شناسهٔ خبر: 69848545 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

رفع بحران کم آبی استان مرکزی نیازمند برنامه ریزی جامع است

اراک- استاندار مرکزی بحران کم‌آبی به عنوان یکی از چالش‌های اساسی این استان عنوان کرد و افزود: رفع این مشکل نیازمند برنامه ریزی جامع و مدون است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی زندیه وکیلی شامگاه چهارشنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آبی استان مرکزی اظهار کرد: تشکیل کارگروه تخصصی و اتاق فکر برای مدیریت وضعیت منابع آبی ضروری است و مدیریت آب باید با تعامل و هم‌افزایی تمام دستگاه‌های اجرایی و صنایع به شکل جامع انجام شود.

استاندار مرکزی با اشاره به نقش مهم پساب در تأمین نیازهای صنعتی و شهری، گفت: استفاده از پساب‌های شهر مهاجران برای پتروشیمی و شهرهای شازند و آستانه یکی از اولویت‌های میان‌مدت است، اما برای دستیابی به ظرفیت کامل این منابع، حداقل به دو سال زمان نیاز داریم.

وی افزود: شهرداری اراک موظف است پساب تخصیص‌یافته را برای آبیاری فضای سبز به‌کار گیرد چرا که عدم استفاده مناسب از این منابع، بحران‌های جدی برای فضای سبز شهری در آینده به دنبال خواهد داشت.

زندیه وکیلی یادآور شد: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، ۲۵۰ لیتر پساب به شهرداری اختصاص یافته است ضمن اینکه آب چاه‌ها باید برای صنایع استفاده شود و منابع موجود به‌صورت بهینه تخصیص یابد.

استاندار مرکزی همچنین به ضرورت اجرای خط انتقال تصفیه‌خانه فاضلاب اراک اشاره کرد و افزود: این پروژه نیازمند تأمین مالی است و اجرای آن نیازمند عزم جدی از سوی دستگاه‌های اجرایی متولی است.

وی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی به‌تنهایی ۹۴ درصد از آب استان را مصرف می‌کند افزود: بهتر است در فصول غیرکشاورزی از ذخایر چاه‌های کشاورزی برای تأمین نیازهای صنعتی و شهری استفاده شود ضمن اینکه این اقدام می‌تواند به کاهش فشار بر منابع آبی کمک کرده و صنایع را در مسیر پایداری قرار دهد.

وی با اشاره به طرح انتقال آب خلیج فارس به استان، تأکید کرد: این پروژه نمی‌تواند در کوتاه‌مدت به‌عنوان راه‌حل بحران آب در نظر گرفته شود و صنایع استان باید فرصت کافی برای برنامه‌ریزی جهت استفاده از منابع موجود، از جمله پساب و آب‌های زیرزمینی را داشته باشند.

استاندار در بخشی دیگر از سخنان خود به اهمیت جداسازی آب شرب از مصرف فضای سبز اشاره کرد و گفت: شبکه آب شرب مردم نباید تحت تأثیر مصرف فضای سبز قرار گیرد و شهرداری موظف است مطابق قانون این جداسازی را انجام دهد تا به بحران‌های احتمالی آینده دامن زده نشود.

استاندار بر اهمیت هماهنگی دستگاه‌ها و نهادها برای مدیریت پایدار منابع آبی استان تأکید کرد و افزود: حل این بحران تنها با همت جمعی و برنامه‌ریزی اصولی امکان‌پذیر است.