شفقنا- عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه در خصوص به روز رسانی تجهیزات و ماشین آلات معادن، گفت: ضروری است درآمدهای معادن به جای یارانه خرید تضمینی گندم، به حوزه معدن برای بهروزرسانی و تجهیز ماشینآلات اختصاص یابد.
آقای مصطفی پوردهقان در گفت و گو با خبرنگار شفقنا در رابطه با مصوبات کمیسیون تلفیق در حوزه معادن، بیان کرد: آنچه که ما در نگارش بودجه نویسی انتظار داشتیم، رعایت نشده است و همچنان بودجه نویسی سنتی را شاهد هستیم؛ بودجه حوزه نفت و گاز و یارانه ها هم تغییری نکرده است؛ لذا تنها قشری که باید کسری های بودجه دولت را جبران کند، «مردم» هستند؛ بنابراین کسری بودجه بار سنگینی بر دوش مردم خواهد گذاشت و اصلاحات مورد انتظار در این زمینه انجام نشده است.
وی افزود: البته لایحه بودجه 1403 نکات مثبتی هم دارد که به موقع تحویل مجلس داده شد؛ عددهای فرا بودجه ای مثل یارانه ها در بودجه دیده شده است؛ همچنین استقراض از صندوق توسعه با اذن رهبر انقلاب را مشخص کرده اند. اما دولت در برگه آخر لایحه بودجه اعلام کرده است بودجه 1403« 1800 همت» کسری بودجه عملیاتی دارد. بر اساس پیشنهاد دولت، «نرخ تسعیر ارز ۲۷ هزار تومانی برای کالاهای اساسی مردم به 38 هزار تومان خواهد رسید»؛ بنابراین در آستانه سال جدید، قیمتها تا ۳۵ درصد افزایش خواهد یافت که این خود به مثابه تزریق تورم به جامعه است.
آقای پوردهقان نماینده مردم اردکان در مجلس در خصوص واردات خودرو، اظهار داشت: یکی از بخشهای مثبت لایحه بودجه، پیشنهاد ۲ میلیارد یورویی برای واردات خودرو است؛ اما این سؤال مطرح است که آیا این برنامه به درستی اجرا خواهد شد یا خیر؟ لذا برای واردات خودرو باید در حوزه سازمان توسعه تجارت، گمرک و وزارت صمت و تمامی بازیگران حوزه خودرو تعیین تکلیف لازم انجام شود.
وی افزود: تعرفه واردات خودروهای هیبریدی و الکتریکی که در بودجه و قانون دائمی وجود داشت که امسال به پیشنهاد کمیسیون صنایع نرخ صفر را پیشنهاد دادیم؛ درحالی که دولت برای خودروهای هیبریدی نرخ 30 و برای خودروهای الکتریکی نرخ 15 درصدی پیشنهاد داده بود.
آقای پوردهقان خاطرنشان کرد: برای حق انتفاعی که دولت می خواهد از معادن بگیرد، رقم 55 هزار میلیارد تومان را پیش بینی کرده و ما دولت را مکلف کردیم از محل آن، برای خرید تضمینی گندم و یا یارانه نان هزینه نکند بلکه از این درآمد، برای حوزه معادن و تجهیز ماشین آلات و تزریق به حوزه معان هزینه کند. بنابراین ضروری است که درآمدهای معادن به جای یارانه خرید تضمینی گندم، به حوزه معدن برای بهروزرسانی و تجهیز ماشینآلات اختصاص یابد.