شناسهٔ خبر: 69832909 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

هشدار روند افزایشی آنفلوانزای H1N1 در کشور

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نسبت به روند افزایشی ابتلا به بیماری آنفلوآنزا هشدار داد.

صاحب‌خبر -
متخصص بیماری‌های عفونی اذعان کرد: از علائم آنفلوانزا می‌توان به سردرد، تب، ضعف و بی حالی، بی اشتهایی، ضعف شدید استخوان و عضلات اشاره کرد. این علائم طی ۴۸ تا ۷۲ در بدن بیمار شدید وجود دارد. بعضی ممکن است گلو درد‌های خفیف اعم از تک‌سرفه‌های خشک داشته باشند و این علائم ممکن است علائم تنفسی را تشدید کند و افراد با تنگی نفس به مراکز درمانی مراجعه کنند.
 
به گزارش مهر، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نسبت به روند افزایشی ابتلا به بیماری آنفلوآنزا هشدار داد.
 
رضا صالحی رئیس مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی و مصرف آنتی‌بیوتیک در رابطه با بیماری‌های تنفسی که به صورت ناگهانی یا به مرور افراد را درگیر می‌کنند، اظهار کرد: با توجه به فصل سرما و شیوع بیماری‌های تنفسی در طی دو هفته اخیر ما شاهد رشد شدید آنفلوانزای H1N1 بوده‌ایم. در بعضی از مراکز کشور شاهد هستیم که بیش‌از ۲۰ درصد نمونه‌ها افراد مبتلا به آنفلوانزای H1N1 هستند.
 

مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک

متخصص بیماری‌های عفونی افزود: بیمار مبتلابه آنفلوانزا به آنتی‌بیوتیک احتیاج ندارد، اما به دلیل اینکه علائم بیماری آنفولانزا طوری است که با عفونت‌های آنتی‌باکتریال یکی است، پزشک دچار اشتباه شده و تجویز نابجای آنتی‌بیوتیک برای بیمار را انجام می‌دهد.
 
وی افزود: این تجویز خیلی اوقات با افزایش مقاومت میکروبی همراه است و ممکن است مشکلاتی برای بیماران ایجاد کند.
 

اهمیت آنفولانزای H1N1

عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: این روزها به دلیل شیوع بیماری روزانه نتیجه تست حدود چهارده تا پانزده نفر مثبت می‌شود.
 
وی با بیان اینکه مراقبت و استراحت کردن بیمار بخش عمده و مهمی از روند درمان را تشکیل می‌دهد افزود: مصرف ویتامین C، استامینوفن و چهار پنج روز استراحت کمک زیادی به بیمار خواهد کرد. درمان بیماری‌های ویروسی درمان صددرصدی دارد که با مراجعه به پزشک بیمار باید تحت درمان قرار گیرد.
 
وی با بیان اینکه شاهد حضور بیماران بد حال در بیمارستان‌ها هستیم گفت: تعداد چشمگیری از این بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.
 

نکاتی که باید رعایت شود

صالحی بیشترین خطر را برای افراد سالمند و افرادی که دچار سرطان، نارسایی قلبی، کلیوی، کبدی دارند دانست و گفت: افراد سالمند و کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند بیشتر دچار آنفلوانزا می‌شوند و وضعیت آن‌ها بدتر خواهد شد.
 
وی همچنین تزریق واکسن را حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: افراد باید حتماً واکسن بزنند و در مرحله بعد شستن دست‌ها، زدن ماسک، اجتناب از حضور در محل‌هایی که افراد مبتلا به آنفلوانزا حضور دارند. حضور نیافتن در مجامع عمومی مانند حضور در وسایل حمل و نقل عمومی و کلاس‌های درس نیز مهم است.
 

علائم آنفلوانزای

متخصص بیماری‌های عفونی اذعان کرد: از علائم آنفلوانزا می‌توان به سردرد، تب، ضعف و بی حالی، بی اشتهایی، ضعف شدید استخوان و عضلات اشاره کرد. این علائم طی ۴۸ تا ۷۲ در بدن بیمار شدید وجود دارد. بعضی ممکن است گلو دردهای خفیف اعم از تک‌سرفه‌های خشک داشته باشند و این علائم ممکن است علائم تنفسی را تشدید کند و افراد با تنگی نفس به مراکز درمانی مراجعه کنند.
 
وی در پایان خاطر نشان کرد: وضعیت شیوع بیماری قرمز نیست اما رو به افزایش است. ما در سایت‌های مختلف، صدا سیما، خبرگزاری‌ها راجع به بیماری اطلاع رسانی کرده‌ایم؛ همچنین به مراکز تصمیم‌گیری در وزارتخانه‌های مختلف اطلاع دادیم تا تدابیر لازم صورت گیرد.

برچسب‌ها: