نگین مرادنژاد در گفتگو با خبرنگار بازار ضمن اشاره به ظرفیت های استان کردستان در راستای تولید ماهی، بیان کرد: پیش بینی می شود امسال هفت هزار تن ماهیان سردآبی تولید و پنج هزار تن ماهیان گرم آبی از منابع آبی استان صید شود.
وی با اشاره به سرمایه گذاری های صورت گرفته در راستای کمک به رشد تولید ماهی در استان کردستان، اظهار کرد:بر اساس پیش بینی های صورت گرفته، امسال میزان تولید ماهی در کردستان نسبت به سال قبل ۱۰درصد بیشتر خواهد بود
وی گفت: کار صید ماهی از اواخر شهریور در استان کردستان آغاز می شود و این روند تا اواخر اسفند ادامه دارد.
مدیرامور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی کردستان به فعالیت شش تعاونی صیادی در شش منبع آبی استان اشاره کرد و گفت: بالغ بر۴۰۰ صیاد در فصل صید ماهی در استان مشغول به کار هستند.
وی با بیان اینکه صیادی شغلی با سختی کار زیاد است، ادامه داد: در راستای حمایت از این قشرهرساله موافقت نامه ای با سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای خرید ادوات صید و صیادی برای صیادان مبادله می شود.
مرادنژاد افزود: صیادی در کردستان در شش ماه دوم سال فعال است و از آنجا که اعضای تعاونیهای صیادی، هزینه بیمه تامین اجتماعی را به صورت آزاد پرداخت می کنند، متحمل هزینه بسیاری می شوند.
وی با بیان اینکه یارانه ای کردن سوخت برای صیادان استانهای ساحلی درحال پیگیری است، ابراز امیدواری کرد در استان های غیرساحلی نیز این مهم اجرایی شود.
مرادنژاد درباره رهاسازی بچه ماهی در منابع آبی هم اظهار کرد: رهاسازی بر اساس قوانین و دستورالعمل های سازمان شیلات ایران و با هماهنگی شرکت آب منطقه ای و اداره کل حفاظت محیط زیست استان انجام میشود.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان در پایان عنوان کرد: گونه کپور نقرهای و کپور معمولی بیشترین گونه ماهیان پرورشی در سدهای کردستان را شامل می شود.