شناسهٔ خبر: 69844453 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تحلیل بازار | لینک خبر

تحلیل بازار فلزات اساسی؛

افزایش قیمت مس در بازارهای جهانی/آیا مس به روند صعودی بازگشته است؟

قیمت هر تن مس در بورس فلزات لندن به ۹۱۴۳ دلار افزایش یافته که امید سرمایه گذاران این فلز برای آغاز روند صعودی جدید قیمت را بیش از پیش افزایش داده است.

صاحب‌خبر -

بازار؛ گروه بین الملل: بازار فلزات اساسی به دلیل افزایش شاخص دلار طی هفته های گذشته، از رونق بسیار محدودی برخوردار بوده و در قالب موارد نیز با ریزش قیمت مواجه شده است.

با اینحال، کاهش شاخص دلار در روز چهارشنبه، منجر به افزایش مجدد قیمت دو فلز اساسی مهم یعنی آلومینیوم و مس در بازارهای جهانی شده است. بر اساس آخرین داده های موجود از بازارهای جهانی، قیمت هر تن مس در بورس فلزات لندن به ۹۱۴۳ دلار افزایش یافته که امید سرمایه گذاران این فلز برای آغاز روند صعودی جدید قیمت را بیش از پیش افزایش داده است.

آخرین وضعیت بازار مس و آلومینیوم

شاخص دلار از روز ۱۱ نوامبر شروع به کاهشی هرچند اندک نموده و از ۱۰۶.۷۵ در همان روز به ۱۰۶.۲۸ در روز چهارشنبه کاهش یافته است. همانطور که می دانیم، شاخص دلار معمولا نقشی معکوس در برابر بازارهای مختلف مالی از جمله بازار فلزات ایفا می نماید. با این حساب، هرگاه این شاخص کاهش یابد، باید منتظر رشد بازارهای جهانی باشیم و بالعکس.

افزایش قیمت مس در بازارهای جهانی/آیا مس به روند صعودی بازگشته است؟

ضعف در شاخص دلار نهایتا منجر به افزایش قیمت مس به ۹۱۴۳ دلار در روز چهارشنبه شده و این در حالیست که قیمت مس در بورس فلزات شانگهای بالاتر از بورس فلزات لندن کلید خورده و به رقم ۱۰۳۰۵ دلار افزایش یافته است. در صورتیکه شاخص دلار روند نزولی خود را ادامه داده و طی روزهای اتی وارد کانال ۱۰۵ شود نیز می توان انتظار افزایش بیشتر قیمت ها در بازار فلزات جهانی را داشت.

حذف تخفیف های مربوط به صاردات مس از سوی دولت چین

علاوه بر مساله شاخص دلار، سیاست اخیر دولت چین مبنی بر حذف تخفیف های صادراتی برای فلزات آلومینیوم و مس، دیگر محرک مهم بازار به حساب می آید. بر اساس این سیاست جدید، تخفیف ۱۳ درصدی ارائه شده به شرکت های صادر کننده مس از ابتدای ماه دسامبر حذف خواهد شد. از آنجاکه چین بزرگترین صادر کننده مس و آلومینیوم در جهان به حساب می آید، این سیاست می تواند منجر به افزایش شدید قیمت مس و آلومینویم در بازارهای جهانی شود؛ موضوعی که از همین حالا و طی روزهای گذشته نیز اثر خود را بر بازار بر جای گذاشته است.

با توجه به همپوشانی برخی فلزات دیگر از جمله نیکل و روی، قیمت این فلزات نیز طی روزهای گذشته روندی افزایشی به خود گرفته و پیش بینی می شود که اجرای سیاست صادراتی جدید دولت چین، قیمت این فلزات را نیز در بازارهای جهانی با افزایشی چشمگیر مواجه سازد.

اجرای این سیاست، علاوه بر مس می تواند تمامی محصولات وابسته به این فلز اساسی را نیز دچار افزایش شدید هزینه تولید و در نتیجه، افزایش هزینه قیمت تمام شده نماید. از سوی دیگر، با توجه به همپوشانی برخی فلزات دیگر از جمله نیکل و روی، قیمت این فلزات نیز طی روزهای گذشته روندی افزایشی به خود گرفته و پیش بینی می شود که اجرای سیاست صادراتی جدید دولت چین، قیمت این فلزات را نیز در بازارهای جهانی با افزایشی چشمگیر مواجه سازد.

آیا باید منتظر آغاز روند صعودی جدید قیمت مس بود؟

حال سوال اینجاست که روند قیمت مس به کدام سمت و سو خواهد رفت؟ آیا باید منتظر شروع دور تازه ای از رالی قیمت طی هفته های آینده بود؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که شاخص دلار همچنان تعیین کننده ترین فاکتور در تغییر روند احتمالی مس به حساب می آید. در صورتیکه شاخص دچار ریزش بیشتر شود، می توان انتظار افزایش قیمت در بازار فلزات اساسی را نیز داشت و برعکس.

نکته دیگر اینکه تصمیمات دولت چین در خصوص حذف تخفیف صادرات مس و آلومینیوم نیز تا حد زیادی روی این بازار تاثیرگذار خواهد بود. در صورتیکه پکن طی ماه های آتی به هر علتی از تصمیم خود کوتاه بیاید، می توان انتظار اصلاح قیمت را داشت. در غیر اینصورت، همچنان باید منتظر افزایش قیمت مس در بازارهای جهانی بود. هرچند که مواردی دیگری چون تنش های شرق اروپا و جنگ اوکراین، میزان تقاضا برای خودروهای برقی و انرژی های تجدید پذیر نیز نقش بسیار مهمی در تعیین روند قیمت مس دارند، اما دو فاکتور نخست را می بایست در زمره عوامل اصلی تاثیرگذار بر قیمت مس و آلومینیوم در نظر گرفت.