در ابتدای این نشست، محمد کاظمتبار درباره اهداف و تغییرات در نظر گرفته شده برای این دوره از جشنواره اظهار داشت: «تصمیم داشتیم تغییراتی در جشنواره ایجاد کنیم و به واسطه حمایتهایی که از سوی اشخاص مختلف صورت گرفت، طرح نوزدهمین جشنواره تئاتر بینالمللی مقاومت را آغاز کردیم.» وی افزود: «این جشنواره چهار بخش اصلی دارد: بخش «صحنهای»، «علمی پژوهشی»، «سردار آسمانی» و «مسابقه نمایشنامهنویسی.»
کاظمتبار در ادامه با اشاره به بخش صحنهای جشنواره بیان کرد: «در این دوره جشنواره از متمرکز بودن در تعداد روزهای برگزاری خارج شدیم و آن را به یک رویداد طولانیمدت تبدیل کردیم. جشنواره از روز گذشته آغاز شده و تا 8 دی ادامه خواهد داشت.»
وی همچنین گفت: «در بخش صحنهای جشنواره 19 اثر در بخش «مقاومت» و 9 اثر در بخش «مهمان» به نمایش درخواهند آمد. در این میان، توجه ویژهای به حمایت از گروههای شهرستانی داشتیم و به همین دلیل 8 اثر از گروههای شهرستانی در این بخش حضور دارند.»
بخش نمایشنامه نویسی
دبیر جشنواره در ادامه به بخش نمایشنامهنویسی اشاره کرد و گفت: «در این بخش 319 طرح و ایده به دست ما رسید که همچنان با محورهای موضوعی خاص خود پیش رفتیم. امسال بخش نمایشنامهنویسی از یک بخش آزاد به دو بخش تخصصی «اقتباس» و «پرتره و کودک و نوجوان» ارتقا پیدا کرده است.»
کاظمتبار با اشاره به کمبود آثار در بخش کودک و نوجوان تصریح کرد: «متاسفانه آثار کافی در این بخش به دست ما نرسید، به همین دلیل این بخش به صورت محدود برگزار خواهد شد، اما زمینهسازیهای لازم برای دورههای آینده انجام خواهد شد.»
بخش سردار آسمانی
وی در ادامه به بخش «سردار آسمانی» اشاره کرد و گفت: «در بخش تئاتر خیابانی جشنواره که با عنوان «سردار آسمانی» برگزار میشود، نگاه ویژهای به رشادتهای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی داریم. این بخش به ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت و همچنین ارج نهادن به شخصیتهای برجسته دفاع مقدس اختصاص دارد.»
بخش سمینار علمی و پژوهشی
کاظمتبار سپس به بخش سمینار علمی و پژوهشی اشاره کرد و گفت: «در این بخش 40 اثر به دست ما رسید که از میان آنها 16 اثر برای ارائه انتخاب شدند. همچنین برای این بخش 10 موضوع در نظر گرفتهایم که به مرور زمان مسائل روز تئاتر را مورد بررسی قرار خواهند داد.»
وی افزود: «برای بخش تئاتر خیابانی دو بخش «مسابقه تئاتر خیابانی» و «کارگاههای تئاتر خیابانی» در نظر گرفته شده است.»
نقد و بررسی جشنواره و آینده آن
دبیر جشنواره در پایان گفت: «یک اتفاق مهم که در این دوره دنبال کردیم، توجه به مسائل و چالشهایی بود که در ادوار قبلی جشنواره مطرح شده بودند. ما آمادهایم تا به تمام انتقادها پاسخ دهیم و امیدواریم جشنواره را به دوران اوج خود برسانیم.» وی در ادامه به طولانی بودن زمان برگزاری جشنواره اشاره کرد و گفت: «یکی از نکات مثبت این دوره، مدت زمان بیشتر برگزاری است که به ما این امکان را میدهد تا 28 نمایش در طول جشنواره به اجرا درآید.»
بودجه و همکاری نهادهای مختلف
در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره بودجه جشنواره، کاظمتبار گفت: «در این دوره از جشنواره نهادهای مختلفی از جمله حوزه هنری، مرکز هنرهای نمایشی، شهرداری تهران و… با ما همکاری دارند. بودجه فعلی جشنواره 5 میلیارد تومان است، اما با توجه به برآورد هزینهها، انتظار میرود این رقم بیشتر شود.»
نشست رسانهای نوزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت در حالی به پایان رسید که به نظر میرسد این دوره با تغییرات اساسی در ساختار و برنامهریزیهای خود در تلاش است تا یک گام مهم در عرصه تئاتر مقاومت و هنرهای نمایشی کشور بردارد.