شناسهٔ خبر: 69828466 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

احضار یک سفیر اروپایی به وزارت خارجه

در اعتراض به تحریم شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران سفیر مجارستان رئیس دوره‌ای اتحادیه اروپا امروز به وزارت امور خارجه احضار و به وی اعلام شد که ایران این رفتارهای غیرمنطقی و مغایر با موازین بین‌المللی را بی‌پاسخ نمی‌گذارد.

صاحب‌خبر -

به دنبال وضع تحریم‌های غیرقانونی از سوی اتحادیه اروپا و انگلیس علیه تعدادی از اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی از جمله شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران ، به بهانه واهی ارسال موشک بالستیک از سوی ایران به روسیه، سفیر مجارستان که کشورش در حال حاضر ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را برعهده دارد، امروز (سه‌شنبه) ۲۹ آبان‌ماه توسط مدیرکل غرب اروپا به وزارت امور خارجه احضار شد و مراتب اعتراض شدید ایران نسبت به این اقدام غیرقانونی و ناموجه اتحادیه اروپایی به وی ابلاغ شد.

مدیرکل غرب اروپای وزارت امور خارجه در احضار سفیر مجارستان با محکوم کردن شدید اقدام اتحادیه اروپا در تحریم تعدادی از اشخاص و شرکت‌های ایرانی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، آن را مغایر با حقوق بین‌الملل و مخل اصل آزادی دریانوردی و تجارت دریایی خواند.

همکاری‌های دفاعی ایران علیه طرف ثالث نبست

مجید نیلی با رد ادعای ارسال موشک بالستیک از سوی ایران به روسیه که نادرستی آن پیشتر از سوی مقام‌های ارشد اوکراین از جمله رئیس‌جمهور اوکراین نیز اذعان شده است، تصریح کرد: همکاری های مشروع و قانونی ایران با دیگر کشورها در حوزه‌های دفاعی و امنیتی علیه هیچ طرف ثالثی نیست و مداخله غیرقانونی برخی کشورهای اروپایی در همکاری‌های دفاعی ایران با سایر کشورها به هیچ عنوان قابل قبول نیست.

مدیرکل غرب اروپا همچنین با ابراز تأسف از سیاست‌های تقابلی و غیرقابل توجیه برخی طرف‌های اروپایی خاطرنشان کرد که جمهوری اسلامی ایران این رفتارهای غیرمنطقی و مغایر با موازین بین‌المللی را بی‌پاسخ نمی‌گذارد.

وی همچنین تصریح کرد که مسئولیت تبعات و عواقب ناشی از این رویکرد بر عهده بانیان و واضعان این اقدامات قهرآمیز یکجانبه خواهد بود.

سفیر مجارستان هم گفت که مراتب را در اسرع وقت به بروکسل منعکس خواهد کرد

اتحادیه اروپا روز گذشته کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را به این بهانه در فهرست تحریم قرار داد. در فهرست جدید اتحادیه اروپا محمدرضا مدرس خیابانی مدیرعامل شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی نیز تحریم شد. اتحادیه اروپا همچنین سه شرکت کشتیرانی روسیه به نام‌های ام‌جی فلات، وی‌تی‌اس بروکر و آراپاکس را در رابطه با جنگ اوکراین به فهرست تحریم افزود.

انگلیس نیز اقدام مشابهی در همین راستا صورت داد. دولت انگلیس دیروز دوشنبه از تحریم شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران و همچنین شرکت کشتیرانی ایران خبر داد و یک کشتی روسیه‌ای به نام «پورت اولیا» نیز در فهرست تحریم این کشور قرار گرفت.

اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز این اقدام انگلیس و اتحادیه اروپا را شدیداً محکوم کرد.