شناسهٔ خبر: 69835394 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: انصاف نیوز | لینک خبر

نامه‌ی ابوالفضل فاتح به رئیس جمهور درباره‌ی ایسنا

صاحب‌خبر -

موسس ایسنا در نامه‌ای به رئیس جمهور تاکید کرده است: نگذارید در دوران شما و به نام دولت شما، با ایسنا همان شود که نا آشنایان و مخالفان رسانه در دوران های پیشین کردند.

متن نامه‌ی دکتر ابوالفضل فاتح در پی می‌آید:

بسمه تعالی

حضور ارجمند  آقای دکتر مسعود پزشکیان
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام وتقدیم ادب و احترام

این مکتوب را با سخنان ارزشمند شما در اهمیت رسانه آغاز می کنم که بیان داشته اید: انتظار می رود خبرنگاران منادی حق باشند و … اگر رسانه‌های ما مراقب حفظ اعتماد مخاطبان و افکار عمومی نباشند، مرجعیت رسانه‌ای تضعیف می‌شود.

در جای دیگری فرموده اید: باید به جوانان به عنوان فرصت‌های بی نظیر ملی بنگریم و به این فرصت‌ها توجه کنیم. آنها می‌توانند راه‌های نو برای حل مشکلات کشور ارائه دهند.

حضرتعالی، به خوبی مستحضرید که در دوران اصلاحات، خبرگزاری ایسنا به لطف خداوند و همت جوانان خلاق این سرزمین تاسیس، و عرصه ها و امیدهای جدیدی به روی اطلاع رسانی کشور گشوده شد. متاسفانه، اما دیری نپایید که در دولت های بعد، به جای وسعت دادن به مجال کار، همت بر مهار آن گماشته شد و پدیده ی درخشانی که می توانست راهگشای راه های نرفته ی رسانه ای کشورمان باشد، متاسفانه امروز از بیست سال پیش عقب تر است.

داستان پرغصه ی این خبرگزاری نمونه ای از آن چیزی است که در این دو دهه با تحمیل راهبرد غلط «خنثی سازی و مهار، به جای ارتقاء و پیشرفت» بر بسیاری از سرمایه های معنوی و مادی کشورمان رفته است.

به عنوان کوچکترین فردی که از نزدیک شاهد تلاش فداکارانه ی جوانان میهن و آفرینش افتخار و غرور وصف ناپذیرشان بوده ام و به عینه دیده ام که چگونه در آن مقطع با دست خالی بر صدر رسانه های داخلی ایستادند و مرجعیت رسانه ای را به کشور بازگرداندند، همان هنگام استدعا نمودم که مدیران آتی این رسانه که ماهیتی متمایز، مدرن و «پایین به بالا» دارد، از درون و به انتخاب خبرنگاران و دبیران وسردبیران آن برگزیده شوند – شیوه ای که راه حل دیگر رسانه های کشور نیز هست اما به عمد نادیده گرفته می شود. با همراهی استاد گرانقدرم آقای دکتر منتظری رییس وقت جهاد دانشگاهی، نخستین مدیر عامل ایسنا پس از دوران تاسیس  بر همین مبنا برگزیده شد. اما چیزی نگذشت با دخالت نهادهای بیرونی و تحمیل به جهاد دانشگاهی و انفعال و تحفظات غیر موجه در این نهاد (که خود بعدها قربانی مداخلات و انتصاب برخی مدیران بیرون از آن نهاد و بر خلاف سنت پیشینش شد)، مکررا، مدیرانی نامالوف و نامانوس و غیر ایسنایی بر ایسنا گمارده شدند و نتیجه آن شد که می دانید. آنچه نیز از جوهر و جواهر  این رسانه باقی مانده، عمدتا محصول تلاش ایسناییان اصیلی است که با خون دل کوشیده اند، ثمره دوران جوانی شان در برابر چشمانشان خاک و خاکستر نشود و تا حد مقدور میراث رسانه ای کشور بماند.

این سرنوشت رسانه ایست که به یاد می آورم یک بار بزرگان کشور درباره آن پرسیدند، چگونه است که ایسنا با این عمر کوتاه، بر ایرنا و واحد مرکزی خبر با آن همه امکانات پیش افتاده است و این عضو کوچک به ایمان، عقلانیت، عاطفه،  خلاقیت، صداقت و عطشناکی نسل جوان ایرانی در ساختاری متناسب با شخصیت آنان برای تحقق «ایران به روایت ایران» و گشودن شتابان عرصه های جدید رسانه ای اشاره داشتم.

اینک، برای نجات و احیاء یک رسانه ی مولف که نقطه عطف، آغاز دورانی جدید در فضای رسانه ای و الگوی  خبرگزاری های بعدی کشورمان بوده  و نسلی جدید از شریفترین خبرنگاران و دبیران و سردبیران را به عرصه ی رسانه ای کشور معرفی نموده است، از شما استدعا دارد که همچون دوران تاسیس ایسنا که دولت اصلاحات، نهایت حمایت را ازاستقلال تحریری این خبرگزاری داشت، مساعدت فرمایید ترتیبی اتخاذ شود تا با ممانعت از دخالت های غیر رسانه ای، مدیر ایسنا به انتخاب اعضای آن رسانه و از میان ایسنایی های دلسوز و اصیل انتخاب شود.

متاسفانه برخی انتصاب های رسانه ای این روزها بسی ناهمگون و نگران کننده است. نگذارید در دوران شما و به نام دولت شما، با ایسنا نیز همان شود که ناآشنایان یا مخالفان رسانه در دوران های پیشین کردند. این توهین به ایسنا و شعور جوانان توانمند میهن و برخاسته از نوعی بی اعتنایی به حقیقت است که بعد از بیست و پنج سال، به بهانه های واهی، همچنان به هیچ یک از اعضای رشید این خبرگزاری برای مدیریت آن اعتماد نشود و هر بار با انتصاب های نامانوس، صرفا در مهار آن بکوشند و از آن عروس هزار داماد بسازند.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
ابوالفضل فاتح
30 آبان 1403

@ensafnews