جهان بسیار معتبر است، جایگاه ویژه دارد و باید در اعمال جراحی زیبایی از اصول علمی پیروی کرد، افزود: امروزه برخی از اعمال جراحی لیفت صورت و پیشانی برای رفع چین و چروک چهره، متأسفانه در آرایشگاه‌ها و توسط افراد غیر متخصص انجام می‌شود که یک نگرانی بزرگ و فاجعه جدی است! من تعجب می‌کنم مردم چطور صورت و بدن خود را برای جراحی‌های زیبایی در اختیار هر فردی قرار می‌دهند.

مصباحی در پایان گفت: بی شک نهادهای نظارتی مانند معاونت درمان وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی و سازمان نظام پزشکی می‌توانند با افراد و مراکز غیر مجاز برخورد کنند و حتی قانونگذار قادر به ابطال دائم پروانه مطب پزشک متخلف است ولی متأسفانه نظارت جدی بر آرایشگاه‌ها یا مراکز زیرزمینی ارئه خدمات زیبایی وجود ندارد.

هشتمین کنگره بین المللی انجمن راینولوژی ایران که با حضور متخصصان داخلی و خارجی از ۳۰ آبان در هتل المپیک تهران آغاز به کار کرده است تا ۲ آذر ۱۴۰۳ برقرار خواهد بود.