شناسهٔ خبر: 69816557 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه رسالت | لینک خبر

سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد

صدور حکم پرونده فساد در فوتبال ظرف ۲ ماه/ سه سارق مسلح به اعدام‌ محکوم شدند

سخنگوی قوه قضاییه گفت: قوه قضاییه اجازه هنجارشکنی و اخلال در امنیت روانی جامعه را به احدی نمی‌دهد.

صاحب‌خبر -

اصغر جهانگیر در نشست خبری امروز ضمن تسلیت فرارسیدن ایام فاطمیه گفت: باید جنبه‌های اجتماعی و سیاسی شخصیت حضرت فاطمه (س) را مدنظر قرار دهیم.  نقش ممتازی که حضرت فاطمه(س) در دفاع از ولایت انجام دادند افتخار بزرگی برای بشریت است که نشان می دهد الگوی زن حاضر در همه صحنه‌های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی است و این نقش به زنان ما رسیده است.

وی ضمن تبریک فرارسیدن هفته بسیج گفت: تاریخ نشان داد بسیجیان در هر میدانی وارد شدند آن میدان، میدان درخشانی بوده است و همواره بسیجیان در میدان‌های مختلف برای حفظ نظام تا پای جان ایستادند. امروز بیش از هر زمان دیگری پرداختن به الگوی بسیجی احساس می شود و امروز به شدت به توسعه فرهنگ‌ بسیجی برای خدمت به مردم در عرصه های مختلف نیاز داریم.

جهانگیر همچنین، فوت دو تن از خبرنگاران، منصوره قدیری جاوید خبرنگار ایرنا و زینب علیپور خبرنگار جام‌جم را تسلیت گفت.

وی افزود: ما در زمانی هستیم که در یک جنگ ترکیبی از سوی دشمنان قرار گرفتیم و یکی از آن جنگ تمام عیار رسانه‌ای است و دشمن تلاش دارد از طریق رسانه احساس ناامنی روانی در جامعه ایجاد کند. همه وظیفه داریم هوشمندانه عمل کنیم که دشمن همانطور که در عرصه های گوناگون ناکام بوده در این عرصه هم ناکام شود تا وحدت ملی حفظ شود.

جهانگیر گفت: اخیرا دیده می‌شود برخی از جریان‌های  مرموز  در فضای رسانه سعی بر هم زدن امنیت روانی جامعه دارند. قوه قضاییه با اقتدار ایستاده و اجازه هنجارشکنی و اخلال در امنیت روانی جامعه را به احدی نمی دهد. به همه دادستان‌ها اعلام شده که اجازه ندهند فضای روانی جامعه توسط اقدامات دشمن تحت تاثیر قرار گیرد.

سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه امنیت جامعه و امنیت مردم و امنیت مالی و جانی مردم به عنوان خط قرمز حاکمیت و دستگاه قضایی است گفت:  کسانی که به هر طریقی تلاش کنند که این امنیت را به مخاطره بیاندازند با آنها برخورد قاطعانه صورت خواهد گرفت.

وی افزود: در خصوص سه سارق مسلح که در تهران مبادرت به سرقت‌های مسلحانه کرده بودند و به صورت بسیار خشن و با حبس کردن مردم در خانه‌های آنها مرتکب اعمال جنایتکارانه‌ای شده بودند، باید بگویم‌ که بلافاصله پرونده این افراد در دادسرا رسیدگی شد.  پس از صدور کیفرخواست پرونده به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران ارسال شد و پرونده طی جلسات متعدد مورد رسیدگی قرار گرفت.  در نهایت  اعتراف متهمان  نشان داد که در استان‌های تهران و مشهد به این نوع اقدامات جنایتکارانه دست زده بودند.

وی گفت:  سرانجام پس از رسیدگی به اتهامات آنها رای بدوی پرونده توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی صادر شده و هر سه متهم به اتهام محاربه به مجازات اعدام محکوم شدند.

