شناسهٔ خبر: 69819243 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

مدالی که بر سینه این دیپلمات ها نشست

از مهم‌ترین نشانه‌های پیوند عمیق دیپلماسی و میدان در جمهوری‌اسلامی که در ۴ دهه گذشته شاهد نمودهای مختلف آن بوده‌ایم،تعداد قابل توجه دیپلمات‌هایی است که به درجه رفیع شهادت نائل آمده‌ یا مفتخر به مدال جانبازی شده‌اند و مجتبی امانی از جمله آنهاست.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، در بیست‌وهفتمین روز شهریورماه گذشته بود که خبر عملیات تروریستی انفجار پیجرها ازسوی رژیم‌صهیونیستی بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های بین‌المللی داشت؛ اقدام ضدانسانی که با مجروحیت مجتبی امانی، سفیر ایران در لبنان از ناحیه چشم و دست همراه بود. امانی به دنبال این عملیات تروریستی به خیل جانبازانی پیوست که طی دهه‌های گذشته در دستگاه سیاست خارجی کشور فعالیت کرده‌اند و در میدان دیپلماسی به درجه رفیع جانبازی نائل آمده‌اند.

براین اساس هم بود که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبرمعظم‌انقلاب، روز یکشنبه گذشته در حاشیه ملاقات‌های روزانه‌شان، با مجتبی امانی، سفیر جانباز ایران در لبنان، دیدار و جویای احوال و آخرین وضعیت جسمانی ایشان شدند. این درحالی است که حضور دیپلمات‌های جمهوری‌اسلامی در میانه میدان، رویکردی است که طی دهه‌های گذشته با تقدیم شهدا و جانبازان بسیاری همراه بوده‌است که در ادامه به معرفی تعدادی از آنها می‌پردازیم.

دیپلمات شهید دولت سیزدهم

دیپلمات: حسین امیرعبداللهیان

سمت: وزیر امور خارجه دولت سیزدهم

سابقه جانبازی: جانباز شیمیایی از دوران دفاع مقدس

شهادت: 30 اردیبهشت‌ماه 1403، شهادت به همراه جمعی از مقام‌های دولتی از جمله شهید رئیسی، رئیس دولت سیزدهم

محل و نحوه شهادت: حادثه هوایی در مسیر بازگشت از افتتاح سد قیزقلعه‌سی در مناطق مرزی ایران و جمهوری‌آذربایجان

سوابق: سفیر ایران در بحرین، مدیرکل خلیج‌فارس و خاورمیانه وزارت امور خارجه، معاون عربی و آفریقای وزارت امورخارجه، دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیرکل امور بین‌الملل مجلس

نکته ویژه: تا پیش از شهادت حسین امیرعبداللهیان، کمتر کسی از اینکه او جزو جانبازان شیمیایی دوران دفاع‌مقدس است، خبر داشت.

سفیر جانباز ایران در لبنان

دیپلمات: مجتبی امانی

سمت: سفیر جمهوری‌اسلامی ایران در لبنان

سابقه جانبازی: نائل آمدن به درجه رفیع جانبازی در عملیات تروریستی موسوم به «پیجری» رژیم‌صهیونیستی در بیروت

زمان: 27 شهریورماه 1403

سوابق: کرشناس اداره اول خاورمیانه و شمال آفریقا، معاون نمایندگی ایران در قاهره، رئیس پیشین دفتر حفاظت منافع ایران در قاهره، کارشناس ارشد مطالعات مصر در دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی

نکته ویژه: امانی در جریان عملیات پیجری از ناحیه چشم راست و انگشتان دست مجروح شد و به‌زودی به محل ماموریت خود در لبنان بازمی‌گردد

دیپلمات پر سابقه

دیپلمات: حسین جابری‌انصاری

سمت کنونی: مدیرعامل خبرگزاری جمهوری‌اسلامی

سابقه جانبازی: جانباز دوران دفاع مقدس

سوابق: مدیرکل خاورمیانه عربی و شمال آفریقا، سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امورخارجه، معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزیر امورخارجه، سفیر پیشین ایران در لیبی

نکته ویژه: جابری‌انصاری از دیپلمات‌های پرسابقه وزارت امورخارجه است که در دولت چهاردهم، سکاندار خبرگزاری دولتی ایرنا شده‌است.

