به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، پس از زلزله سال 1382، سطوح پروازی فرودگاه شهدای بم آسیب جدی دیده و شاهد از بین رفتن مقاومت باند و ترکهای طولی و عرضی زیادی در سطوح پروازی این فرودگاه بودیم و با توجه به ضرورت بهسازی سطوح پروازی این فرودگاه، شهریورماه سال 1402 بود که مناقصه این پروژه برگزار و با مشخص شدن برنده و تجهیز کارگاه، مقرر شد در فاز اول 1200 متر و در فاز دوم 1200 متر دیگر آسفالت انجام شود.
هشتم تیرماه امسال بود که در ادامه روند بهسازی سطوح پروازی فرودگاه شهدای بم، مجوز انسداد سطوح پروازی فرودگاه شهدای بم طی هماهنگیهای به عمل آمده با مسئولان استان کرمان، سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران و فرمانداری شهرستان بم صادر و سطوح پروازی این فرودگاه به مدت چهار ماه بسته و مقرر شد تا هشتم آبان ماه کار بهسازی سطوح پروازی این فرودگاه به اتمام برسد.
علی جزینیزاده، مدیرکل فرودگاههای استان کرمان، وجود ترکهای طولی، عرضی و شنزدگی شدید عوامل پروازی فرودگاه شهدای بم را علت بهسازی اساسی این باند اعلام کرد و اظهار داشت: بنابر ضرورت حفظ ایمنی پروازها و نشست و برخاست بهتر هواپیماها در این فرودگاه، بهسازی کلی سطوح پروازی از محل اعتبارات شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران از مدتی پیش آغاز شده است.
مدیرکل فرودگاههای استان کرمان از انجام پرواز حین عملیات بهسازی در ماههای گذشته خبر داد و گفت: باند فرودگاه شهدای بم برای حفظ و ارتقای ایمنی پروازها و رفاه حال هم استانیها در بازه چهار ماهه تحویل پیمانکار شده است و فرودگاه بم پس از آن با چهره و فعالیتی جدید و ایمنتر از پیش در خدمت شهروندان خواهد بود.
کندی پیشرفت و توقف این پروژه که نارضایتی مردم شرق استان کرمان را به دنبال داشت باعث شد که 20 آبانماه بهنام جعفریزاده، دادستان بم به این موضوع ورود کرده و پیگیری روند پروژه بهسازی باند فرودگاه بم شود؛ وی با اشاره به اهمیت اجرای هر چه سریعتر پروژه باند فرودگاه بم، گفت: چرا باید فرودگاهی که اقتصاد منطقه را پویا میکند، معطل بماند؟
وی با بیان اینکه قرارداد در دو مرحله تمدید شده و هنوز عملیات پروژه به اتمام نرسیده است، افزود: پیمانکار طبق تعهدات خود باید عمل کند و توقف پروژه به علت کمبود سوخت و مشکلاتی در اجرا در هیچ قانونی قابل پذیرش نیست.
با وجود وعده اتمام این پروژه پس از چهار ماه متاسفانه این پروژه تاکنون تنها 47 درصد پیشرفت داشته و مسئولان مشکل اصلی عدم پیشرفت و اتمام پروژه بهسازی سطوح پروازی فرودگاه شهدای بم را تامین سوخت دانسته و عنوان کردند که اگر به مدت 20 روز سوخت مورد نیاز شرکت پیمانکار تامین شود، مرحله اول پروژه کامل شده و به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش تسنیم، حجتالاسلام حمیدی، رئیس کل دادگستری کرمان با پیگیری چرایی متوقف شدن عملیات بهسازی باند پروازی فرودگاه بم، بر تسریع در بهسازی باند این فرودگاه تاکید و اظهار داشت: در صورت موافقت شرکت نفت، سوخت مورد نیاز احداث باند فرودگاه بم در اختیار این شرکت پیمانکار قرار داده خواهد شد.
وی، افزود: شهرستان بم دارای ظرفیتهای متعددی از جمله قطب خودروسازی در جنوب و شرق کشور، منطقه ویژه اقتصادی و صادرات خرما است و از این رو لازم است که مسئولین متولی روند بهسازی باند فرودگاه این شهرستان را تسریع بخشیده و در این راستا همکاریهای لازم را داشته باشند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان، بیان کرد: مشکل اصلی که مسئولین فرودگاه و شرکت پیمانکار مطرح کردند، تامین سوخت موردنیاز شرکت پیمانکار برای تکمیل مرحله اول باند فرودگاه است و مقرر شد بنا به درخواست پیمانکار و پس از موافقت شرکت نفت و مطابق با چارچوب های تعیین شده وزارت نفت در این راستا اقدام شود.
علی جزینیزاده، مدیرکل فرودگاه های استان کرمان نیز با بیان اینکه 47 درصد پروژه باند فرودگاه بم پیشرفت داشته و تاکنون 36 هزار و 700 تن آسفالت انجام شده است، گفت: مشکل اصلی این پروژه، تامین سوخت است و اگر به مدت 20 روز سوخت مورد نیاز شرکت پیمانکار تامین شود، مرحله اول پروژه کامل شده و به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش تسنیم، شرق استان کرمان، شامل پنج شهرستان بم، نرماشیر، فهرج، ریگان و گنبکی است که به واسطه محصولات کشاورزی نظیر خرما، مرکبات و ظرفیتهای معدنی، صنعتی و گردشگری از مناطق مهم استان است و به دلیل وجود منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم، قطب مهم خودروسازی کشور محسوب میشود.
انتهای پیام/511/
∎