شناسهٔ خبر: 69834482 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: رادیو فردا | لینک خبر

تأکید معاون پزشکیان بر افزایش قیمت بنزین؛ «از آب خوردن هم ارزان‌تر است»

صاحب‌خبر -

معاون اجرایی مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، می‌گوید قیمت بنزین در کشور، «از آب خوردن هم ارزان‌تر» است و این روند «نمی‌تواند ادامه پیدا کند».

محمدجواد قائم‌پناه شامگاه سه‌شنبه ۲۹ آبان با بیان این‌که دولت «مبالغ بالایی» برای یارانهٔ بنزین پرداخت می‌کند، در گفت‌وگو با شبکهٔ خبر تلویزیون جمهوری اسلامی گفت: «چهار میلیارد دلار واردات بنزین داریم که آن را با قیمت بالا می‌خریم و با قیمت پایین می‌فروشیم».

با این حال آقای قائم‌پناه در ادامه گفت الآن نمی‌خواهیم در این زمینه تصمیم بگیریم و یا افزایش قیمت بنزین را اعلام کنیم.

معاون اجرایی رئیس جمهور ایران در ادامهٔ این گفت‌وگو از پاسخ به این‌ سؤال که آیا دولت پزشکیان برای بالا بردن قیمت بنزین برنامه‌ای دارد سر باز زد.

این در حالی است که پیشتر برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم از افزایش بهای بنزین در بودجه سال آینده خبر داده بودند.

حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، گفته بود با توجه به درنظر گرفته شدن بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان برای درآمد ناشی از فروش بنزین در لایحهٔ بودجه، به نظر می‌رسد شاهد افزایش «چهل درصدی» قیمت این فرآورده نفتی باشیم.

به گفتهٔ مهرداد لاهوتی، نایب‌ رئیس کمیسیون برنامه‌ و بودجه، «با تغییر اعداد در بودجه، روشن است که دولت به احتمال زیاد می‌خواهد نرخ بنزین را در سال آینده افزایش دهد».

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران هم در دفاع از لایحهٔ بودجه در مجلس، هزینهٔ تمام‌شدهٔ بنزین را هشت هزار تومان اعلام کرد؛ موضوعی که تلویحاً از تمایل او برای افزایش بهای بنزین خبر می‌داد.

رئیس‌جمهور ایران در بخش دیگری از سخنان در نخستین روز آبان‌ماه گفت به باور او «اصلاح در نظام ارزی و یارانه سوخت الزامی است» و تأکید کرد که «یکی دیگر از چالش‌های موجود اصلاح یارانه انرژی است».

در حال حاضر قیمت بنزین معمولی سهمیه‌ای لیتری هزار و ۵۰۰ تومان، بنزین معمولی غیرسهمیه‌ای لیتری ۳ هزار تومان و قیمت بنزین سوپر ۳ هزار و ۵۰۰ تومان است.

احتمال افزایش قیمت بنزین از سوی دولت پزشکیان در حالی مطرح می‌شود که پنج سال پیش اعتراضات به افزایش قیمت بنزین در ایران در آبان سال ۱۳۹۸ به کشته شدن بسیاری از معترضان منجر شد.

این اعتراضات مردمی و گسترده که در تعداد چشمگیری از شهرهای ایران رخ داد، در ابتدا واکنشی بود به گران شدن ناگهانی قیمت بنزین، اما به‌سرعت تغییر جهت داد و اصل حکومت جمهوری اسلامی را نشانه گرفت.