شناسهٔ خبر: 69817002 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

وزیر کار : اقتصاد ایران جراحی نمی‌خواهد؛ نیازمند فیزیوتراپی است

وزیر کار گفت: یک دسته از کشورها که دولت زا به عنوان ناجی اقتصاد می دانند و معتقدند که با برنامه ریزی دولتی مسائل را حل کند اما سوئدی ها نه به دنبال فاشیست رفتند و در این سبک بپدند که دولت مسائل را حل می کند و در رکود خلق مزیت کردند و هنوز سر آن سفره نشسته اند.

صاحب‌خبر -
به گفته وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی اقتصاد ایران جراحی نمی‌خواهد بلکه نیازمند فیزیوتراپی و  تغییر سبک رفتاری است.
 
به گزارش فارس ، احمد میدری امروز در بیست و یکمین نشست دوره دهم هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، گفت: ما بسیاری وقت‌ها اسیر استعاره‌هایی هستیم که می‌سازیم یعنی ذهنیتی ایجاد می‌کنیم و بعد در آن ذهنیت همیشه تلاش می‌کنیم و درآن فکر می‌کنیم.  یک استعاره غلط این است که اقتصاد ایران جراحی می‌خواهد، این در حالی است که بنظرم اقتصاد ایران جراحی نمی‌خواهد بلکه نیازمند فیزیوتراپی است و نیازمند تغییر سبک رفتاری است. در استعاره جراحی بیماری وجود دارد که ناترازی آب، انرژی، بانک و بودجه دارد و حراج ماهر باید جراحی کند، سال‌هاست که دنبال جراح می‌کردیم و آن را پیدا نمی‌کنیم.
 
میدری بیان داشت: در عرصه تغییر و تحول نمی شود هر کسی کار خودش را انجام دهد و نتیجه مطلوب به دست آورد. آن چیزی که من اصرار دارم که نوع بازی مان را باید عوض کنیم و شاید بتوانیم در اول کار دولت قدمی برداریم. در شرایط سخت آدم ها سه طور رفتار متفاوت دارند. یک رفتار این است که خیال پرداز می شوند و هر چه مشکلات بیشتر شود راه حل های رویایی بیشتر می شود. یک زمان حجم مصیبت آنقدر زیاد است که آدم ها زمین گیر می شوند و می گویند هیچ کاری نمی توانیم انجام دهیم.
 
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی بیان داشت: یک طیف هم واقع بینانه نگاه می کنند که فکر میکنم رفتار صاحبان کسب و کار هم همین است. این تغییر نگاه سرنوشت جوامع را تعیین می کند. در سال ۱۹۲۹ وقتی رکود بزرگ در دنیا صورت گرفت جوامع  ۳ راه مختلف را انتخاب کردند المانی ها که خسته از تورم سخت بودند و شوک بزرگی ایجاد شده بود به دنبال هیتلر رفتند و یک مرتبه کسی رویا پردازی کرد و در ابتدا رویا را محقق کرد و بعد همه جای دنیا را اسیر خود کرد در واقع پوپولیسم را ایجاد کرد و مردم را بسیج کرد و دنیا را اسیر کرد.
 
وی گفت: یک دسته از کشورها که دولت زا به عنوان ناجی اقتصاد می دانند و معتقدند که  با برنامه ریزی دولتی مسائل را حل کند اما سوئدی ها نه به دنبال فاشیست رفتند و در این سبک بپدند که دولت مسائل را حل می کند  و در رکود خلق مزیت کردند و هنوز سر آن سفره نشسته اند.
 
میدری گفت: در ایران در همان سال ۱۹۲۹ که همان سال ۱۳۰۸ ما است تمام اقتصاد ایران دولتی شد و ما در چاهی افتادیم که هنوز نمی توانیم از آن نجات یابیم. از تمام مسائلی که شما شاکی هستید از همان سال آغاز شد و بعد در ادامه شرکت بازرگانی و همه چیز دولتی شد، امروز دوباره ما با حجم عظیمی از مشکلات مواجه هستیم و سال هاست که این مسائل و مشکلات تکرار می شود لذا دردها شناخته شده است اما راه حل این نیست که انبوهی از مشکلات را داشته باشیم و بعد از دو ماه  بگوئیم آن را حل کردیم اصلا این مشکلات این طور حل نمی شود.
 
میدری بیان داشت: تا اجماع روی مسائل و مشکلات ایجاد نشود نمی‌توان آنها را حل کرد. ما باید در ابتدا مشکلات کوچک را حل کنیم. پیشنهاد مشخص ما این است که کمیته مشترک تشکیل دهیم و هر فصل یک مشکل را حل کنیم و بیشتر بلندپروازی نکنیم زیرا امکان‌پذیر هم نیست. 
 
وی افزود: بنابراین در این کمیته برای رفع مشکلات قدم برداریم و از مشکلات کوچک شروع کنیم و این کار را ادامه دهیم با به تغییرات بزرگ برسیم. وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی بیان داشت: شما در خیلی مواقع باید با کارگران به ائتلاف برسید و اصلا بحث شما دولت نیست.
 
وی در مورد واگذاری‌ها و بنگاه‌داری ها گفت: ما می‌خواهیم مدیریت را واگذار کنیم و در برخی از صنایع این کار به سرعت قابل انجام است. ما در ایران الگوی واگذاری به صورتی که یک مرتبه بفروشیم را نداریم و کسی جرات هم ندارد زیرا آن قدر مسائل حقوقی وجود دارد که یک مرتبه یک ملی پیدا می‌شود که ارزش دارایی آن یا دو مرتبه می‌شود و یا نصف می‌شود.
 
وی درباره واگذاری هتل‌ها بیان داشت: پنجاه و هشت هتل داریم و یکی - دو خط هوایی داریم و مالکیت اینها به سرعت قابل واگذاری است و می‌توان آن را مثلا برای بیست سال بهره‌برداری واگذارکرد. ضمن اینکه در خیلی جاها صرف سهام می‌کنیم و آرام آرام از مدیریت خارج می‌شویم و مدیریت را واگذار می‌کنیم.

برچسب‌ها: