به گزارش اقتصاد آ«لاین به نقل از دانشجو، نادر یاراحمدی در دیدار با استاندار کرمان بیان کرد: خوشبختانه کرمان به خاطر نیروهای خوبی که مسئولیت داشتند در حل مسائل ماموریتی وزارت کشور پیشاهنگ بوده و فعالیتهای بسیار خوبی در حوزه اتباع در این استان انجام شده است.
وی حضور مهاجران مجاز و غیرمجاز در کشور را حدود ۶ میلیون نفر برآورد کرد و گفت: بسیاری از کسانی که به کشور میآیند با روشهای گوناگون مورد شناسایی قرار میگیرند، البته بسیاری از اتباعی که اخراج میشوند هویت آنها، مورد ادعای خودشان است و واقعی نیست.
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور تصریح کرد: در حوزه کشور افغانستان عمده افراد دارای شناسنامه نیستند و این یکی از مشکلات ما محسوب میشود که ما باید در حوزه ثبت احوال به افغانستان کمک کنیم.
وی با بیان اینکه بخش عمدهای از مهاجران در کشور به صورت غیرمجاز هستند، خاطر نشان کرد: البته کسانی که مجاز هستند نیز نیاز به ساماندهی دارند؛ هرچند در اولویت ما نیستند، اما به علت اینکه وظیفه خدمت رسانی داریم، ارائه خدمات را به آنها قطع نکردیم.
یار احمدی ادامه داد: شاید در برخی از دستگاهها شهروندان و اتباع مجاز تحت تاثیر قرار گرفته اند و این به دلیل وجود عمده مهاجران غیرمجاز در کشور است که تفکیک اتباع مجاز و غیر مجاز از یکدیگر سخت است و ما تلاش داریم که این ۲ حوزه را از هم جدا کنیم.
ورود قانونی روزانه چهار هزار تبعه افغان
وی تصریح کرد: خوشبختانه با اقدامات انجام شده در استان کرمان و کشور، ساماندهی اتباع موثر بوده و روزانه بیش از چهار هزار نفر از اتباع کشور افغانستان با پاسپورت و ویزای معتبر وارد کشور میشوند که تعداد آنها روز به روز در حال افزایش است.
رییس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور تاکید کرد: در رابطه با اتباعی که مدارک شبه قانونی دارند توصیه میکنیم از موقعیتی که برای آنها فراهم شده استفاده کنند و به کشور خود بازگردند.
زمینه اشتغال قانونی اتباع مجاز فراهم شده است
یار احمدی با اشاره به اینکه در حوزه اشتغال، اداره اشتغال اتباع خارجی داریم بیان کرد: نمایندگیهای ما در استانها آماده هستند برای کارفرمایانی که قصد استفاده از نیروی کار خارجی دارند، با استفاده از اطلس اشتغالی که آماده شده، تقاضای نیروی کار کنند، البته متاسفانه بسیاری از کارفرماها فکر میکنند میتوانند تمامی نیروی کارشان را از اتباع خارجی تامین کنند که درست نیست و ما قانون برای استفاده از نیروی خارجی برای کار داریم.
وی خاطر نشان کرد: اتباع خارجی از هر کشوری برای گرفتن اقامت در کشور ایران، یک ساله باید ۱۰۰ هزار دلار سپرده کنند که قابل تغییر نیست.
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور ادامه داد: اتباع افغانستانی که به صورت گروهی به کشور آمدند، پروندهشان به صورت فردی پیگیری میشود تا برای هر کس یک موقعیت حقوقی ایجاد شود، اما اتباع افغانستانی علاقه دارند، پرونده شان گروهی باشد که این، دقت را کاهش میدهد و پس از پیگیری این مراحل میتوان در حوزه شفافیت مالی، باز کردن حساب بانکی و تسهیلات بحث کرد.
نگاه سهل انگارانه به موضوع قاچاق انسان
وی افزود: خوشبختانه در کرمان اقدامات خوبی در حوزه مقابله با افراد قاچاقچی انسان انجام گرفته درحالی که در کشور خیلی سهل انگارانه به موضوع قاچاق نگاه شده و اکنون طرحی برای مقابله و تشدید مجازات با قاچاق انسان به مجلس ارائه شده است.
یار احمدی تصریح کرد: در طرح کفالت به استان کرمان به عنوان پایلوت (نمونه) نگاه شده است و برای اجرایی شدن این طرح رابطه اقتصادی بین کارفرما و نیروی کار مطرح است که حتما باید از قوانین اداره کل اشتغال اتباع خارجی استفاده شود.
وی تاکید کرد: وجود اتباع بخشی از ارتباطات بین کشورها است و حذف شدنی نیست، البته باید بر مبنای ضرورت، ارتباط با او را تنظیم کنیم.
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور اظهار داشت: امروز تقریبا ۱۰ درصد جمعیت اتباع افغانستانی مشغول به تحصیل در مدارس پایه هستند که هزینه بسیار بالایی دارند و امروز برای تحصیل هر فرد معادل ۴۲ میلیون تومان هزینه میشود؛ براساس مصوبه هیئت دولت چهاردهم این افراد باید رایگان تحصیل کنند و پول تحصیل آنها را ما میدهیم که رقم بالایی میشود.
وی افزود: پیشنهاد دادیم بخشی از نیاز فزاینده اتباع به آموزش را در حوزه آموزش مجازی تعریف کنیم که هزینهها را کاهش میدهد و حتی اگر فرد غیرمجاز باشد و اخراج شود، خللی در تحصیل آنها ایجاد نمیشود که این امکان خوبی است و سخاوتمندانه در اختیار آنها میگذاریم.