ساینا s با استاندارد 85 گانه چیست؟
خودروی ساینا s با استاندارد 85 گانه نمونهای ارتقا یافته و بهتر از مدلهای ساینا معمولی و ساینا S، با ظاهری شیکتر و متفاوتتر است و توانسته فروش قابل توجهی را از آن خود کند. در این خودرو از فناوریهای به روز استفاده شده، به همین دلیل دارای ویژگیهایی نظیر دی لایت، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، سیستم راهنمای تعویض دنده(GSI) و سیستم پایش فشار باد تایر(TPMS) است که به بهبود کارایی و ایمنی خودرو کمک میکنند. در ادامه در رابطه با استاندارد 85 گانه که در این مدل خودرو رعایت شده و آن را متمایز از دیگر خودروهای ساینا کرده توضیح دادهایم.
استاندارد 85 گانه به چه معناست؟
در پی افزایش تصادفات جادهای و آمار بالای مرگومیر ناشی از استاندارد نبودن خودروها در این حادثهها، استانداردهایی برای تولید خودروها تعریف شد تا تولیدکنندگان بزرگ خودرو با رعایت این حداقلها، خودرویی ایمن از نظر فنی و ظاهری تولید کنند. این استانداردها در سال 1396 به منظور افزایش ایمنی سرنشینان داخل خودرو و جلوگیری از آلودگی هوا، توسط نهادهای دولتی تهیه شد که شامل موارد زیر هستند:
- تجهیزات فرمان
- علائم و وسایل هشداردهنده شنیداری
- چراغ شبنما
- روشنایی چراغ پلاک عقب
- چراغهای مهشکن
- قلابهای بکسل
- سیستم برفکزدا و مهزدا شیشه جلو خودرو
- محدودکننده سرعت
- هدایت پذیری
- نصب کپسول آتشنشانی
- شیشههای ایمنی و نصب آنها
- سیستم ترمزگیری خودروهای سواری
- نصب تایرها
- حفاظت از افراد پیاده
- سیستم ترمز اضطراری پیشرفته
- سیستم هشدار خودرو
لازم به ذکر است که خودروی ساینا s با استاندارد 85 گانه نیز تحت رعایت این استانداردها تولید شده و به همین دلیل نیز این چنین نام گرفته است. بهطور کلی خرید این مدل از ساینا نسبت به دیگر مدلهای آن طرفداران بیشتری دارد.
مزایای رعایت استانداردهای 85 گانه در ساینا s چیست؟
رعایت استانداردهای 85 گانه در تولید خودروها به یک اجبار تبدیل شده است و تولیدکنندگان موظف به رعایت آن در هنگام تولید خودروها هستند و از سال 1402 نیز رعایت این استاندارد به طور جدی پیگیری و دنبال میشود. این استانداردها مجموعهای از معیارهای ایمنی، اقتصادی و زیست محیطی را شامل میشوند. رعایت این استانداردها در این مدل از ساینا، مزایای زیر را به دنبال داشته است:
- رعایت استانداردهای 85 گانه در خودروی ساینا s با استاندارد 85 گانه، ایمنی بیشتر در سازه، سیستمهای فرمان و عملکرد بهتر ترمز و روشنایی را به دنبال داشته است.
- خودروی ساینا s با استاندارد 85 گانه از نظر مصرف سوخت و عملکرد موتور بسیار بهینه شده است.
- استفاده از استانداردهای 85 گانه در این خودرو موجب عدم آسیب رساندن به محیط زیست شده است.
- ساینا s با استاندارد 85 گانه، دارای مقاومت و عمر مفید بیشتری نسبت به دیگر مدلهای خانوادهی ساینا است.
مشخصات ساینا s با استاندارد 85 گانه
خودروی ساینا s با استاندارد 85 گانه، یک خوردوی خانوادگی مناسب با ظاهری شیک و قابل قبول است. سایپا در این خودرو تغییراتی در فرم سپر و جلوپنجره ایجاده کرده و با زنبوری قرار دادن چراغ روز در کنار کاسه پرژکتورها، یک نمای جدید و شیک را به نمایش گذاشته است. اما در کنارهی خودرو و نمای جانبی آن، تغییری ایجاد نکرده و کماکان به حفظ ظاهر کلاسیک ساینا پایبند بوده است. در نمای عقب نیز فرم سپر، دفیوز و مدل کاسه چراغها را تغییر داده است و باعث ارتقای آن از نظر ظاهری شده است. در ادامه در رابطه با مشخصات فنی ساینا s با استاندارد 85 گانه نیز توضیح دادهایم.
مشخصات فنی ساینا s با استاندارد 85 گانه
خودروی ساینا s با استاندارد 85 گانه از نظر فنی یک خودروی قابل قبول است و حتی طرفداران مخصوص به خود را نیز دارد. موتور خودروی ساینا s با استاندارد 85 گانه یک نسخه 1.5 لیتری با حجم موتور 1503 سی سی 8 سوپاپ است که میتواند با حداکثر قدرت 86 اسب بخار، حداکثر گشتاور 130 نیوتون متر را تولید کند. پیشرانه این خودرو توسط یک گیربکس 5 دندهای به صورت دستی به محور جلو وارد میشود و باعث حرکت چرخها میشود. شتاب صفرتا صد رسمی این خودرو نیز حدود 12.8 ثانیه اعلام شده که در میان خودروهای داخلی عدد مورد قبولی میباشد.
این خودرو از نظر امنیتی نیز نسبت به دیگر مدلهای ساینا ارتقا یافته و مجهز به کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو شده است. در سیستم ترمز آن نیز از ترمز ضد قفل و توزیع نیروی ترمز استفاده شده تا عملکرد خوبی در صورت مواجه شدن با موانع مختلف داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مشخصات فنی ساینا می توانید به بیمه دات کام مراجعه کنید. ترمز جلوی ساینا s با استاندارد 85 گانه به صورت دیسکی و ترمز های محور عقب این خودرو به صورت کاسه ای هستند که باعث بهبود عملکرد این خودرو در زمان حادثه و ترمزهای ناگهانی شده است. به طور کلی موارد زیر در خودروی ساینا s با استاندارد 85 گانه اضافه شده است:
- سنسور پارک و دید از عقب
- سیستم تهویه نیمه دستی
- سیستم رادیو پخش
- دی لایت
- سنسور نور
- سیستم روشنایی ترک خودرو
- 2 عدد ایربگ
- شیشهها و آیینه های جانبی تاشو برقی
- گرمکن آیینههای جانبی
- رینگ 14 اینچی فولادی
- سیستم نمایش کنترل باد لاستیکها
- ترمز های دیسکی در محور جلو و کاسهای در محور عقب
- نشانگر تعویض دنده
- صفحه نمایشگر روی داشبورد
- صندلی عقب مجهز به ایزوفیکس
بررسی سایر مدلهای ساینا و تفاوت آنها
ساینا محصولی از سایپا است که توانسته با تولید انواع مختلفی از آن همچنان پرقدرت و پرفروش در بازار باقی بماند. سایپا در طول سالها محصولاتی با نامهای ساینا دندهای و اتومات، سایناS، سایناG، ساینا gx و ساینا S تیپ DA و در نهایت ساینا s با استاندارد 85 گانه را وارد بازار کرده است. اولین سری از این خودرو در سال 1395 وارد بازار شد.
