شناسهٔ خبر: 69831544 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان نیوز | لینک خبر

چه کسانی زیر پای دولت پزشکیان پوست موز می‌اندازند؟/ از دوقطبی برق و مازوت تا ارسال لایحه به مجلس برای شخص ظریف

دولت در ارسال لایحه‌ای یک فوریتی به مجلس سعی کرد بخشی از قانون را به نفع «محمد جواد ظریف»‌ تغییر دهد؛ از جمله گام‌های اولیه پاستورنشینان که می‌توانست برای مردم برداشته شود نه یک شخص خاص.

صاحب‌خبر -
گروه سیاسی جهان نیوز: ایران در این برهه از زمان که تحولات دنیا تا حدودی مشخص شده و مهره‌ها در سر جای خود قرار گرفته‌اند، بایستی بر اساس یک برنامه مدون پیش برود. خصوصا باید اولویت سنجی درستی در خصوص امور صورت گیرد و مسائل اقتصادی که امروز برای مردم و کشور بسیار مهم است در صدر کارها قرار گیرد. مردم در حوزه اقتصادی توقعاتی از دولت دارند که پاستورنشینان نیز وعده‌هایی در این راستا به مردم داده است.

در حال حاضر دولت دیگر از آب و گل در آمده و مردم منتظر اقدامات وعده داده شده هستند. از جمله وعده « یکی شدن سفره مردم و مسئولین» که «مسعود پزشکیان » در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم بدان اشاره کرد که کنایه‌ای از عدالت اجتماعی و سیاسی بود. اما حالا دولت در اولین گام‌های خود لایحه‌ای به مجلس ارسال می کند که گویی برای یک نفر و شخص « محمد جواد ظریف » نوشته و تدوین شده است.

لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس که با قید یک فوریت در مجلس به رای گذاشته شد و تنها یک نماینده موافق آن حرف زد و با مخالفت نمایندگان روبرو شد.
این موضوع با گلایه برخی نمایندگان روبرو شد که دولت اولویت اول را باید وضعیت اقتصادی کشور و معیشت مردم قرار دهند نه اینکه وقت خود را صرف یک فرد کند. روزنامه‌های اصلاح طلب نیز با دستاویز قرار دادن موضوع «وفاق ملی» ادعا کردند که این مخالفت‌های مجلس مسئله وفاق را خدشه‌دار می‌کند.

آش آنقدر شور بود که روزنامه دولتی ایران نیز در پی دفاع و پاسخ به انتقادات برآمد و نوشت:«حضور ظریف در معاونت راهبردی رئیس‌جمهور به نحوی با موافقت مقامات عالی نظام انجام شده و بر این اساس بر خلاف فضاسازی نمایندگان ناموافق که مدعی هستند دولت لایحه اصلاحیه مذکور را صرفاً برای حل مسأله حضور ظریف در کابینه مطرح کرده‌، این لایحه به معنای واقعی کلمه تلاشی برای اصلاح قانونی است که ایران را از خدمات فرزندان توانمند خود محروم می‌سازد.»

موضوعی که اعتراف به علت اصلی تدوین و ارائه این لایحه به مجلس بود و بر درستی انتقاد نمایندگان صحه می گذاشت. در همین رابطه «کامران غضنفری» نماینده مجلس مطرح کرده بود: «وقتی آقای پزشکیان با علم به قانون، برای آقای ظریف که دو فرزندش تابعیت آمریکا را دارند، حکم معاونت راهبردی رئیس جمهور را صادر می‌کند، یعنی آشکارا مرتکب یک جرم می‌شود. نمایندگان مجلس چندبار هشدار و تذکر دادند که کار شما خلاف قانون است. ظریف نیز با انتشار یک توییت وانمود کرد که استعفا داده در صورتی که استعفایی در کار نبود و ایشان فیلم بازی کرد، پس از رای کابینه هم با خوشحالی متنی منتشر کرد که «من بر سر کارم برگشته ام.»

«حمید رسایی»، عضو مجلس از حوزه انتخابیه تهران نیز درباره جلسه رئیس جمهوری با مجمع نمایندگان تهران، در شبکه اجتماعی ایکس نوشته بود: «در جلسه دیشب نمایندگان تهران با رییس جمهور، از ابقای غیرقانونی ظریف درجایگاه معاونت ریاست جمهوری پرسیدم. ‏پزشکیان پاسخ داد: آقای ظریف بیرون مانده بود، اپوزسیون ما می‌شد، داخل دولت که باشد کنترل می‌شود. یعنی هرکس به این شیوه عمل کرد، یک پست می‌گیرد!»

مباحثی که نشان می‌دهد عده‌ای در درون دولت مشاوره‌های نادرست می‌دهند و خطوط اشتباهی تزریق می‌کنند. نگاهی به این چالشی که از درون دولت حادث شده و ماجرای چند روز پیش نیز که بر سر دوقطبی جعلی «برق و مازوت» که خود رییس‌جمهور با بیان اینکه دولت ذخیره سوخت لازم برای تولید برق در زمستان ندارد، دروغ این افراد را  برملا کرد، نشان می دهد که بخشی از بدنه دولت در فضای مثبت و سازنده‌ای حرکت نمی کند.‌

از شواهد و قرائن امر پیداست که این خط در دولت در حال پیگیری است. موضوعی که رییس‌جمهور درباره وام های ازدواج و فرزندآوری در همایش روز ملی صادرات صحبت کرد و این موارد را به ناترازی بانک ها نسبت داد نیز خط و آدرس غلطی بود که به دولت داده شد. «عبدالناصر همتی»‌ وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز پیش از آن از کالایی شدن وام ازدواج سخن گفته بود که بسیاری از مردم نسبت به این امر نگران شده بودند و وی بعدها این موضوع را یک پیشنهاد قلمداد کرد.

اما باید پرسید این موارد چالش برانگیز که اصطکاک بیهوده و بی‌جا برای دولت بر خلاف مسیر وفاق درست می کند و افکارعمومی را از دولت ناراضی می سازد، از سوی چه کسانی مطرح و برنامه‌ریزی می‌شود؟ این حاشیه روی‌ها که دولت را دچار مشکل می‌کند از سوی چه افرادی مطرح می‌شود که دولت را از اولویت‌های خود دور و از بطن و اصل کار خود می‌اندازد؟

این موارد به مثابه پوست موزی است که ادامه‌دار شدن آن به دور از وعده‌ها و چهره دولتی است که با صداقت مسعود پزشکیان شناخته می‌شود و در ادامه چهره دولت را مخدوش می‌کند.اگر دولت خود را سرگرم این موارد حاشیه‌ای بکند که قطعا با فعل و گفتار رئیس جمهوری منافات دارد، نه تنها در مسیر وفاق ملی قرار نمی‌گیرد بلکه منافع ملی را نیز تامین نمی‌کند. به نظر می‌رسد رئیس جمهور باید سراغ افراد و خللی در دولت در همین ابتدا برود که موضوعات حاشیه‌ای را به بطن و اولویت دولت تبدیل کرده‌اند. مردم کوچه و بازار با توجه به مشغله معیشتی خود شاید این حواشی و اقدامات دولت را حتی مشاهده نکنند اما آنچه به خوبی حس می‌کنند وضعیت اقتصادی و معیشتی که دولت قول مساعد برای ارتقای آن داده بود.