شناسهٔ خبر: 69816539 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تقریب | لینک خبر

یمن با هدف قرار دادن ناو آمریکایی، تجاوز قریب‌الوقوع آمریکا را خنثی کرد

نیروهای مسلح یمن با هدف قرار دادن ناو هواپیمابر آمریکایی «آبراهام لینکلن»، یک عملیات بزرگ علیه این کشور را خنثی کرد.

صاحب‌خبر - به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب (تنا)، نیروهای مسلح یمن پس از هدف قرار دادن ناو هواپیمابر «آبراهام لینکلن»، از تجاوزی قریب‌الوقوع آمریکا علیه یمن پیشگیری کردند.

در یکی از بزرگترین عملیات یمن در حمایت از غزه از زمان آغاز نبرد «فتح موعود و جهاد مقدس»، نیروهای مسلح یمن روز 12 نوامبر اعلام کردند که دو عملیات مهم را در دریاهای سرخ و عرب انجام دادند.

در اولین عملیات، ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن در دریای عرب با استفاده از چندین موشک کروز و پهپاد هدف قرار گرفت. در عملیات دوم نیز دو ناوشکن آمریکایی در دریای سرخ با موفقیت، هدف موشک‌های بالستیک و هواپیماهای بدون سرنشین قرار گرفت.

این اقدامات بخشی از مرحله پنجم تشدید تنش نظامی یمن و حمایت از غزه و لبنان بود که با نسل‌کشی دشمن صهیونیستی روبرو هستند.

قابلیت‌های اطلاعاتی یمن
سید عبدالملک الحوثی، رهبر انصارالله یمن با اشاره به افزایش توان اطلاعاتی یمن و دسترسی آنها به اطلاعات اتاق‌های فرماندهی آمریکا، در سخنان اخیر خود در خصوص آخرین تحولات، بر اهمیت این عملیات دریایی در خنثی کردن یک حمله بزرگ تاکید کرد.

وی در رابطه با حمله قریب الوقوع آمریکا تصریح کرد: «این عملیات در زمانی انجام شد که آمریکا (آن شب) خود را برای حمله هوایی گسترده به کشورمان آماده می‌کرد. این امر پس از موضع صریح یمن در حمایت از مردم فلسطین و ممانعت از عبور و مرور دریایی اسرائیل صورت گرفت.»

رهبر انصارالله تاکید کرد که این عملیات نقشه آمریکا را مختل کرد و آنها را در حالت تدافعی قرار داد. ناو هواپیمابر مجبور شد صدها مایل عقب‌نشینی کند. نیروهای مسلح یمن با موفقیت، تهاجم ایالات متحده را خنثی کرده و نقشه‌های آنها را برای انجام یک حمله بزرگ بی‌اثر کرده است.

سرلشکر خالد غراب، کارشناس نظامی یمن نیز در خصوص این دستاوردهای اطلاعاتی، خاطرنشان کرد که حمله به ناو جنگی آمریکا با چنین دقتی بی‌سابقه است.

وی افزود که آبراهام لینکلن، یکی از بزرگترین ناوهای هواپیمابر در ناوگان آمریکا، به همراه دو ناوشکن همزمان مورد اصابت قرار گرفت. این حمله، ایالات متحده را حیرت زده کرد و ناو هواپیمابر را مجبور به فرار به سمت اقیانوس هند کرد، زیرا آنها برای چنین حمله‌ای آماده نبودند.

غراب با تاکید بر این که این عملیات با هدف از بین بردن تهدید ناشی از آمریکا انجام شده است، خاطرنشان کرد: «چنین تصمیمی تنها توسط نیروهایی می‌تواند اتخاذ شود که توانایی مقابله با تهدیدات بزرگ‌تر را داشته باشند.»

تسلیحات منحصر به فرد یمن
غراب در مورد اظهارات «بیل لاپلانت»، معاون وزیر دفاع آمریکا که گفته بود یمنی‌ها موشک‌های بالستیکی تولید می‌کنند که فقط کشورهای پیشرفته قادر به تولید آن هستند، این امر را تصدیق ضمنی توانایی‌های نظامی یمن دانست.

وی ادعاهای لاپلانت را رد و تاکید کرد که فناوری یمن منحصر به فرد است و در اختیار ایالات متحده، روسیه یا چین نیست.

غراب همچنین توضیح داد که یمن توانایی تبدیل موشک‌های بالستیک زمین به زمین به موشک‌های دریایی که می‌توانند کشتی‌ها از جمله ناوهای هواپیمابر را از صدها مایل دورتر هدف قرار دهند را توسعه داده است. این تسلیحات جدیدی است که هرگز در تاریخ نظامی جهان دیده نشده است.

سرنوشت آبراهام لینکلن
پیش از این، نیروهای مسلح یمن پنج بار به ناو هواپیمابر «آیزنهاور» حمله کرده و ایالات متحده را مجبور به عقب نشینی کردند. ناو آمریکایی «یواس‌اس کارنی» نیز از ورود به مناطق عملیاتی یمن خودداری کرد.

اکنون نیروهای مسلح یمن به آبراهام لینکلن حمله کردند. ویدئوهای منتشر شده از کانال‌های خارجی تایید می‌کند که این ناو مورد اصابت قرار گرفته است.

غراب اظهار داشت که آبراهام لینکلن دیگر عملیاتی نیست، زیرا از محل اصلی خود دور شده و اکنون قادر به پرتاب هواپیما برای حمله به یمن نیست.

وی در مورد این که آیا ایالات متحده آبراهام لینکلن را تعمیر خواهد کرد یا خیر، گفت که تعمیرات قبلی آن، مانند تعمیرات آیزنهاور، میلیاردها دلار برای ایالات متحده هزینه داشته است.

پس از عملیات یمن، که آبراهام لینکلن هدف قرار گرفت، هیچ حمله هوایی به یمن انجام نشد که این امر نشان می‌دهد که عملیات نظامی یمن با موفقیت این تهدید را خنثی کرد.

انتهای پیام/