شناسهٔ خبر: 69845533 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: انصاف نیوز | لینک خبر

دادستان کرمان: جاگذاری رمپ‌ها در اکثر موارد برای رفع تکلیف است

صاحب‌خبر -

دادستان کرمان با تاکید بر مناسب‌سازی محیط شهری برای معلولان گفت: «هم‌اکنون ۶۵ هزار معلول با معلولیت‌های مختلف شامل جسمی، حرکتی، ضایعه نخاعی و از کارافتادگی در استان کرمان هستند که مناسب‌سازی یکی از مطالبات اولیه این قشر از جامعه است و باید مد نظر قرار گیرد».

به گزارش سایت فردای کرمان، «مهدی بخشی در نشست با نمایندگان جامعه معلولان استان کرمان با تأکید بر جلوگیری از انزوای معلولان و مهیا کردن شرایط فعالیت‌های اجتماعی توسط این گروه همچون سایر افراد جامعه یادآور شد: «بی‌توجهی به استانداردسازی شهر برای معلولان علاوه بر نقض حقوق عامه، فرصت‌های اجتماعی بسیاری را از این قشر گرفته است و با توجه به روند رو به‌رشد جامعۀ معلولیت، دستگاه قضایی برای مناسب‌سازی فضای شهری و اماکن مختلف برای حضور بی‌دغدغۀ این افراد ورود کرده است».

او ادامه داد: «بر اساس قانون، باید ورودی ادارات، پیاده‌رو، رمپ‌ها و سطوح شیب‌دار، پارکینگ، سرویس‌های بهداشتی و آسانسورها از استاندارد لازم برای استفاده جانبازان و معلولان در مراکز، ادارات و مجتمع‌های عمومی مناسب‌سازی شوند».

بخشی خاطرنشان کرد: «در خصوص جایگذاری رمپ در اکثر موارد صرفاً رفع تکلیف شده و برای یک فرد با سلامت جسمانی کامل نیز عبور از رمپ با شیب تند به سختی امکان‌پذیر است چه برسد به افراد توانخواهی که با استفاده از ویلچر قصد عبور و مرور از آن را دارند».

به گزارش فردای‌کرمان به نقل از روابط عمومی اداره‌کل دادگستری استان کرمان، وی بیان کرد: «ناتوانان جسمی، معلولان و جانبازان، بخشی از مردم جامعه‌اند که همچون سایرین نیازمند دسترسی و استفاده از تجهیزات و فضاهای شهری هستند که در این خصوص، قانون نیز تکالیفی بر عهدۀ ما گذاشته و جدا از قانون، وظیفۀ انسانی ما نیز است تا بتوانیم گوشه‌ای از رنج‌های روزمرۀ زندگی معلولان را کاهش دهیم».

دادستان کرمان یادآور شد: «شمار توان‌خواهان بنا به دلایلی اعم از حوادث، تصادفات، سالمندی و غیره رو به افزایش است لذا مناسب‌سازی معابر، اماکن عمومی، ادارات و سازمان‌ها باید مد نظر مسئولین ذی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ربط قرار گیرد و در عین حال نباید فراموش کرد که معلولیت اتفاق دور از ذهنی نیست و ممکن است با اتفاقی و حادثه‌ای معلولیت برای هر کس رخ دهد».

او خواستار توجه بیشتر به فرهنگ‌سازی در جامعه در خصوص نوع برخورد و مواجهه با معلولین به‌ویژه افراد با ضایعات نخاعی شد و گفت: «متأسفانه رسانه‌ها، مهدکودک‌ها، مدارس و سایر ارگان‌ها در زمینۀ معلولان کم‌کاری می‌کنند و فرهنگ‌سازی‌های لازم را انجام نمی‌دهند».

انتهای پیام