شناسهٔ خبر: 69829786 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

ناظر عالی پایش مدیریت مصرف وزارت نیرو:

در اعمال محدودیت ساعتی برق تفاوتی بین مناطق وجود ندارد

دنیای‌اقتصاد : ناظر عالی پایش مدیریت مصرف وزارت نیرو با بیان اینکه صرفه‌‌‌جویی ۱۰درصدی در مصرف برق به شکل معناداری محدودیت‌های سوخت نیروگاهی را کاهش داده و به حفظ پایداری شبکه برق کمک می‌کند، گفت: در اعمال محدودیت ساعتی برق تفاوتی میان مشترکان نقاط مختلف کشور وجود ندارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع‌‌‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، محسن آقازاده، در خصوص برنامه‌‌‌ریزی وزارت نیرو برای اعمال محدودیت ساعتی برق در فصل سرد سال و جزئیات آن بیان کرد: با توجه به اعلام کمبود سوخت نیروگاهی در کشور و وجود ناترازی در بخش انرژی برق، مقرر شده است در بازه زمانی ساعت ۹ صبح تا ۱۷ و با توجه به گروه‌‌‌بندی صورت‌گرفته، اعمال محدودیت برای مشترکان برق طی دوساعت در روز انجام پذیرد.

وی درخصوص جزئیات این طرح گفت: در این طرح برای هر شرکت توزیع نیروی برق سهمیه‌‌‌ای جهت مدیریت بار به صورت روزانه در نظر گرفته می‌شود و این امر با اطلاع‌‌‌رسانی دقیق از طریق نرم‌‌‌افزار برق من، وب‌سایت برق من و پیامک به مشترکان اطلاع‌‌‌رسانی می‌شود.

ناظر عالی مدیریت مصرف برق وزارت نیرو در خصوص تفاوت موجود در اطلاع‌‌‌رسانی به مشترکان توسط شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ با سایر شرکت‌ها اظهار کرد: در شهر تهران علاوه بر روش‌های مورد اشاره همچنین از طریق سامانه هوشمند فوریت‌‌‌های برق من (موجود در سایت این شرکت) نیز اطلاع‌‌‌رسانی می‌شود؛ سامانه‌‌‌ای که از دو سال گذشته امکان ارتباط دو سویه به صورت مکان‌محور (داده مکان) با مشترکان برق را فراهم کرده است.

وی در این باره افزود: بر همین اساس مشترکان می‌‌‌توانند با رعایت الگوی مصرف و عدم‌استفاده از لوازم پرمصرف و غیر‌ضروری در ساعات اوج بار (ماشین ظرفشویی، لباسشویی، اتو و...) و نیز مدیریت مصرف در روشنایی واحد‌‌‌های مسکونی و تجاری با مصرف بهینه و استفاده از لامپ‌‌‌های LED و فوق کم‌مصرف، صنعت برق را در تامین حداکثری برق موردنیاز یاری رسانند.

ناظر عالی مدیریت مصرف برق وزارت نیرو در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه در اعمال محدودیت ساعتی برق هیچ تفاوتی میان مشترکان مناطق مختلف کشور وجود ندارد، اظهار کرد: مشترکان با صرفه‌‌‌جویی ۱۰درصدی در مصرف برق و گاز می‌‌‌توانند علاوه بر کمک به حفظ پایداری انرژی برق، همچنین محدودیت‌های ناشی از کمبود انرژی را در سطح کشور کاهش دهند.

آقازاده در ادامه به موضوع رواج استفاده از اسپیلت برای تامین سرمایش و گرمایش منازل در سال‌های اخیر اشاره کرد و توضیح داد: اسپیلت‌‌‌ها به صورت تقریبی حدود ۶برابر کولر‌‌‌های آبی مصرف برق را در فصل سرد افزایش می‌دهند. همچنین با توجه به اینکه مصرف برق این سامانه‌‌‌ها برای تولید گرما از تولید سرما بیشتر است، بنابراین استفاده از اسپیلت‌‌‌ها در فصل سرد سال یکی دیگر از عوامل افزایش تقاضای مصرف برق در بخش خانگی است.

وی در این خصوص افزود: ترجیح بر این است که مشترکان بخش خانگی و تجاری از اسپیلت برای تولید گرما در فصل سرد استفاده نکنند، ولی در صورتی که ناگزیر به انجام این امر هستند، لازم است از طریق رعایت دمای آسایش و سرویس منظم اسپیلت تا حد ممکن مصرف برق خود را کاهش دهند.

ناظر عالی مدیریت مصرف برق وزارت نیرو در خصوص مصرف برق بخش تجاری در فصل سرد سال نیز گفت: بخش قابل‌توجهی از افزایش تقاضای مصرف برق فصل سرد ناشی از استفاده از لامپ‌‌‌ها و روشنایی به‌ویژه در بخش تجاری است.