به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر، یک روز پس از حمله ارتش اوکراین با موشکهای دوربرد آمریکایی به مناطق مرزی روسیه، سفارت آمریکا در کییف امروز چهارشنبه با انتشار بیانیهای در شبکه اجتماعی «ایکس» از یک «حمله هوایی بزرگ» روسیه علیه اوکراین خبر داد.
در این بیانیه آمده است که «سفارت آمریکا در کییف اطلاعاتی ویژه از احتمال حمله هوایی بزرگ در ۲۰ نوامبر (امروز چهارشنبه) دریافت کرده است.»
این بیانیه در ادامه تأکید کرده است که «سفارت (آمریکا در کییف) بسته خواهد شد و به شهروندان آمریکایی توصیه میشود که پس از اعلام حمله هوایی فوراً به پناهگاه بروند.
نشریه «بلومبرگ» به نقل از خبرگزاری «آربیسی» اوکراین مدعی شد که پس از چراغ سبز آمریکا، ارتش اوکراین اولین حمله خود را با موشکهای دوربرد علیه یک منطقه مرزی در داخل خاک روسیه انجام داد.
روزنامه نیویورکتایمز پیشتر به نقل از منابع آگاه گزارش داد که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مجوز استفاده از تسلیحات دوربرد و موشکهای «اتکمز» علیه خاک روسیه را برای کییف صادر کرده است، موضوعی که مسکو آن را تشدید تنش توصیف کرده است.
همزمان با تصمیم واشنگتن مبنی بر صدور مجوز برای اوکراین جهت استفاده از موشکهای دوربرد آمریکایی برای حمله به عمق خاک روسیه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور نسخه بهروزرسانی شده دکترین هستهای مسکو را تأیید و امضا کرد.
بر اساس این دکترین، در صورتی که روسیه با تسلیحات متعارف تحت حمایت یک قدرت هستهای هدف حمله موشکی قرار بگیرد، آنگاه مسکو میتواند به سلاح هستهای متوسل شود. تصمیم تغییر دکترین هستهای رسمی روسیه، پاسخ کرملین به گزارش اخیر نیویورکتایمز درباره چراغ سبز جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به اوکراین برای استفاده از تسلیحات دوربرد آمریکایی در عمق خاک روسیه است.
در این دکترین بهروزرسانی شده که در آن تهدیدهای منجر به استفاده احتمالی روسیه از سلاح هستهای تشریح شده، حمله به این کشور با موشکهای متعارف، پهپاد یا سایر هواپیماها از جمله معیارهای توسل مسکو به سلاح هستهای تلقی میشود.
همچنین در این سند آمده که حمله به روسیه از سوی کشوری که در یک ائتلاف عضویت داشته باشد، به معنای تجاوز علیه روسیه از سوی تمام آن ائتلاف است.
پوتین چند هفته پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا دستور تغییرات در دکترین هستهای روسیه را صادر کرد. جنگ اوکراین که بیش از دو سال و نیم از آن میگذرد، به شدیدتر رویارویی روسیه و غرب از زمان بحران موشکی ۱۹۶۲ کوبا محسوب میشود.