جهانگیر در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت پرونده کلاهبرداری دو میلیاردی در صندوق قرض الحسنه جعفری در شهرستان پیشوا گفت: متهم پرونده از سال‌های دور از ۴۰ سال پیش با راه اندازی فروشگاه لوازم خانگی در پیشوا اقدام به جمع آوری اموال مردم با پرداخت سود ۳۶ درصد با همکاری برخی بانک‌ها کرده است. زمانی که متهم  نتواست یا نخواست به کارش ادامه دهد،  منجر به شکایت مالباختگان شد. ۱۸۰۰ نفر شکایتشان را  ثبت کردند.

وی افزود: پرونده‌ای در شعبه اول بازپرسی پیشوا تشکیل شد و متهم با قرار بازداشت موقت از ۳۰ آبان سال گذشته در زندان است. اتهامات متهم  پولشویی و قبول سپرده های مردم که موجب حیف و میل اموال مردم شده و اخلال در نظام اقتصادی است.

وی گفت: تاکنون ۷۴ ملک از متهم شناسایی شده و مقرر شده بانک های عامل در خصوص مستغلات  اقدام‌ کنند و  وجه آن به دادگستری واریز شود تا برای پرداخت وجوه  مردم اقدام شود.  پرونده فعلا در مرحله بازپرسی است.

وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده باشگاه مس رفسنجان (فساد در فوتبال) و چرا حکمی صادر نشده است؟ گفت: این پرونده دارای ۲۱ متهم است. ۳ نفر مطلع در پرونده مطرح بودند که تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند. ۱۲ نفر از متهمان کیفرخواست و قرار مجرمیتشان صادر شده  و برای دو نفر قرار منع تعقیب صادر شده است.‌ ۷ متهم پرونده شان در دادسرا مفتوح رسیدگی است و به محض صدور کیفرخواست یا قرار نهایی و قرار مجرمیت اطلاع رسانی می شود.

وی گفت: این پرونده با گزارش باشگاه مس رفسنجان تشکیل شد. مسئولین جدید گزارش دهنده موضوع بودند بعد از اینکه در سال‌های گذشته یعنی  در سال ۹۹ و قبل‌تر متوجه شدند در باشگاه مس رفسنجان فسادی رخ داده ورود کردند.  بعد از ورود  دستگاه قضا به پرونده، به سازمان اطلاعات سپاه ماموریت داد که آن را پیگیری کند و ابعاد جدیدی کشف شد.

وی گفت: این پرونده قریب یک ماه است که نسبت به متهمانی که کیفرخواستشان صادر به دادگاه کیفری ۲ در رفسنجان ارسال شده و اعلام کردند که ظرف یک یا دو ماه آینده رسیدگی به پرونده به پایان می‌رسد و حکم صادر می‌شود. امیدواریم شاهد این نباشیم در مجموعه ورزشی ما فسادی رخ دهد زیرا بحث نشاط در ورزش مطرح است و کمک برای شاد کردن جامعه که جوانان در آن هستند می‌طلبد همه شرایط پاکی را برای مجموعه ورزشی فراهم‌ کنیم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا مسئولین دولت قبل و جدید و نیز نمایندگان مجلس قبل و فعلی  لیست اموالشان را ارائه کردند، گفت: در آخرین پیگیری‌ها از دفتر اصل ۱۴۲ قانون اساسی، همه مسئولین دولت سیزدهم لیست دارایی شان اعلام شده  و کار جمع آوری آن به اتمام رسیده است  و بررسی و اعلام آن توسط ریاست قوه قضاییه اعلام می‌شود.

وی گفت: از آنجا که نمایندگان مربوط به اصل ۱۴۲ قانون اساسی نیست و اصل ۱۴۲ مربوط به دولتمردان است،  در مورد نمایندگان قانون عادی مجلس جداگانه در حال بررسی است و اطلاعات آن هنوز تکمیل نشده است.

وی همچنین‌ گفت: دولت جدید فرم‌هایشان را پر کردند و در مرحله انجام کار است.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه جمشید شارمهد به مرگ طبیعی درگذشت ولی بعد از اعلام آن  تنش‌های دیپلماتیک زیاد شد چرا زمان اعلام اولیه فوت او مرگ طبیعی او اعلام نشد؟ گفت: این موضوع در اطلاعیه‌ای که مرکز رسانه قوه قضاییه صادر کرد  بر مبنای جمع بندی نظراتی بود که  امر غیرواقعی دیده نمی‌شد.  مساله این بود  که به محض اینکه این تروریست فوت کرد،  جزییات فوتش از طریق مراجع قانونی و وزارت خارجه به اطلاع آلمان رسید که او به مرگ طبیعی فوت کرده است؛ لذا آلمان از مرگ طبیعی این محکوم مطلع بود.

وی افزود: اقدامات دیگر در خصوص ایران در این زمینه از سوی آلمان،  فرافکنی و غیرقابل بوده است؛ لذا بحث رسانه‌ای و فرافکنی است. زمانی که از دستگاه قضایی در خصوص او سوال شد پاسخ لازم داده شد و قوه قضاییه همیشه صادقانه  با مردم برخورد کرده است.

جهانگیر در پاسخ به سوالی  در خصوص اظهارات عباس پالیزدار، گفت: دستگاه قضایی نسبت به حفظ امنیت روانی مردم و جلوگیری از شایع پراکنی، سیاه‌نمایی و یا مسموم سازی فضای جامعه چه از طریق افراد باشد و یا دیگران برخورد لازم را خواهد کرد. به‌ویژه اینکه این موضوعات توسط اشخاصی باشد که قبلاً مجرمیت آنها ثابت شده و محکوم شده‌اند و بابت  کذب بودن اظهاراتشان به زندان رفتند. در این‌ خصوص مدعی‌العموم به وظیفه خود عمل خواهد کرد.

وی گفت: در این خصوص با توجه به شکایت شخص حقیقی، پرونده‌ای در دادسرای تهران تشکیل و ارجاع شده است.  پرونده در مرحله مقدماتی است و نتایجش به موقع اطلاع‌رسانی می‌شود.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در در خصوص بحث مبارزه با انواع قاچاق از جمله قاچاق سوخت، گفت: در بحث مبارزه با قاچاق سوخت،  سیاست دستگاه قضایی محدود به زمان خاص یا فصل خاصی نیست لذا ما در طول سال این مبارزه را به صورت همه جانبه با پیگیری دادستان‌های سراسر کشور در دستور کار داریم و دنبال می‌کنیم.

وی گفت: بیش از ۱۰۰ میلیون لیتر سوخت قاچاق در هرمزگان کشف شده است. در کرمان نیز در بحث قاچاق سوخت ۱۰ نفر در بازداشت موقت هستند.

جهانگیر در پاسخ به سوالی درباره راهکارهای کاهش آمار پرونده‌ها در دستگاه قضایی، گفت: قوه قضائیه موظف است تمامی دعاوی را رسیدگی کند که این امر نشان‌دهنده اعتماد عمومی است. از این منظر نگاه مثبتی نسبت به دستگاه قضا وجود دارد و کسی به دنبال انتقام خصوصی نیست.

وی افزود: ما نه‌تنها در این زمینه خلأ قانونی مواجه نیستیم بلکه ما در جامعه‌ای زندگی  می‌کنیم که با تورم قوانین روبرو هستیم. بیش از ۱۳ هزار قانون در ایران تصویب شده که بسیاری از این قوانین منقضی شده است، لذا می‌طلبد این تورم قانون پیگیری شود و از آن کاسته شود. خوشبختانه از سال گذشته این موضوع در مجلس شورای اسلامی فعال شده است.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: علت زیاد بودن پرونده‌ها در قوه قضاییه بخشی از آن دررابطه‌ با ناآگاهی مردم و عدم مراجعه مردم به افراد صاحب‌نظر است.  آمار ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضائی برای این است که بسیاری از پرونده‌ها از موضوعات ساده و پیش‌ پا افتاده است. سالانه صدها هزار پرونده داریم که منشأ آن نزاع‌های ساده است. ما باید یادگیریم صحبت کنیم و به‌ سرعت وارد دعوا و نزاع نشویم. فرهنگ گفت‌وگو و گذشت را باید تمرین کنیم، یادگیریم و یاد بدهیم.

برچسب‌ها: