به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت صمت «ایرج حسنپور» افزود : در هفت ماهه نخست سال ۱۴۰۳، کل صادرات سیستان و بلوچستان از گمرگات و بازارچههای مرزی با احتساب منطقه آزاد چابهار، به وزن یک میلیون و ۹۶هزار و ۱۸۲ تن به ارزش ۱۷۹ میلیون و ۶۹۱ هزار و ۶۹۳ دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، از لحاظ وزن ۱۳/۸ درصد افزایش و از لحاظ ارزش ۱۱ درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: در این بازه زمانی مجموع صادرات سیستان و بلوچستان از گمرگات و بازارچههای مرزی بدون احتساب منطقه آزاد چابهار به وزن ۵۱۵ هزار و ۷۰۳ تن و ارزش ۱۳۶ میلیون و ۸۰۷ هزار و ۲۱۲ دلار بوده است.
مدیرکل صمت استان سیستان و بلوچستان اضافه کرد: پاکستان اولین کشوری بود که قراردادهای بین منطقهای اکو را با ایران امضا و صادرات پایا پای (تواتر ) را با ایران آغاز کرده است.
وی در ادامه تاکید کرد: در این مدت سیمان، کلینکر، زغال سنگ حرارتی، نخود خام، میوه، گوجه فرنگی، خرما و سایر محصولات کشاورزی عمده اقلام صادراتی بوده است.
حسنپور، کشورهای عمده صادراتی را نیز پاکستان، چین، افغانستان، هند، کویت، عراق، آذربایجان و تاجیکستان و غیره عنوان و یادآور شد: براساس سیاستهای تدوین شده سازمان توسعه تجارت ایران در سال ۹۹ و باتوجه به تعریف برنامههای اجرایی و عملیاتی سازمان، هدفگذاری برای صادرات غیرنفتی استان به ارزش ۳۸۰ میلیون دلار تعیین و ابلاغ شده که با توجه به اقدامات اجرایی صورت گرفته در هفت ماهه نخست سال ۱۴۰۳، صادرات استان به ارزش ۱۷۹ میلیون و ۶۹۱ هزار و ۵۹۳ میلیون دلار انجام شده و براین اساس تاکنون ۴۷.۵ درصد از برنامه هدف صادراتی تحقق یافته است.
وی در خصوص میزان مجموع صادرات سیستان و بلوچستان از گمرکات و بازارچههای مرزی به کشور پاکستان در هفت ماهه نخست سالجاری، تصریح کرد: این مهم نیز به ارزش ۱۲۶ میلیون و ۲۰۰ هزار و ۲۲۲دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۱ درصد افزایش داشته است.
مدیرکل صمت استان سیستان و بلوچستان افزود: در مجموع صادرات استان در این بازه زمانی حدود ۷۰.۵ به کشور پاکستان انجام گرفته و عمده کالاهای صادراتی شامل مصالح ساختمانی (سیمان)، گاز، گوگرد، خرما، کاشی و سرامیک بوده است.
وی در زمینه صادرات با پاکستان اینگونه توضیح داد: در راستای افزایش تبادلات صادراتی با کشور همسایه پاکستان، مرز میرجاوه، از سال ۱۳۵۲ تا ۱۳۹۰ اولین مرز بینالمللی ما با کشور پاکستان بوده که در راستای ارتقای تبادلات، منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه در حال ساخت است که با افتتاح و بهره برداری از آن، کمک به سزایی به روابط اقتصادی ایران با پاکستان خواهد شد.
حسنپور همچنین گفت: پاکستان اولین کشوری بود که قراردادهای بین منطقهای اکو را با ایران امضا و صادرات پایا پای (تواتر) را با ایران آغاز کرده است.
انتهای پیام/