افشای اطلاعات صورتهای مالی تلفیقی، یک الزام قانونی است که بنگاههای اقتصادی و نهادهایی عمومی مثل صندوق بازنشستگی کشوری برای شفافیت و عمل به اصل ۴۴ قانون اساسی ملزم به انجام آن هستند.
به تازگی صندوق بازنشستگی کشوری اطلاعات صورتهای مالی خود را در سامانه کدال بارگذاری کرده و امضای الکترونیکی (توکن) آن را دریافت کرده است.
دولت در لایحه خود برای بودجه امسال که سال گذشته تقدیم مجلس شده بود، در راستای حمایت از صندوق های بازنشستگی بیش از ۴۵۳ هزار میلیارد تومان در نظر گرفت.
این موضوع، در ماده ۶ قانون سیاستهای کلی اجرایی اصل ۴۴ به صراحت آمده است و بر طبق این ماده قانونی، بنگاههای اقتصادی و نهادهای عمومی غیردولتی که صندوق بازنشستگی کشوری و لشکری هم جزو آن هستند، موظف اند صورتهای مالی تلفیقی خود را به صورت سالانه افشا کنند.
بر این اساس، بنگاههای اقتصادی مشمول میبایست در بازار بورس ثبت شوند و افشای اطلاعات کنند.
این موضوع به این معنی نیست که این بنگاهها باید در بازار بورس عرضه شوند. قاعدتاً صندوق به دلیل ماهیتش امکان حضور در بازار بورس را ندارد هرچند اگر بخش اقتصادی آن جدا بود، مثل شستا، میتوانست این اتفاق بیفتد.
بررسی موشکافه بند «ع» تبصره 2 لایحه بودجه، جزئیات مواردی از اموال صندوق های بازنشستگی را که باید در ازای بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی واگذار شوند را آشکار می کند.
اطلاعات مالی حسابرسی شده صندوق بازنشستگی کشوری مربوط به سالهای ۱۳۹۷، ۱۳۹۸، ۱۳۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در سامانه کدال منتشر شده و اکنون در دسترس عموم قرار گرفته است.
اطلاعات مالی سال ۱۴۰۲ نیز در حال حسابرسی است که پس از انجام فرآیندهای قانونی و تأیید حسابرسی آن در سامانه کدال منتشر خواهد شد.