شناسهٔ خبر: 69837890 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تقریب | لینک خبر

زندان و محرومیت از تحصیل، بهای حمایت از فلسطین

پایگاه خبری اینترپست، از عملیات سرکوب و تبعیض علیه اعتراضات دانشجویی در مؤسسات آموزش عالی ایالات متحده برضد جنگ اسرائیل در نوار غزه انتقاد کرد.

صاحب‌خبر - به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب(تنا)، به دنبال بازداشت چهار دانشجو دانشگاه "کیس وسترن ریزیرو" به اتهام تخریب اموال عمومی در جریان اعتراضات برضد جنگ در غزه، پایگاه خبری "اینترپست" این نوع موضع‌گیری از سوی دولت را مورد انتقاد قرار داد.

این پایگاه خبری در گزارش خود نوشت که دانشجویان به زندان بدنامی در ایالت کویاهوگا در اوهایو که به شرایط غیرانسانی و بدرفتاری با زندانیان شهرت دارد، منتقل شدند.

براساس این گزارش، بازداشت‌های اخیر در چارچوب سرکوب گسترده‌ای انجام شده است که دانشگاه بیش از 250 میلیون دلار برای آن هزینه کرده تا با خرید ابزارهایی چادرهای معترضان را جمع کرده و تابلوها و نقاشی‌های دیواری و شعارهایی که بر روی دیوار داخلی دانشگاه نوشته شده بود را پاک کند.

همچنین  یوسف خلف"، رئیس شاخه دانشجویان برای عدالت در فلسطین یکی از چهار دانشجوی بازداشتی که بعدا آزاد شد، در فصل پاییز از تحصیل محروم گشته و تا بهار 2026 اجازه ورود با حریم دانشگاه را ندارد.

اینترپست به نقل از وی نوشت که با او متفاوت از سایر معترضان رفتار شده و پرونده او تنها موردی است که دانشگاه از یک شرکت خارجی به نام "بیکر هاستلر" استفاده کرده است.

در همین رابطه شذی شاهین، دانشجوی سال سوم در دانشکده حقوق در کیس وسترن تاکیدکرد که دانشگاه تلاش کرد تا خلف را عبرتی برای دیگران را قرار دهد.
مریم عصار که یک وکیل در ایالت اوهایو است در این باره تصریح کرد که روش تعامل با اعتراضات به شکل بررسی و محاسبه شده انجام می‌گیرد و تفاوت میان نحوه رفتار با معترضان حامی فلسطین و دیگر مجموعه‌ها بسیار زیاد است.

این سایت خبری، دانشگاه‌ها را به ابراز تمایل برای همراهی با کسانی که به دنبال نقض آزادی بیان دانشجویان بودند، متهم کرد.

وی افزود: مدیران دانشگاه "کیس وسترن "دیوانه شدند، زیرا اهداکنندگان از آنچه در حال رخ دادن بود، ناراحت بودند و تصور می‌کردند که می‌توانند این دانشجویان را کنترل نمایند."


با ورود جنگ اسرائیل به دومین سال خود، خلف نیز میان هزاران دانشجو و اعضای هیئت تدریس قرار داشت که همچنان در معرض سرکوب همراه با خشونت و تبعیضی قرار دارند که اعتراضات و آزادی بیان و استقلال محیط آموزشی را هدف قرار داده است.

برگزار کنندگان این اعتراضات می‌گویند که دانشگاه‌ها از آنها به دلیل فعالیت‌هایشان انتقام گرفته و آزادی‌های مدنی و آزادی بیان آنها را نقض کرده‌اند.

در حالی که برخی از دانشجویان معترض با انتقام‌گیری از سوی مسئولان دانشگاه مواجه هستند، برخی دیگر گزارش می‌دهند که در محوطه دانشگاه نیز با تبعیض مواجه شده‌اند به گونه‌ای که بر اساس گزارش اینترسپت، در ماه آوریل، مردی از نیوجرسی به تخریب مرکز اسلامی LIFE در دانشگاه راتگرز در روز عید فطر متهم شد.

در همان ماه، کمیته عربی آمریکایی مبارزه با تبعیض و شورای روابط اسلامی آمریکایی، شکایتی را علیه دانشگاه راتگرز ارائه کرده و این دانشگاه را به سوگیری علیه دانشجویان مسلمان و عرب متهم کردند.

صدها تن از دانشجویان دانشگاه راتگرز اردوگاهی را به مدت چهار روز در محیط دانشگاه نیوبرانزویک و به منظور اعلام همبستگی با غزه برپا کردند.

همچنین این دانشجویان ده‌ها شکایت از اساتید خود به دلیل موضع‌گیری برضد دانشجویان عرب و مسلمانان تقدیم کردند.

این پایگاه خبری آمریکایی به نقل از ابیل امین، دانشجوی دانشگاه مریلند و عضو جنبش دانشجویی برای عدالت در فلسطین نوشت که رئیس دانشگاه به آنها وعده دادند تا از حق آنها در برپایی تظاهرات در نخستین سالگرد طوفان الاقصی حمایت کنند اما طولی نکشید که آنها از طریق پست الکترونیک از سوی سازمان‌های صهیونیستی مختلف در داخل و خارج از دانشگاه تحت فشار قرار گرفتند تا به تظاهرات خود پایان دهند.

امین افزود: با وجود این که دادگاه فدرال دانشگاه را ملزم کرده است که اجازه برگزاری اعتراضات را به دانشجویان بدهد، دانشگاه به اقدامات خود برای ممانعت از برگزاری تظاهرات ادامه می‌دهد.

وی توضیح داد که لغو اعتراضات نشان دهنده جانبداری دانشگاه علیه فعالان فلسطینی و به نفع نیروهای طرفدار جنگ است و خاطرنشان کرد که دانشگاه مریلند مشارکت استراتژیک خود را با شرکت‌های تولید اسلحه مانند "لاکهید مارتین" و "نورثروپ گرامن" ترویج می‌کند.

انتهای پیام/