شینا انصاری در نشست خبری به توقف مازوت سوزی در سه نیروگاه اشارهکرد و افزود: قرار نبود که با توقف مازوت سوزی در سه نیروگاه، آلودگی هوای تهران هم کاهش یابد چون منابع انتشار آلایندگی در کلانشهرها متفاوت است و بر اساس همان هم تصمیم می گیریم.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست اظهارداشت: منبع تصمیمگیری ما سیاهه انتشار آلایندگی است. بنابراین نقش مازوت در هوای سه کلانشهری که مازوتسوزی در آنها متوقف شد محرز بود. نقش ذرات معلق در هوای تهران به منابع متحرک برمیگردد که سهم ۵٨ درصدی دارد از این رو باید تمرکزمان بر خروج خودروهای فرسوده باشد.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست ادامه داد: بنابراین اولویت در تهران و شهری مانند مشهد، منابع متحرک ازجمله اسقاط و نوسازی خودروهای فرسوده و توسعه حمل و نقل عمومی است. متاسفانه نسبت اسقاط به تولید بسیار ناچیز بوده است. حتی اسقاط موتورسیکلتهای فرسوده صفر بوده است، در حالی که ٢ تا سه برابر در مقایسه با خودرو، آلودگی به همراه دارد.
انصاری گفت: در سه نیروگاهی که مصرف مازوت در آنها متوقف شد روزانه ۱۴.۹ میلیون لیتر مازوت مصرف میشد اما مساله مهم در انتخاب این سه نیروگاه، تاثیر آنها بر آلودگی هوای محل استقرارشان بود.
∎