شناسهٔ خبر: 69812998 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

آیا خستگی و کنار کشیدن متحدان اوکراین از جنگ، پوتین را جسورتر نخواهد کرد؟!/ گزارش بلومبرگ

صاحب‌خبر -

شفقنا آینده- شبکه خبری بلومبرگ در گزارشی درباره روند حاکم بر جنگ اوکراین و روسیه نوشته که خستگی و کنار کشیدن متحدان اوکراین از جنگ ممکن است ولادیمیر پوتین را در پیگیری خواسته‌های روسیه از طریق جنگ جسورتر کند. در این مطلب به این موضوع اشاره شده که با این که نه ولادیمیر پوتین و نه ولودیمیر زلنسکی در اجلاس سران گروه 20 در برزیل در میان رهبران جهان حضور ندارند، اما با این حال اهمیت جنگ روسیه با اوکراین چنان است که بی‌توجه به حضور یا عدم حضور رهبران طرفین این جنگ، یکی از محورهای اصلی بحث‌ها و گفتگوهای شرکت‌کنندگان این اجلاس خواهد بود.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا از شبکه خبری بلومبرگ؛ دولت جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا به تازگی محدودیت‌های وضع شده بر سر راه اوکراین در زمینه ممنووعیت استفاده از سلاح‌های دوربرد ساخت غرب علیه اهداف نظامی در داخل خاک روسیه را لغو کرده است. گامی بلند در مسیر مقابله با روسیه؛ و اقدامی که زلنسکی مدت‌ها به دنبال آن بود و در نقطه مقابل هم ولادیمیر پوتین هشدار داده بود که لغو این ممنوعیت‌ها به معنی جنگ مستقیم ایالات متحده و متحدانش در ناتو با روسیه تلقی خواهد شد.

می‌توان گفت که پیوستن هزاران سرباز کره شمالی به نیروهای پوتین که در منطقه کورسک با سربازان اوکراینی می‌جنگند، یکی از عوامل تغییر تفکر واشنگتن و اتخاذ این تصمیم بوده است.

دخالت کره شمالی در جنگ اوکراین- که ممکن است در نهایت به انتقال 100,000 سرباز به روسیه منتهی شود- و هم‌زمانی این اقدام با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید به چالش‌های شی جین‌پینگ رئیس‌جمهور چین نیز در مدیریت روابط کشورش با آمریکا خواهد افزود. ایالات متحده از پکن خواسته از نفوذ خود بر پیونگ‌یانگ برای جلوگیری از تشدید جنگ استفاده کند.

همه این‌ها می‌تواند باعث ایجاد موجی جدید در میان رهبران اروپا شود که از تغییر جهت جنگ احساس ترس و نگرانی دارند. در این راستا رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه طرحی را به گروه 20 ارائه داده که بر اساس آن اروپا خواستار توقف درگیری‌ها شده و در ازای آن متعهد شده بحث عضویت اوکراین در ناتو را دست‌کم برای ده سال به تعویق اندازد.

پیشنهاد اردوغان البته بعد از تماس بی‌سابقه اولاف شولتز صدراعظم آلمان با پوتین مطرح شده- که چند روز پیش از رهبر روسیه خواست در مذاکرات شرکت کند. امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه نیز دیگر رهبری است که آمادگی خود برای صحبت با رهبر کرملین را اعلام کرده است. این در حالی است که مکرون پیش‌تر اعلام کرده بود «پوتین خواهان صلح نیست».

زلنسکی می‌گوید که دلش می‌خواهد جنگ را در سال آینده و با اثبات قدرت اوکراین به پایان برساند. با این حال پس از نزدیک به 1000 روز مقاومت، هیچ‌جا و هیچ‌کس به اندازه کی‌یف خستگی ناشی از تجاوز روسیه را احساس نمی‌کند.

خطر اصلی اما آن‌جاست که متحدان اوکراین در تلاش‌های خود برای خروج از جنگ، پوتین را تشویق کنند- یا به هر حال این احساس را در او به وجود آورند- که به این نتیجه برسد که بهترین استراتژی برای روسیه ادامه دادن جنگ با اوکراین است.

متن کامل این مطلب را اینجا بخوانید