شناسهٔ خبر: 69834209 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

مذاکرات فنی برای اتصال راهآهن چین- افغانستان- ایران آغاز شد

اقتصادنیوز: مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در دیدار با رئیس اداره خط آهن افغانستان گفت: با توجه به مجاورت ایران، افغانستان و چین، این مسیر تنها محوری است که می‌تواند مسیر ترانزیت را کوتاه و هزینه آن را کاهش دهد؛ بنابراین تکمیل محور ریلی هرات بر اساس زمان‌بندی مشخص اهمیت زیادی دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، «جبارعلی ذاکری» در دیدار با «محمد اسحاق صاحب زاده» معاون وزارت فوائد عامه و رئیس اداره خط آهن افغانستان و هیات همراه، با اشاره به عزم راه‌آهن برای کمک به راه‌آهن افغانستان، اظهار داشت: وجود خط آهن در شمال غربی افغانستان و نزدیکی به مرز مشترک با ایران، فرصت بسیار خوبی برای ترانزیت بین دو کشور است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به دوره‌های آموزشی برگزار شده برای کارکنان راه‌آهن افغانستان در سال‌های گذشته، تاکید کرد: با توجه به درخواست افغانستان، به زودی دوره‌ سوم آموزش برای کارکنان راه‌آهن به طور حضوری و در صورت تمایل، بخشی از آن به طور غیرحضوری برگزار خواهد شد.

ذاکری در ادامه، خواستار تکمیل محور ریلی هرات بر اساس زمان‌بندی مشخص شد و تاکید کرد: با توجه به موقعیتی که به دلیل مجاورت ایران، چین و افغانستان وجود دارد و تنها محوری است که می‌تواند هزینه ترانزیت را کاهش و مسیر ترانزیت را کوتاه کند، پیشنهاد نشست سه جانبه از سوی راه‌آهن ایران مطرح می‌شود.

خبر مرتبط
حادثه مرگبار در یک ایستگاه راه آهن / ۱۲ نفر کشته و زخمی شدند

در حادثه‌ای در ایستگاه راه آهن در صربستان چند نفر کشته و زخمی شدند.

وی افزود: هم‌اکنون بسیاری از مشکلاتی که کنسرسیوم ریلی ایران و افغانستان با آن مواجه بوده، برطرف شده و در حال حاضر هفته‌ای سه قطار در مسیر تعیین شده سیر می‌کند.

محمد اسحاق صاحب زاده، رئیس اداره خط آهن افغانستان نیز در این نشست، با اشاره به همکاری‌های رو به رشد راه‌آهن‌های دو کشور ایران و افغانستان، ضمن تقدیر از برنامه‌های آموزشی برای ۹۶ تن از کارکنان راه‌آهن افغانستان از سوی راه‌آهن ایران، خاطرنشان‌کرد: با توجه به برگزاری موفق دوره‌های اول و دوم آموزش‌های برگزار شده، اکنون در انتظار برگزاری دوره سوم آن هستیم.

صاحب زاده با بیان اینکه خروجی پروژه خواف- هرات نماد دوستی دو کشور را به تصویر می‌کشد، ابراز امیدواری کرد با همکاری‌های مشترک، شاهد افزایش سطح انتقالات و حمل بارهای ترانزیتی و در نتیجه، رشد و ارتقای تجارت بین دو کشور باشیم.

وی با بیان اینکه بر اساس مطالعات انجام شده ظرفیت بار خوبی از مسیر چین- افغانستان- ایران وجود دارد، تاکید کرد: افغانستان آمادگی کامل دارد که در این مسیر به همراه ایران، قدم‌های لازم را بردارد.

معاون وزارت فوائد عامه افغانستان همچنین، از انجام مطالعات مهندسی برای احداث مسیر ریلی زرنج- قندهار خبر داد که با اتصال این خط ریلی به زابل، فصل جدیدی از همکاری و مبادلات تجاری بین دو کشور گشوده خواهد شد.