شناسهٔ خبر: 69838879 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: اعتماد آنلاین | لینک خبر

رویترز: پوتین آماده مذاکرات آتش‌بس با ترامپ است

پنج منبع آگاه به رویترز گفتند که ولادیمیر پوتین آماده گفت‌وگو درباره توافق آتش‌بس اوکراین با دونالد ترامپ است، اما هرگونه امتیاز بزرگ ارضی را رد می‌کند و اصرار دارد که کی‌یف از جاه‌طلبی‌های خود برای پیوستن به ناتو چشم‌پوشی کند.

صاحب‌خبر -
رویترز: پوتین آماده مذاکرات آتش‌بس با ترامپ است
کد خبر: 686003
|
۱۴۰۳/۰۸/۳۰ ۱۲:۲۸:۰۰

مسکو در حال حاضر بخش‌هایی از اوکراین به اندازه ایالت ویرجینیا در آمریکا را تحت کنترل دارد و با سریع‌ترین سرعت از روزهای اولیه جنگ در سال ۲۰۲۲ پیشروی می‌کند.

به گزارش ایسنا، در اولین گزارش تفصیلی از آنچه «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در هر معامله‌ احتمالی با میانجیگری «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا می‌پذیرد، پنج مقام فعلی و سابق روسیه گفتند که کرملین به طور کلی می‌تواند با توقف درگیری در خط مقدم موافقت کند. به گفته سه نفر از افرادی که خواستند نامشان فاش نشود، ممکن است در مورد تقسیم دقیق چهار منطقه شرقی دونتسک، لوهانسک، زاپوریژیا و خرسون، جایی برای مذاکره وجود داشته باشد.

۲ تن از مقامات گفتند که روسیه ممکن است آماده عقب‌نشینی از بخش‌های نسبتا کوچکی باشد که در مناطق خارکیف و میکولایف در شمال و جنوب اوکراین در اختیار دارد. پوتین در این ماه گفت که هرگونه توافق آتش‌بس باید منعکس‌کننده «واقعیت» در میدان باشد، اما آتش‌بس کوتاه‌مدت که تنها به غرب اجازه می‌دهد اوکراین را دوباره مسلح کند، نمی‌پذیرد.

پوتین در ۷ نوامبر به گروه گفت‌وگوی والدای گفت: «اگر بی‌طرفی وجود نداشته باشد، تصور وجود روابط حسن همجواری بین روسیه و اوکراین دشوار است. چرا؟ زیرا این بدان معناست که اوکراین دائما به‌عنوان ابزاری در دستان نادرست و به ضرر منافع فدراسیون روسیه استفاده خواهد شد.»

۲ تن از این منابع گفتند که تصمیم «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا برای اجازه دادن به اوکراین برای شلیک موشک‌های آمریکایی دوربرد اتکمز به عمق روسیه، می‌تواند هرگونه حل و فصل را پیچیده و به تعویق بیندازد و تقاضاهای مسکو را سخت‌تر کند. به گفته مسکو که این اقدام را تشدید تنش جدی توصیف کرده، کی‌یف برای اولین بار از این موشک‌ها برای حمله به خاک روسیه استفاده کرده است.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین، ساعاتی قبل از گزارش روس‌ها درباره حملات اتکمز، به رویترز گفت: «پوتین قبلا گفته است که توقف درگیری به هیچ وجه کارساز نخواهد بود و مجوز موشکی یک تشدید وضعیت بسیار خطرناک از سوی ایالات متحده است.»

وزارت خارجه اوکراین بلافاصله به درخواست اظهارنظر درباره این خبر پاسخ نداد.

«استیون چوآنگ» مدیر ارتباطات ترامپ به رویترز گفت: «او تنها کسی است که می‌تواند هر ۲ طرف را به منظور مذاکره صلح گرد هم آورد و برای پایان دادن به جنگ و توقف کشتار تلاش کند.»

ترامپ گفته است که در تلاش‌هایش برای دستیابی به یک توافق صلح مستقیما با پوتین صحبت خواهد کرد، اگرچه جزئیاتی درباره نحوه آشتی طرف‌های درگیر ارائه نکرده است.

هر ۲ طرف نشانه کمی از عقب‌نشینی نشان می‌دهند. رئیس‌جمهور اوکراین گفته است که کشورش تا زمانی که آخرین سرباز روسی را از خاک خود بیرون نکند، آرام نخواهد گرفت؛ آن هم بر اساس مرزهایی که پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ به دست آورد. با این حال ژنرال‌های ارشد آمریکایی علنا گفته‌اند که این خواسته بسیار جاه‌طلبانه است.

در ۱۴ ژوئن، پوتین شرایط آغازین خود را برای پایان فوری جنگ اعلام کرد و گفت اوکراین باید جاه‌طلبی‌های خود در ناتو را کنار بگذارد و تمام نیروهای خود از کل قلمرو چهار منطقه مورد ادعای خود را که عمدتا تحت کنترل روسیه است، خارج کند.

به گفته پنج مقام فعلی و سابق، در حالی که روسیه پیوستن اوکراین به ناتو یا حضور نیروهای ناتو در خاک اوکراین را تحمل نخواهد کرد، این کشور برای بحث در مورد تضمین‌های امنیتی برای کی‌یف آماده است. به گفته آنها، سایر امتیازات اوکراینی که کرملین می‌تواند برای آن فشار بیاورد، شامل موافقت کی‌یف با محدود کردن تعداد نیروهای مسلح خود و تعهد به عدم محدودیت استفاده از زبان روسی در سرزمین‌های اوکراین است.

برچسب‌ها: