شناسهٔ خبر: 69823610 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: جمله | لینک خبر

مدیر آموزش و پرورش تبادکان خبر داد:

آموزش و پرورش تبادکان پیشرو در توسعه متوازن آموزشی

مدیرآموزش و پرورش تبادکان گفت: در توسعه متوازن و عدالت آموزشی در کشور پیشرو هستیم. ۶۱/۲ درصد دانش‌آموزان مقطع متوسطه اول وارد هنرستان‌ها می‌شوند. ۴ مجتمع هنرستانی جدید در حال احداث و بهره‌برداری هستند و سه هنرستان جوار صنعت نیز در آموزش و پرورش تبادکان فعالیت می‌کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش جمله محمد حسین عبداللهی در نشست خبری ارائه دستاوردهای آموزش و پرورش تبادکان گفت: ما افتخار می‌کنیم که مقام معظم رهبری در سال ۶۷ فرمودند، تبادکان هم گسترده است و هم محروم. آموزش و پرورش تبادکان با وسعت زیاد در حاشیه شمالی مشهد مقدس با شهرستان‌ها و مناطق کلات، درگز، چناران، گلبهار، رضویه و نواحی ۵، ۱، ۴ و ۷ همجوار است.
وی افزود: آموزش و پرورش تبادکان از لحاط جمعیت، بزرگترین آموزش و پرورش کشور است که ۱۶۵ هزار دانش‌آموز را در خود جا داده است. تعداد دانش‌آموزان ما از استان‌های، ایلام، سمنان، کهکیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و خراسان شمالی بیشتر است.
مدیر‌ آموزش و پرورش تبادکان اظهار کرد: از سال ۴۲ آموزش و پرورش منطقه تبادکان تشکیل شده‌است و از سال گذشته از منطقه به معاونت اداره کل ارتقاء پیدا کرد. ما با سه نوع مهاجرت، خارج از استان، خارج از کشور و مهاجرت از مرکز شهر به حاشیه مواجه هستیم. ۲۱ هزار دانش آموز جدید در سه سال اخیر داشتیم و امسال ۱۰ هزار دانش‌آموز جدید وارد محدوده تحت پوشش شده‌اند.
عبداللهی عنوان کرد: در کنکور سراسری، دانش‌آموزان تبادکان با روستاهای پراکنده در منطقه یک کشور، قرار می‌گیرند. پیگیری جهت اختصاص سهمیه منطقه سه، در سازمان سنجش کشور انجام گرفته است که امیدواریم اخذ مصوبه صورت گیرد. در سال ۱۴۰۱ با ۳۲ پروژه متوقف بدون اعتبار مواجه بودیم. مدارس سه نوبته و چهار نوبته و ۳۸ مدرسه کانکسی داشتیم. همچنین در تبادکان ثبت نام شناور در طول سال داریم. موضوعات بررسی کردیم و طرح و نقشه ریختیم.
وی بیان کرد: پیش‌بینی و تامین اعتبار ۸۹۰ کلاس درس چدید از محل مولد سازی، گازرسانی به ۲۳ آموزشگاه روستایی، نبدیل سیستم گرمایشی از بخاری به شوفاژ در ۳۱ اموزشگاه، حذف ۳۶ کلاس کانکسی، کاهش مدارس روستایی دارای یک چشمه سرویس بهداشتی از ۷۳ به ۲۲، بازسازی و بهسازی ۳۰۹ اموزشگاه از جمله فعالیت‌های عمرانی برای بهبود بوده است.
عبداللهی با اشاره به اینکه بیشترین دانش‌آموز اتباع را داریم، گفت: اولین نمایندگی مجمع خیرین مدرسه ساز را ایجاد کردیم و با اعتبارات دولتی ۳۴۶ کلاس درس، افتتاح شد و ۴ مدرسه در حال ساخت هستیم. سرانه فضای آموزشی تبادکان ۱/۸ بود، سرانه فضای آموزشی استان ۴/۳ و میزان استاندارد، ۸ متر مربع است. با مشارکت خیرین و اعتبارات دولتی توانستیم سرانه فضای آموزشی را به ۳ متر مربع ارتقاء دهیم. ۸۰ درصد افتتاحیه‌های سه شنبه‌های افتتاح در تبادکان برگزار شده است.
مدیریت آموزش و پرورش تبادکان ادامه داد: سرانه فضای ورزشی ما با ۴ سانتی متر بدتر از فضای آموزشی بود که با احداث ۱۳ چمن مصنوعی، ۳ سالن ورزشی و اولین استخر آب گرم سرپوشیده، سرانه فضای ورزشی ۶ برابر شده است. قابل ذکر است در سال ۱۴۰۱ تعداد هزار و ۷۰۰ کلاس بدون معلم بود که با اعزام و اقدامات انجام شده، اکنون کلاس بدون معلم نداریم.
وی با اشاره به دو طرح ” طرح کیفیت بخشی و ارتقاء آموزشی” و طرح فرهنگی ” ایران قوی” در آموزش و پرورش تبادکان و بکارگیری ۸۵ گروه جهادی اظهار کرد: متاسفانه شاهد هستیم در مناطق پیک جمعیت، در مقطع متوسطه دوم ۲۴ درصد ترک تحصیل دارند که توسط خیرین دانش‌آموزان مهارت آموزی می‌بینند. البته ۶۰ درصد بازماندگان از تحصیل را جذب کرده‌ایم. پوشش تحصیلی در مدارس ابتدایی ۱۰۰ درصد است اما در متوسطه اول و دوم ترک نحصیل صورت می‌گیرد.
معاون مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با بیان اینکه ۲۷ هزار دانش آموز اتباع در آموزش و پرورش تبادکان مشغول تحصیل هستند که بیشترین در مشهد است، تصریح کرد: سال گذشته از محل اعتبارات بین المللی، ۴۰ میلیارد تومان برای ساخت و ۳۰ میلیارد تومان اعتبارات تجهیزات و تعمیرات جذب کردیم. با مشارکت خیرین ۵۴۶ تفاهم‌نامه به میزان ۶۳۰ میلیارد تومان منعقد شده است. همچنین احداث و پیش‌بینی ساخت ۵۷ واحد تجاری بر اساس مصوبه شورای شهر داشتیم که ۲۱ واحد تجاری به بهره‌برداری رسیده است.