ساینا معمولی (SX)
ساینا sx در ابتدای سال 1395 با آپشنهای یکسان با تیبا صندقدار تولید و وارد بازر شد. این خودرو با ظاهری معمولی طراحی شده است که دارای امکانات زیر است:
- دو ایربگ در قسمت جلو
- شیشههای برقی در قسمت جلو
- تهویه نسبتا مطبوع دستی
- مهشکن در قسمت جلو و عقب خودرو
- فرمان هیدرولیک
- ترمز ABS به همراه EBD
ساینا EX
ساینا ex یک نسخه کاملتر با آپشنهای بیشتر ساینا معمولی است که با شروع تولیدش، مورد استقبال بالایی قرار گرفت و باعث شد تولید ساینا sx متوقف شود. این خودرو کاملا مشابه با نسخه قبلی خود است اما امکانات زیر به آن اضافه شده است:
- رینگ آلومینیومی
- سنسور پارک عقب
- شیشههای برقی در قسمت عقب و تنظیم برقی آینههای کناری
- تهویه الکتریکی مناسب
ساینا اتوماتیک
نسخه اتوماتیک ساینا در سال 1397 وارد بازار شد و یکی از ارزانترین خودروهای اتوماتیک ایرانی بود، اما تولید این خودرو نیز تنها به همان سال ختم شد. ساینا اتوماتیک دارای امکانات زیر بود:
- فرمان برقی
- گیربکس CVT پانچ بلژیک
- دستگیرههای آسان بازشو
- کیلس استارتر
- کروز کنترل
ساینا S
ساینا S در سال 1399 تولید شد و همچنان نیز به فروش میرسد، این نسخه تغییرات فنی و ظاهری جزئی دارد و شامل امکانات زیر است:
- غربیلک فرمان D-Cut
- چیدمان سمت چپ دکمههای فرمان که متفاوت از ساینا EX است
- برقی شدن دریچه گاز در ساینا S
- پیشرانه استاندارد یورو ۵
- دی لایت
- راهنمای تعویض دنده GSI
- ریموت کنترل تاشو
ساینا پلاس
ساینا پلاس و یا آپشنال در سالهای 1399 و 1400 به صورت محدود تولید و وارد بازار شد. این خودرو شامل آپشنهای زیر میباشد:
- مانیتور لمسی و نویگیشن
- دوربین دید عقب
- کفپوش سه بعدی کف کابین و صندوق
- فرمان D-Cut چرمی به همراه کلیدهای کنترل سیستم صوتی
- شیشههای دودی عقب
ساینا SR
ساینا SR تنها با رنگ حالت دو رنگ متفاوت تولید و وارد بازار شد، این خودرو دقیقا همانند خودروهای دو رنگ کوییک است اما فروش موفق و چشمگیری نداشت.
ساینا GX
ساینا gx با ظاهری مشابه با ساینا s تولید و وارد بازار شد
ساینا GX در سال 1400 و بدون تفاوت ظاهری اما با تغییرات فنی جزئی وارد بازار شد. موارد زیر از آپشنهای این خودرو هستند:
- کیسه هوا برای راننده و سرنشین
- سیستم ترمز ضد قفل
- سیستم ضد سرقت
- نمایشگر دمای هوای بیرون
- سنسور پارک عقب
- صندلی راننده دستی شش حالته
- ایزوفیکس
- سیستم کنترل فشار باد لاستیک
- کنترل صوتی فرمان
- مانیتور ۷ اینچی
همین امکانات باعث فروش و محبوبیت بیشتر این خودرو شد. در نهایت سایپا با تولید نوع دیگری از ساینا به نام ساینا s با استاندارد 85 گانه و با رعایت تمام استانداردهای فنی در تولید این خودرو، توانست توجه خریداران را به خود جلب کند.
قیمت خودروی ساینا s با استاندارد 85 گانه چقدر است؟
این خودرو در ابتدا با قیمت کارخانهای 248 میلیون به بازار عرضه شد اما قیمت کارخانهای این خودرو هم اکنون 330 میلیون تومان میباشد. این خودرو از نظر فنی و ایمنی بسیار استاندارد است اما به دلیل تعداد بیش از اندازه خودروها و شلوغی بیش از حد راهها، امکان پیش آمدن حوادث مختلفی مانند تصادف وجود دارد. توصیه میشود برای کاهش هزینههای این گونه حوادث بلافاصله پس از خرید خوردو اقدام به خرید بیمه از شعب اینترنتی آن مانند بیمه دات کام نمایید، تا در آرامش به استفاده از خودرو و رانندگی بپردازید.
آیا ساینا s با استاندارد 85 گانه ارزش خرید دارد؟
با توجه به توضیحات داده شده و قیمت کنونی ساینا s با استاندارد 85 و مقایسه آن با دیگر خودروهای هم رده و دیگر مدلهای این خانواده، این خودرو ارزش خرید دارد و میتواند در کنار تامین امنیت شما، یک خودروی مناسب برای سفرهای داخلی باشد.