شناسهٔ خبر: 69847078 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

با حضور تولیت آستان قدس رضوی و وزیر فرهنگ ؛کتاب«در جواهر نشان» رونمایی شد

در آیینی با حضور آیت الله مروی، تولیت آستان قدس رضوی و سید عباس صالحی وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی ؛ از کتاب نفیس«در جواهر نشان» در محل موزه و کتابخانه ملک در تهران رونمایی شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار قدس ، آیین رونمایی از  از کتاب«در جواهر نشان» از مجموعه کتاب‌های شاهکارهای هنری در آستان قدس رضوی با حضور تولیت آستان قدس رضوی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام معزی نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر، حجت الاسلام سید سعید رضا عاملی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، امیر مهدی حکیمی مدیرعامل موسسه آفرینش‌های آستان قدس رضوی، عبدالحمید طالبیان رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی، مریم جلالی معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی و دیگر مقامات هنری و فرهنگی کشور در محل موسسه کتابخانه و موزه ملک رونمایی شد.

کتاب«در جواهر نشان» درباره در جواهر نشان منحصر به‌فرد حرم مطهر رضوی است که به «در مرصع»  معروف است و هم اکنون در قابی شیشه‌ای بر بالای روضه منوره قرار گرفته است.

کتاب «در جواهر نشان» را دکتر سید مسعود بنکدار نوشته است و در آن  سیر تاریخی این گنجینه بی‌مانند  از زمان ساخت در عصر فتحعلی شاه تا تعمیر در سال‌های اخیر را همراه با مشخصات این در به رشته تحریر در آورده‌است.

امیر مهدی حکیمی مدیرعامل موسسه آفرینش‌های آستان قدس رضوی در این مراسم  با بیان اینکه حرم مطهر رضوی گنجینه بی نظیر هنری است، گفت: هنرمندان در طول تاریخ مفاهیم قدسی و متعالی را در ظرف و فرم‌های هنری در بارگاه امام رضا(ع)جلوه گر کرده‌اند تا حس و حال زیارت را در زائران ایجاد کنند.

وی افزود: وفاق هنری و ملی زیر سایه امام رضا(ع) شکل گرفته  و هنرمندان با هر ذائقه ای  می توانند زیر سایه امام هشتم به خلق آثار هنری ماندگار بپردازند تا نسل های آینده در این این هنرها بیندیشند و بنویسند و تحلیل کنند.

دری با 12 هزار قطعه جواهر

دکتر سید مسعود سید بنکدار در گفت‌وگو با خبرنگار با بیان اینکه در این «در مرصع»  12 هزار قطعه جواهر از الماس، مروارید، یاقوت، فیروزه، لعل و... استفاده شده‌است، گفت: این «در مرصع»  از خیلی جهات در جهان بی نظیر است و نمونه دیگری مانند آن  در جهان وجود ندارد. این گنجینه تاریخ پرفراز و نشیبی داشته و هنرمندان بسیاری روی آن کار کرده‌اند و هنرهای بسیاری مثل قلم زنی، سنگ تراشی و.. در این در منحصر بفرد به کار رفته‌است.

وی افزود: در این «در مرصع»  از اشعار «خرم» شاعر مشهور عصر قاجار استفاده شده که یکی از آن‌ها این بیت است: دری چون چرخ هشتم پرستاره/ ز گوهرهای منصور و منزه...

این اشعار با خط«آقاجان» خوشنویس عصر قاجار نگاشته شده و خوب است بدانید که همیشه این گنجینه بی‌نظیر در نزدیک‌ترین فاصله به روضه منوره قرار داشته‌است.