آزیتا حکمتدوست متخصص تغذیه گفت: با شروع فصل سرما ویروسهای سرماخوردگی و آنفولانزا شیوع پیدا میکند. و وقتی افراد در محیطهای بسته تجمع میکنند و شیوع این بیماریها بیشتر میشود. تغذیه باید طوری باشد که سیستم ایمنی بدن تقویت شود و کمتر در معرض بیماری قرار بگیریم.
وی ادامه داد: برای داشتن یک سیستم ایمنی سالم افراد باید از ویتامین A ،C، روی و سلنیم (selenium) بیشتر استفاده کنند. در بین این مواد غذایی ما مرکبات را داریم که دارای ویتامین C است یا سبزیهای برگ زرد و نارنجی و قرمز مانند کدوحلوایی را داریم که منبع خوبی از بتا کاراتن هستند که در بدن تبدیل به ویتامین A شوند. در کنار این مواد غذایی انواع خشکبار و آجیلها استفاده شود که منابع خوبی از سلنیم و روی هستند.
متخصص PHD تغذیه افزود: به طور کلی در تمام فصول سال برای داشتن یک بدن قوی و سالم بهتر است یک رژیم غذایی متنوع و متعادل داشته باشیم. افراد از تمام مواد غذایی اعم از غلات شش تا ده واحد که بهتر از سبوس دار باشد (برنج قهوهای، نان سبوسدار و کینوا)، سبزیجات متنوع بین پنج تا هشت واحد، لبنیات دو تا سه واحد در روز، و از منابع پروتئینی (حبوبات، مرغ، تخم مرغ، انواع گوشتها) روزی دو تا سه واحد و روغنهای مفید را استفاده کنند.
روزانه چقدر میوه بخوریم؟
حکمتدوست بیان کرد: توصیه میشود روزانه سه واحد میوه (یک دانه سیب، یکدانه پرتغال و دو عدد نارنگی) استفاده شود.
وی افزود: بهتر است ۴ واحد سبزی مصرف شود، که هر واحد اگر خام مصرف میشود ۲۰۰ گرم مناسب است. توصیه میشود تا جایی که امکان دارد نصف این سبزیها خام و نصف دیگر آن پخته باشد. همچنین از انواع سبزیها استفاده شود. سبزیهایی که زرد و نارنجی قرمز هستند منبع خوبی از بتاکارتونها (ویتامینA) هستند و سبزیجاتی که سبز رنگ هستند منبع خوبی از اسید فولیک هستند که بدن ما تمام این ویتامینها را احتیاج دارد.
میوه خرمالو و کیوی بدون پوست مصرف شود
متخصص PHD تغذیه اذعان داشت: میوههایی نظیر خرمالو، کیوی، باید پوست آنها را بکنیم و بعد استفاده کنیم زیرا بدن ما آنزیم لازم برای هضم پوست آن میوه را نداریم و ممکن است در روده جمع شود و باعث انسداد روده شود. خصوصاً افرادی که سالمند هستند. توصیه میشود پوست آنها مصرف نشود.
میوه بهصورت پخته یا خام
حکمتدوست اظهار کرد: میوهها بهتر است خام مصرف شوند زیرا ویتامین C بیشتری دارند، مگر اینکه کسی مشکلات گوارشی داشته باشد و نتواند میوه خام را هضم کند.
اگر هم میوهای قرار بود به صورت پخته مصرف شود توصیه این است شکر به آن ترکیب افزوده نشود.
میوه باید مناسب فصل باشد
وی در پایان خاطر نشان کرد: طبیعت به طوری خلق شده است که میوه مناسب خود آن فصل برای استفاده وجود دارد، افراد میوه مناسب فصل مورد نظر را مصرف کنند. اگر میوه فصل دیگری را نگه داریم و یا به صورت گلخانهای در فصل دیگری به عملبیاوریم نه تنها برای بدن ضرر دارد بلکه به محیط زیست نیز آسیب وارد میکند. تمام منابع توصیه میکنند میوه هر فصل را در همان فصل استفاده کنید.