شهید منا

دیپلمات: غضنفر رکن‌آبادی

سمت: سفیر ایران در لبنان

شهادت: 2 مهر 1394 در جریان فاجعه منا

محل و نحوه شهادت: در جریان مناسک حج سال 1394 شهید رکن‌آبادی که در آن زمان سفیر ایران در لبنان بود، به شهادت رسید.

سوابق: دبیر اول سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیروت، رئیس اداره خاورمیانه، عربی و شمال آفریقا، کاردار سفارت ایران در دمشق

نکته ویژه: شهید رکن‌آبادی در چند نوبت، از جمله در جریان بمب‌گذاری مقابل سفارت ایران در بیروت در 28 آبان‌ماه 1392، هدف سوءقصد تروریستی قرار گرفته بود.

دومین سفیر شهید مقاومت

دیپلمات: حسن ایرلو

سمت: سفیر ایران در یمن

سابقه جانبازی: جانباز شیمیایی دوران دفاع‌مقدس

شهادت: 30 آذرماه 1400

محل و نحوه شهادت: شهید ایرلو، که جانباز شیمیایی دفاع‌مقدس بود، در محل ماموریت خود در یمن به کرونا مبتلا شده بود و به‌دلیل «همکاری دیرهنگام برخی کشورها» برای انتقال او به کشور، به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

سوابق: هماهنگ‌کنندهٔ کمک‌های انسان‌دوستانهٔ ایران به یمن، معاون دستیار ویژهٔ وزیر خارجه در امور یمن، عضو ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران

نکته ویژه: شهید ایرلو در 6 آبان 1399 به عنوان نخستین سفیر رسمی ایران در یمن معرفی شده بود.

شهادت در محل ماموریت

دیپلمات: حمیدرضا محمدیان

سمت: دیپلمات کنسولگری ایران در برلین

سابقه جانبازی: جانباز شیمیایی دوران دفاع مقدس

شهادت: یک دی‌ماه 1396

محل و نحوه شهادت: شهید محمدیان پس از ماه‌ها تحمل درد، در محل ماموریت دیپلماتیک خود در شهر برلین آلمان، به یاران شهیدش پیوست.

نکته ویژه: پیکر شهید محمدیان پس از انتقال به ایران در محل ساختمان وزارت امورخارجه با حضور جمع زیادی از مسئولان و مردم، تشییع شد.

شهید مزارشریف

دیپلمات: ناصر ریگی

سمت: سرکنسول ایران در مزارشریف افغانستان

شهادت: 17 مردادماه 1377

محل و نحوه شهادت: شهید ریگی به همراه 8 نفر دیگر از همکارانش در محل ساختمان کنسولگری ایران در مزارشریف ازسوی تروریست‌ها به شهادت رسید.

نکته ویژه: شهید ریگی با وجود شرایط خطرناک شهر مزارشریف در هنگام ورود نیروهای طالبان به این شهر، از ترک کنسولگری ایران امتناع می‌کند و تا آخرین لحظه در محل ماموریت خود می‌ماند.

شهادت در ماه‌های پایانی ماموریت

دیپلمات: ابوالقاسم اسدی

سمت: معاون کنسولی و اقتصادی سفارت ایران در یمن

شهادت: دی‌ماه 1392

محل و نحوه شهادت: شهید اسدی در جریان یک حمله تروریستی در صنعا، پایتخت یمن، مورد اصابت چندین گلوله قرار گرفت و به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

نکته ویژه: تروریست‌ها در ابتدا قصد ربایش شهید اسدی را داشته‌اند که پس از مقاومت این شهید، با شلیک 4 گلوله او را به شهادت می‌رسانند. نکته قابل توجه اینکه شهید اسدی ماه‌های پایانی ماموریتش در یمن را پشت‌سر می‌گذاشت.

منبع: همشهری آنلاین

انتهای پیام/

برچسب‌ها: