شناسهٔ خبر: 69845290 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سلام نو | لینک خبر

ورود روزانه ۴۰۰۰ افغانستانی به کشور

رئیس مرکز امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور گفت: روزانه بیش از ۴۰۰۰ نفر از اتباع افغانستان با پاسپورت و ویزای معتبر وارد کشور می‌شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، طبق اعلام رئیس مرکز امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور، نزدیک به ۶ میلیون مهاجر مجاز و غیرمجاز در کشور وجود دارد. برخی به دلیل عدم داشتن اطلاعات و با دیدن حجم حضور اتباع در مناطق پرتردد، تصور می‌کنند آمار بیش از این است.

نادر یاراحمدی امروز ۳۰ آبان ماه در دیدار با استاندار کرمان اظهار کرد: کرمان به دلیل مسئولان خوبی که داشته در حل مسائل و بحران‌هایی که در حوزه وزارت کشور به عنوان ماموریت تعریف می‌شود، پیش آهنگ است و خوب عمل می‌کند.

وی با اشاره به حوزه اتباع بیان کرد: دلیل مهاجرت، بحران‌های منطقه‌ای است و بحران‌های منطقه‌ای می‌تواند سیاسی، اجتماعی و حتی بحران‌های طبیعی باشد و این تغییرات منجر به تغییرات اجتماعی می‌شود.

طبق اعلام رئیس مرکز امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور، نزدیک به ۶ میلیون مهاجر مجاز و غیرمجاز در کشور وجود دارد. برخی به دلیل عدم داشتن اطلاعات و با دیدن حجم حضور اتباع در مناطق پرتردد، تصور می‌کنند آمار بیش از این است.

وی با اشاره به طرد اتباع غیرمجاز اظهار کرد: هویت اتباعی که اخراج می‌شوند، هویتی است که ادعا می‌کنند نه هویت واقعی. یکی از مشکلات ما در حوزه کشور افغانستان این است که افراد دارای شناسنامه نیستند و ما باید در حوزه ثبت احوال افغانستان کمک کنیم.

به گفته یاراحمدی، بخش عمده‌ای از اتباع خارجی، غیرمجاز هستند، آنهایی که مجاز هستند نیاز به ساماندهی دارند اما در اولویت کارها نیست ولی خدمت‌رسانی به آنها قطع نشده است.

وی با بیان این مطلب که تفکیک مجاز یا غیرمجاز برای مردم امکان‌پذیر نیست، عنوان کرد: افراد غیرمجاز هیچ راهی به جز بازگشت به کشورشان ندارند و باید در کشورشان صاحب یک هویت اصلی بشوند تا ما بتوانیم مانند عنصر عادی و یک فرد خارجی که به کشور سفر می کند در خصوص موقعیت حقوقی او تصمیم بگیریم بنابراین همه کسانی که دارای مدارکی هستند، شبه قانونی کنیم.

رئیس مرکز امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور ادامه داد: شبه قانونی تعریفی است که سازمان ملل و کمیساریای عالی سازمان پناهندگان سعی می‌کند، به هر کسی که از مرز رد شد، هویت حقوقی ببخشد اما کشورها معمولا زیر بار چنین موضوعی نمی‌روند و کشورها کسی را قبول دارند که موقعیت حقوقی پناهندگی داشته باشد و در ایران نیز کسانی که به علل مختلف، مجوز اقامت و مجوز عبور در کشور ما پیدا می‌کنند و همه کسانی که مدارک شبه قانونی دارند از این موقعیتی که اکنون برایشان ایجاد شده استفاده و به کشور خود برگردند.

«خوشبختانه اقداماتی که در کرمان و کشور انجام شده، موثر بوده است؛ به نحوی که روزانه بیش از ۴۰۰۰ نفر از اتباع افغانستان با پاسپورت و ویزای معتبر وارد کشور می‌شوند زیرا توان مسافرت هوایی در افغانستان بسیار کم است و تقریبا یک درصد کسانی که وارد کشور می‌شوند، از مرز هوایی وارد شوند.» این مطلب بخش دیگری از سخنان یاراحمدی در این دیدار بود.

وی با بیان این مطلب که سالی ۵۰۰ هزار ویزا به افغانستان داده می‌شود، اظهار کرد: در افغانستان دریافت پاسپورت بسیار گران است و شاید حدود ۲۰ درصد بودجه این کشور از طریق صدور پاسپورت تامین می‌شود.

یاراحمدی با اشاره به اینکه در افغانستان پاسپورت جای شناسنامه را می‌گیرد و این برای ما خوب است، در ادامه در مورد اشتغال نیز گفت: اداره کل اشتغال اتباع خارجی داریم که نمایندگی‌های آن در استان‌ها آماده هستند برای کارفرمایانی که قصد استفاده از نیروی کار خارجی دارند، با استفاده از اطلس اشتغالی که اکنون آماده شده، تقاضای نیروی کار کنند.

رئیس مرکز امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور ادامه داد: متاسفانه بسیاری از کارفرماها فکر می‌کنند می‌توانند تمامی نیروی کارشان را از اتباع خارجی تامین کنند، اینگونه نیست.

وی با بیان اینکه اتباع بیگانه از هر کشوری برای گرفتن اقامت یک ساله باید ۱۰۰ هزار دلار سپرده کنند، گفت: تلاشمان این است که اتباع افغانستانی که به صورت گروهی در کشور آمدند، پرونده‌شان به صورت فردی پیگیری شود نه گروهی، تا برای هر کس یک موقعیت حقوقی ایجاد شود اما اتباع افغانستانی علاقه دارند، پرونده‌شان گروهی باشد و این دقت را کاهش می‌دهد.

یاراحمدی افزود: بعد از پیگیری این موارد می‌توان در حوزه شفافیت مالی، باز کردن حساب بانکی و ... بحث کرد، خوشبختانه در کرمان اقدامات خوبی در حوزه مقابله با افراد قاچاقچی انسان انجام شده است.

وی بیان کرد: در کشور خیلی سهل‌انگارانه به موضوع قاچاق نگاه شده و اکنون طرحی برای مقابله و تشدید مجازات با این پدیده به مجلس ارائه شده است.

به گفته یاراحمدی، در طرح کفالت به کرمان به عنوان پایلوت نگاه شده و برای اجرایی شدن این طرح حتما باید از قوانین اداره کل اشتغال اتباع خارجی استفاده شود.

بنا به اعلام رئیس مرکز امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور، کمک‌های بین‌المللی برای هر پناهنده در سال ۵ تا ۶ دلار است.

وی در ادامه گفت: تقریبا ۱۰ درصد جمعیت اتباع افغانستانی مشغول به تحصیل در مدارس پایه هستند و هزینه بسیار بالایی دارند و برای تحصیل هر فرد معادل ۴۲ میلیون تومان هزینه می‌شود و براساس مصوبه هیئت دولت چهاردهم این افراد باید رایگان تحصیل کنند و پول تحصیل آنها را ما می‌دهیم.

یاراحمدی افزود: پیشنهاد کردیم که بخشی از نیاز فزاینده اتباع به آموزش در حوزه آموزش را مجازی تعریف کنیم و حتی اگر فرد غیرمجاز باشد و طرد شد، خللی در تحصیل آنها ایجاد نمی‌شود و این امکان خوبی است که سخاوتمندانه در اختیار آنها می‌گذاریم.

انتهای پیام/