سایت یورونیوز - زیر سایه نگرانیها از سلاح هستهای و موشکهای بالستیک کره شمالی، پیونگیانک ساکنان مناطق جنوبی کره جنوبی را با سلاح تازهای چنان نشانه گرفته که بدون ریخته شدن قطرهای خون، خواب از چشم کودک و بزرگسال ربوده شده است.
جزیره مرزی گانگوا در کره جنوبی هر شب با امواج متناوبی از صداهای رعبآور بمباران میشود. ساکنان این جزیره که عادت داشتهاند، شبها با صدای جیرجیرک به خواب بروند و صبحها با جیک جیک پرندگان بیدار شوند، این روزها هدف کارزار تازه پیونگیانگ قرار گرفتهاند که جایگزین ارسال بالنهای حامل زباله شده است.
کارزاری که با پخش شبانه صداهایی شبیه موسیقی متن فیلمهای ترسناک و مملو از صحنههای کشت و کشتار، خواب را برای ساکنان گانگوا حرام کرده است.
خبرنگار خبرگزاری فرانسه که اخیرا به این جزیره سفر کرده، گزارش داد که هر شب از ساعت ۱۱ صداهایی همچون فریادهای مردمی بود که در میدان نبرد جان خود را از دست میدهند، شلیک گلوله، انفجار بمب، همراه با موسیقی دلهرهآور از بلندگوهای پاسگاه مرزی کره شمالی پخش میشود.
یکی از ساکنان قدیمی جزیره به خبرگزاری فرانسه گفت که پیشتر هم کره شمالی محتواهای صوتی را پخش کرده بود ولی جملگی حاوی پیامهایی علیه رهبران کره جنوبی بود و بر تبلیغ زندگی مرفه مردم کره شمالی تمرکز داشت اما این روزها صداهای پخش شده حتی منِ پیرمرد را هم در آن تاریکی وهمآلود به لرزه میاندازد. به باور او، حمله نظامی با توسل به موشک و بمب هستهای یکبار اتفاق میافتد ولی بمباران صوتی هر شب دیوانه کننده است.
روری کاکس، مورخ دانشگاه سنت اندروز در اسکاتلند، معتقد است که شکنجه صوتی و محرومیت از خواب یک ابزار شکنجه است که توسط بسیاری از حکومتها استفاده شده، چون که زخم فیزیکی بر جای نمیگذارد، به سادگی قابل انکار است.
به گفته کارشناسان، قرار گرفتن در معرض سطح سر و صدای بیش از ۶۰ دسی بل در شب، خطر اختلالات خواب را افزایش میدهد، اما خبرنگار خبرگزاری فرانسه سطح سر و صدای حاکم بر شبهای گانگوا را ۸۰ دسیبل اندازهگیری کرد.
آن می هی، ۳۷ ساله، به خبرگزاری فرانسه گفت: «تقریباً همیشه داروی سردرد مصرف میکنم. بچههای من هم نمیتوانند بخوابند، بنابراین دچار زخمهای دهانی شدهاند و در مدرسه مدام چرت میزنند.»
خانم آن در حالی که اشک میریخت، روایت کرد که اخیرا همراه تعداد دیگری از ساکنان جزیره به سئول سفر کرده تا از قانونگذاران در مجلس ملی برای یافتن راه حلی استمداد بطلبند ولی هنوز اتفاقی رخ نداده است.
دو کره از زمان درگیری در فاصله ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ که با یک آتشبس و نه یک معاهده صلح به پایان رسید، همچنان در حالت جنگی قرار دارند.
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در سال جاری سئول را «دشمن اصلی» خود اعلام کرد و آزمایشهای تسلیحاتی ارتش این کشور را تشدید و روابط نظامی نزدیکتری با روسیه برقرار کرد.